Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Șelimbărul sare în ajutorul Sibiului. ”Vom executa tronsonul de drum care va fi pe teritoriul nostru”

Șelimbărul sare în ajutorul Sibiului. ”Vom executa tronsonul de drum care va fi pe teritoriul nostru”

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, spune că alături de Consiliul Local Șelimbăr, a început demersurile pentru construcția unui drum care să facă legătura între zona Dedeman și ieșirea din orașul Cisnădie, spre Sibiu. Demersul ar urma să fie făcut în parteneriat cu Primăria Sibiu și cu Primăria Cisnădie pentru a se rezolva traficul infernal dintre aceste orașe. ”Din punct de vedere financiar, pentru Primăria Șelimbăr ar fi un efort destul de mare, pentru că în acea zonă noi nu avem demarate multe investiții. Dar nu m-aș opri aici și nici Consiliul Local nu vrea asta. Chiar la ultima ședință am discutat despre acest proiect și am primit acceptul consilierilor de a căuta o posibilă rezolvare pentru a debloca zona Cisnădiei. Am înțeles perfect acest lucru în urma întâlnirilor cu președinta Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, cu primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor și cu primarul orașului Cisnădie, domnul Gheorghe Huja. Eu cred că acesta e rolul administrației, de a ne gândi puțin mai departe de curtea noastră. Noi vom executa tronsonul de drum care va fi pe teritoriul comunei Șelimbăr. Ar urma să pornească de la calea de acces pentru marfă de la magazinul Dedeman, până la zonele de acces dinspre Cisnădie”, a declarat primarul Șelimbărului, Marius Grecu, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Centura de Sud a Sibiului ajută Șelimbărul

Legat de centura de sud a Sibiului, un proiect extrem de discutat în perioada de precampanie electorală, Marius Grecu spune că este un proiect fezabil și asigură că va susține această idee.  ”E foarte viabil acest proiect, am avut discuții cu primăria Sibiu, respectiv cu doamna Fodor în acest sens și cred că ar fi un proiect de succes. Spune asta pentru că majoritatea familiilor tinere mutate în Șelimbăr lucrează în zona Industrială Vest din Sibiu și ar fi o punte de legătură pentru ei între casă și locul de muncă. Cred că vom găsi soluții atâta timp cât ambele unități administrativ teritoriale vor dori acest lucru”, a mai spus Marius Grecu.

Ordine în urbanism

De câteva luni, comuna Șelimbăr nu are un arhitect șef, iar concursul pentru ocuparea acestui post nu a atras nici un concurent. Cu toate acestea, administrația Șelimbăr caută un candidat, iar până atunci, pentru a nu bloca investițiile în comună a cerut ajutor de la Consiliul Județean Sibiu. ”În 17 noiembrie vom avea concurs pentru ocuparea postului de arhitect șef care va va avea loc la București, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici un nou concurs pentru ocuparea postului de arhitect șef al localității. Sunt șanse mari să se prezinte cineva, am mai organizat acest concurs și în februarie, iar atunci nu s-a prezentat nimeni care să-și dorească acest post. Sper ca în 17 noiembrie să fie concurență cât mai mare”, a anunțat Marius Grecu.

Până atunci, de avize se va ocupa instituția arhitectului șef al județului. ”În momentul de față suntem în discuții cu doamna președintă a Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, și cu arhitectul șef al județului, domnul Drăgan, astfel încât să încheiem un parteneriat pentru această scurtă durată ca acest serviciu să funcționeze”, a mai declarat primarul în cadrul emisiunii Turnul Sfatului TV.

Până la ocuparea postului de arhitect șef al comunei, în Șelimbăr s-au înăsprit condițiile pentru dezvoltatorii imobiliari. ”Tocmai am luat niște măsuri în acest sens și am modificat niște hotărâri de consiliu, astfel încât pentru imobilele cu un regim mai mare de înălțime de P+3 să avem minim 1,5 locuri de parcare pe unitate locativă. Până acum era o limită între 1,1 și 1,5. Sub P+3 să mergem pe 1,1, iar la restul de 1,5 locuri de parcare”, a spus Marius Grecu.

Emisiunea poate fi văzută aici:

https://youtu.be/cc_WlldXs7Y

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

dabija

Acum 4 ani

calea cisnadiei-troita-DN1 pe la trakia,nu?...
Raspunde

@@@

Acum 4 ani

Speram sa faca artera cu 2 benzi pe sens ! Sa gandeasca putin si pt. viitor, nu doar in stilul caracteristic de improvizare pt. acum. Sunte AD 2016, nu 1927....si zona e camp deschis, Strada Doamna Stanca (intre giratoriu Dedeman si giratoriu Kaufland) a fost facuta cu 1 pe sens, oricum si prelungirea in discutie tot Doamna Stanca este. Macar portiunea asta sa o faca cum trebuie, ca Bd. M.Viteazul de Selimbar.
Raspunde

sibian@

Acum 4 ani

un lucru bun, dar ar trebui sa se ia in calcul sa se faca si o intrare de pe strada Doamna Stanca direct in parcarea de la mall..pe langa carrefour, sa nu mai fie nevoie sa intri pe dn ca sa mergi la mall...lucru care in prezent determina cozii uriase pe acea strada
Raspunde

D

Acum 4 ani

Prelungirea strazii Stanca, nu prea poate avea mai mult de 1 banda pe sens. Pe partea stanga e Dedeman, pe dreapta 2 blocuri. Mai departe, in spate la dedeman sunt alte blocuri. Langa ele sunt gradinile celor de pe ostirii si stana de mioare. Cat despre trotuare, asa un firicel pe care nu incap 2 oameni unul langa altul. Drumurile trebuiau proiectate inainte de orice constructie atat in Selimbar cat si in Cisnadie
Raspunde

Iulian

Acum 4 ani

Domnule primar, ati putea sa ii propuneti inca o intelegere doamnei primar din Sibiu. Daca dumneavoastra va oferiti ajutati la decongestionarea traficului din Sibiu, printr-o investitie importanta, si primaria Sibiu ar putea sa isi ia angajamentul sa asfalteze partea sa din continuarea strazii Pictor Brana (Rampa Stefan cel Mare). Astfel traficul la intrarea in Sibiu pe Milea + str. Semaforului s-ar decongestiona masiv, intrucat locuitorii din Selimbar care se indreapta spre autostrada, ar evita zonele mentionate mai sus. Spre sa se ia in calcul aceasta varianta.
Raspunde

Ciprian Nedelcu

Acum 4 ani

Dar cum ar fi sa rezolvi starea strazilor neasfaltate/nepavate din Selimbar??? Sau canalizarea lor??? Sau vrei sa vorbim despre gunoaiele aruncate dupa calea ferata? Sau tevile care deverseaza continutul grupurilor sanitare de pe strazile Decebal si Traian in Sevis? Sau despre multe alte probleme ale Selimbarului? Interesant ar fi sa faci curat in ograda ta si dupa aia sa te uiti la vecini. Ori, daca ti-ai pavat strada, ai rezolvat toate problemele din comuna?
Raspunde

Doru

Acum 4 ani

Bine ca faceti drum catre calea cisnadiei si in Selimbar sunt o groaza de strazi neasfaltate din pamant. Iesim cu cizme pe ele. Faceti drum ca sa ii intre in oras niste oameni de pe calea Cisnadiei care atentie, figureaza la Primaria Cisnadie cu imobilele si nici macar nu au marea lor parte , buletin pe Cisnadie. Chiar nu intelegem treaba asta. ne ocupam acum de cinema, targuri si altele si noroiul domneste pe strazi. Legat de constructiile in Selimbar, nu cred ca totul se rezuma la locurile de parcare. Oricum grosul s-a construit . Pe strada Doamna Stanca unde sunt locurile? Ca nu ai loc nici sa treci pe jos. Acolo cum s-au dat autorizatiile? Important este sa nu se mai construiasca blocuri intre case si invers. Asta e o chestiune importanta. S-a construit pana acum casa si langa bloc . Un bloc construit in zona de case , prin asta ati terminat toate terenurile din jur de vanzare. Ocupativa de problemele importante care deranjeaza zi de zi oamenii. A se vedea de exemplu si problema deseurilor care numai selectiv nu se aduna. Prioritate ar fi fost asfaltarea tuturor strazilor, bani sunt...
Raspunde

ra

Acum 4 ani

4 benzi minim sper ca faceri. Măcar ca centura sud avem drum nu poteca
Raspunde

pffff

Acum 4 ani

vai ce se mai lauda asta cu niste lucruri care arata doar minimul de decenta si nu vreo descoperire fantastica...
Raspunde

costin

Acum 4 ani

In locul d-nei Primar, nu as accepta nici un sprijin din partea comunei Selimbar pana nu sustin cu semnatura ZONA METROPOLITANA! Pana atunci, poate sa faca selimbarul orice; d-na Primar va rugam sa ignoarati aceste bune intentii ale selimbarenilor! Numai bune nu sunt! O tiganie, asta e Selimbarul si modul in care s-a dezvoltat! TIGANIA DE PE LUME!
Raspunde

@@@

Acum 4 ani

Considerand istoricul tarii noastre vesele si hazlii, imi e sa nu se ''implante'' cum urmeaza: Comuna Selimbar tine promisiunea(?), realizeaza legatura, dar...orasul Cisnadie NU :) Si atunci o iei cu rabla prin glod, vreo 500m, pana la Calea Cisnadiei :) Have fun ! :)
Raspunde

@@@

Acum 4 ani

...si nu sare in nici un ajutor Selimbarul ! E datoria lor sa creeze infrastructura care sa le conecteze cartierele-dormitor oltenesti, de orasul in care se desfasoara restul activitatilor in afara de somn, spalat, gatit ! Daca ai pretentii la blocaraie de 5, 8,10,11,17 etaje, shopping city, kfc, cinema & alte cele...atunci creeaza si infrastructura. Deocamdata Selimbarul traieste de pe urma shoppingului facut de cei din oras, si apartamentele care se vand rapid. Zero gandire de viitor, spitale, scoli, retea transport comun.
Raspunde

Oltenia, taram de suflet

Acum 4 ani

Cu totii suntem olteni! Afara cu ungurii si sasii! Noi, oltenii suntem sufletul Romaniei dezvoltate!
Raspunde

rosu

Acum 4 ani

Puneti-va bine cu rromii. Peste vre-o 20 de ani ramaneti doar cu ei.
Raspunde

ardei umplut

Acum 4 ani

Ardealul cu Europa si in rest va descurcati cum ati invatat tara romaniei
Raspunde

un curios

Acum 4 ani

Mars in Oltenia jegule!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus