Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Primăria instalează semafor la intrarea în oraș dinspre Cisnădie

Primăria instalează semafor la intrarea în oraș dinspre Cisnădie

În zona unde la orele de vârf cozile din trafic se întind pe kilometri întregi, administrația locală a decis să monteze un semafor.

Semaforul urmează a fi amplasat la intersecția străzilor Calea Cisnădiei cu strada Siretului, potrivit unui anunț de achiziție publicat de reprezentanții Primăriei Sibiu pe SEAP. Valoarea estimată a semaforizării acestei intersecții este de aproape 10.000 de lei, fără TVA, iar acest semafor urmează să fie instalat în curând. ”Durata contractului va fi de zece zile lucrătoare de la data semnării contractului de către ambele părți”, se arată în anunțul publicat de administrația locală pe 1 noiembrie. Termenul limită de transmitere a ofertelor de către firmele interesate de instalarea acestor semafoare a fost fixat pentru ziua de vineri, 4 noiembrie 2016.

intersectie-calea-cisnadiei-siretului-google-street-view Intersecția Căii Cisnădiei cu str. Siretului. Foto: Google Street View

Soluții de la consultant

Despre traficul dificil din zona intrării în Sibiu dinspre Cisnădie, Turnul Sfatului a publicat un articol pe 31 octombrie. Reprezentanții Primăriei Sibiu declarau că pentru această zonă urmează a fi identificate soluții împreună cu asocierea SC Metroul SA – Traffic Verkehrsplannung Gmbh (asociere căreia i-a fost încredințat contractul pentru realizarea planului de mobilitate urbană al Sibiului). “Problema sistematizării traficului la intrarea în oraș dinspre Cisnădie este în atenția municipalității și a fost transmisă consultantului care elaborează Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Sibiu spre a înainta propuneri pentru îmbunătățirea fluenței traficului. Consultantul a realizat studii în această zonă și urmează să propună posibile soluții”, este răspunsul oferit de autoritatea publică locală, la solicitarea Turnul Sfatului, pe tema sistematizării traficului din zona respectivă.

Pentru aceeași intersecție Calea Cisnădiei cu str. Siretului, reprezentanții Poliției sibiene au propus Primăriei Sibiu amenajarea unui sens giratoriu. Totodată, polițiștii au propus și lărgirea carosabilului pe porțiunea cuprinsă între această intersecție și cea a străzilor Calea Cisnădiei cu str. Rahovei, unde, de asemenea, se află un sens giratoriu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

40 comentarii

cum sa nu

Acum 7 ani

nu este o solutie semaforizarea ....un sens giratoriu si strazi noi ce ar uni calea Cisnadiei cu prelungirea BVD . Mihai Viteazu are reprezenta o solutie viabila .Deasemenea reasfaltarea drumului Calea Cisnadiei trebuie sa fie prioritara ...drumul tot este surpat.
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 7 ani

Terenurile dintre calea Cisnadiei si Dedeman (in Selimbar) nu's ale Sibiului. Acolo e vb de primariile celor 2 -Cisnadie-Selimbar si CJ SIBIU. Se aude domnilor ?
Raspunde

Piu

Acum 7 ani

Sibiu uitat de timp,pardon.....tras în jos de vecini!!!!! Poate fin interpretat ca interes împotriva natiei si a tarii ...haosul din zona.
Raspunde

consiliul judetean

Acum 7 ani

Acea portiune surpata tine de Consiliul Judetean Sibiu. Din pacate desi au fost facute sesizari nu misca nimic. Rigola nu a mai fost curatata de multi ani. Practic acostamentul a devenit impracticabil pentru cei care merg pe bicicleta. Salut initiativa cu semaforizarea. Sper sa mute trecerea de pietoni de la PROFI la semafor . In momentul de fata ei zburda ca oile pe trecere.
Raspunde

Agramat Pasa

Acum 7 ani

Ar putea sa si amendeze pietonii ca trec pe trecere atata timp cit sint masini pe sosea!!
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

....instalarea unui semafor sau alte sisteme de semnalizare trebuie facute de primaria Cisnadie ca ei au in subordine blocurile facut dupa ureche fara un plan de a fluizida traficul in acea zona dupa construirea blocurilor
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 7 ani

Esti prost, stai jos 4. Si aia de vin din Brasov pe la mall in Sibiu ....vrei sa iti amenajeze tie semaforizarile pe MIlea ? La Bucuresteni nu le ceri bani ?.....ca si aia vin multi in Sibiu ....
Raspunde

Baba Vanga

Acum 7 ani

Asa e cand femeile sau profesorasii ajung sa conduca urbea. ASTRID !!! a venit timpul sa cumparati imobilele din intersectiile aglomerate si sa fluidizati circulatia, e asa de greu sa ganditi? Sunt supra-apreciate? da, normal ca asa sunt, dar Circul anual lui Chiriac nu e la fel? inventia lui Johannis Agenda Culturala nu e la fel de scumpa? stabiliti ORDINEA PRIORITATIILOR dragi alesi sasi...
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, te afli in cea mai "aglomerata intersecție" aceea a prostiei cu ridicolul...Atenție mărita !...
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 7 ani

Prin coloanele interminabile din zona Calea Cisnadiei cu Siretului, tot timpul se strecoara pietoni printre masini, si nu traverseaza pe la trecere. Puteti va rog sa puneti si niste limitatoare de viteza sa poata sa traverseze pietontii in siguranta ? Cam asta e ultima idiotenie la care va puteti gandi ... mari incompetenti astia de la Sibiu, vor sa rivalizeze la inteligenta cu aia din Cisnadie care sunt mai plante. Dragi con-cititori, problema nu e doar cu cisnadienii sau selimberenii care lucreaza in Sibiu la firme care aduc taxe la Sibiu si ajuta la dezvoltarea urbei, se creaza cozi mari seara la 17:00 - 18:00 dinspre Cisnadie, cu sibieni care se intorc acasa din Cisnadie ! Extremismul asta local, ca ala e cisnadian....selimbarean....sibian..., nu ne face bine le nici unul, avem zona metropolitana, sa vorbeasca draq intre iei, sa stabilim cata spaga trebuie sa ia holtul de Huja si Baronul de la Selimber, si sa rezolvam problema !
Raspunde

ogarul visiniu

Acum 7 ani

revin,cu atenție la propunerea de refacere a sensului dublu pe Caea Dumbrăvii,,mașinile parcate ,acum să intre în curțile propietarilor,cine a avut această idee cu sensul unic,interesul poartă fesul,DOMNII de pe Dumbrăvii ......i
Raspunde

Cisnadian fara acte

Acum 7 ani

Ogarule, NU SE VREA ! Calea Dumbravii, daca razi parcarile si putin din trotuarul ala imens o faci de 4 benzi! Calea Cisnadiei intre Mihai Viteazu si Dima trebuie de doua benzi ! Sunt prea multe locuri de parcare, si nici nu sunt folosite. S'ar elibera mult din coloana, daca cei care vor sa se intoarca pe Dumbravii sa se nu mai stea la coada, sa aiba banda lor de facut la dreapta. Sensurile unice dintre Calea Dumbravii si Cisnadiei sunt o catastrofa. Numai un deblil mintal se putea gandi ca trebuie sa ajung pana pe MIhai Viteazu ca sa te poti intoarce pe Cisnadiei.....
Raspunde

Vio

Acum 7 ani

Semaforul acela o sa ii blocheze si mai mult pe cei ce vin din Cisnadie, dar o sa ii ajute pe cei de pe Siretului. Mi se pare o idee buna sa ajuti locuitorii orasului care platesc impozite aici si nu pe cei din Cisnadie.
Raspunde

anonimus

Acum 7 ani

Asta cu impozitele e adevarata doar partial. Cei care fac coada la intrarea in Sibiu sunt cei care lucreaza in Sibiu, iar prin impozitul pe venit pe care il platesc asigura o parte din bugetul Sibiului, nu al Cisnadiei. Problema e comuna.
Raspunde

Gigi Nebunu'

Acum 7 ani

uite exemplu la vecinii din Arad care au probleme cu tirurile. M0ia aia d BUse merge sa aloce bani acolo,la Sibiu inca se astapta aprobare de la minister si guvern(sa ma CAAAAC in ele) pt centura de sud. Klaus ce plm nu ne ajuta si pe noi? sa nu mai vb ca in arad e populatie doar pe google,orasul e mai tot pustiu,f.putina lume ca in Medias. Aradenii maj sunt in EU si cei care au mai ramas sunt teparii tarii in ale recrutarii de forta de munca a tepelor in imobiliare si masini.
Raspunde

123

Acum 7 ani

Timpito ! Te cam maninca blana, ori esti o curva, ori un poponarar cu barba, ori un transvestit, in ori ce caz cauti bataie ca esti un/una masochist/a, o sa gesesati cu siguranta
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, cand ești nesigur pe tine, cea mai buna metoda e aceea de-a întreba la Radio Erevan...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus