Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
8°C

Turcan: Nu mai trăim vremuri în care totul depinde de un singur om. Trebuie să contribuim cu toții

Turcan: Nu mai trăim vremuri în care totul depinde de un singur om. Trebuie să contribuim cu toții

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, atrage atenția în contextul protestelor angajaților din sistemul medical că problemele de aici îi implică pe toți românii și că a sosit timpul ca totul să fie organizat pe alte baze. ”Nu trebuie să fii specialist în sistemul sanitar ca să realizezi că lucrurile nu sunt tocmai în regulă. Nu trebuie să fii nici doctor, nici asistentă, nici portar la secția de primiri urgențe. Fiecare dintre noi am trecut în ultimul timp printr-un spital, știm ce găsim acolo. Fiecare dintre noi am avut rude, prieteni, care au avut nevoie de suportul specialiștilor de aici. Vedem cu toții că suntem departe de a ne declara cât de cât mulțumiți de activitatea în ansamblul ei care se desfășoară aici”, a scris Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În opinia ei, vine nu aparține nici angajaților, nici a contribuitorilor și nici măcar a miniștrilor care s-au aflat în fruntea Ministerului Sănătății, pentru că nu s-a dorit o reformă clară. ”Nu cred că sunt de vină cei care se îngrijesc de sănătatea noastră. Am văzut în cazul asistentei din Sibiu. A decedat din cauză că nu a mai avut timp de propria sănătate, înecată pur și simplu într-un sistem care-și epuizează resursele umane. Ea s-a trecut ultima pe lista celor care cer însănătoșire și nu e corect. Sunt salarii mici, ispita ofertelor din străinătate e mare. Este o problemă imensă pentru cei care activează în sistem, dar trebuie să săpăm mai mult pentru a rezolva ceva pe termen lung. Nu cred că sunt de vină nici românii care cer servicii mai bune. Cei care-și plătesc taxele așteaptă ca sistemul sanitar să fie cel puțin la fel de prompt, așa cum au fost ei. S-ar putea să-mi atrag antipatii, dar nu cred că este nici vina zecilor de miniștri care s-au scurs la cârma acestui minister. Nimeni nu poate clinti ceva din loc aici, fără să producă un cutremur. Totul trebuie reașezat pe o altă fundație și nici un ministru nu a avut susținerea, dar nici puterea de a reașeza totul pe alte baze. Nu mai trăim vremuri în care totul depinde de un singur om. Trebuie să contribuim cu toții. Din păcate, sunt de părere că la fel ca și în cazul infrastructurii, la fel ca și în cazul învățământului, și aici trebuie să ne implicăm cu toții și să cerem reformarea totală a sistemului. Un om nu poate face nimic, împreună putem produce viitorul pe care ni-l dorim. Nu s-a construit nici un spital în 27 de ani. Nu s-a schimbat nimic în baza sistemului de sănătate. Sunt de părere că de aici trebuie început”, a mai spus Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 796

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Jiji

Acum 7 ani

Doamne cata demagogie! Am citit doar titlul, a fost suficient...
Raspunde

Gogosaru

Acum 7 ani

Mai are rost să-i spui tutei că la Craiova o prinăriță pesedistă a construit spital nou în puțin mai mult de 4 ani? Iar la Sibiu, județ dominat de FDGR și Pedele, nici teren n-au găsit încă în 27 de ani? Femeia asta este grețoasă.
Raspunde

nicolae

Acum 7 ani

Votati Turcan pentru ca SIbieni nu avem. De risul piticului.
Raspunde

Risc

Acum 7 ani

Trebuie foarte urgent pornite lucrările la noul spital,cuborice risc! Până la urmă și unii dintre noi va susținem riscul. Cred că de ar da cate 2 leu fiecare sibian ssau locuitor in Sibiu( români sau străini) si tot s.ar demara acțiunea. Atenție la comisia de sănătate unde sunt profesionist i din pomicultura,etc ....
Raspunde

Mircia

Acum 7 ani

Ce s-a intamplat cu cladirea ce se construia cu 6 etaje de pe vremea lui Ceasca langa spital ? De ce s-a dat universitatii ?
Raspunde

Tyk

Acum 7 ani

Mircica.....ala e centru de profit pt xxx.vezi ....declarații avere!! Strategia e bună stat-privat-producator de export
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' in afara lu' Uca noasta' mai "face" politica cineva in aist "sătuc" prăfuit de provincie?...
Raspunde

John

Acum 7 ani

"satuc" e ala de unde ai aterizat din greseala la Sighii ,tuta!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Inglezule, da' tu di uni iesti, din Popleasca?....
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Asta sigur nu se gandeste la sibieni cand vorbeste de spital la noi in urbe! Se gandeste in schimb la voturi si la ce operatii mai poate sa isi faca intr-un spital nou! Ba o spramceana ridicata, ba o buza mai umflata! Doar s-a invatat, asa nu mai vede ca arata ca o mumie de nu-ti vine sa te uiti la fata ei! Hai sictir moldoveanca stricata, du-te la tine la moldova si nu te mai preface ca iti pasa de sibieni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus