Vineri,
13.09.2024
Ploi Scurte
Acum
21°C

 Baby Care Sibiu sărbătorește 10 ani de activitate și Ziua Mondială a Prematurității

 Baby Care Sibiu sărbătorește 10 ani de activitate și Ziua Mondială a Prematurității

Anul acesta Asociaţia Baby Care Sibiu a ales să sărbătorească, pe 17 noiembrie, nu doar Ziua Mondială a Prematurităţii, dar şi 10 ani de activitate alături de o parte din absolvenţii terapiei intensive neonatale, eroi ai poveştii numite prematuritate, prieteni, ambasadori, parteneri, sponsori şi colaboratori. Evenimentul va avea loc, joi, la Teatrul pentru copii şi tineret Gong, începând cu orele 18.00.

De 6 ani de zile, pe 17 noiembrie, în întreaga lume, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Prematurităţii. Sunt sărbătoriţi cei mai mici copii, cei care se grăbesc să vină pe lume înainte de vreme şi luptă pentru viaţă, pentru fiecare respiraţie şi fiecare gram de greutate încă din primele clipe dovedind, cu fiecare respiraţie şi cu fiecare gram, că se pot face paşi mari şi cu tălpiţe minuscule.

“Conştienţi şi recunoscători pentru sprijinul tuturor, al întregii comunităţi, dorim să sărbătorim împreună prematurii şi tot ceea ce noi toţi, am realizat în aceşti ani. Să spunem o poveste frumoasă despre copii minunaţi, curajoşi, temerari şi despre o mulţime de oameni frumoşi. Am ales să mulţumim astfel tuturor pentru încrederea şi sprijinul oferite asociaţiei şi, implicit micilor noştri pacienţi”, spune Maria Livia Ognean, președinte Baby Care Sibiu.

În întreaga lume, inclusiv în România, 1 din 9-10 copii se naşte prematur. Luna noiembrie e luna lor, luna în care cei care îngrijesc prematuri, profesionişti şi părinţi deopotrivă, încearcă să spună lumii întregi ce înseamnă prematuritatea şi care sunt complicaţiile şi urmările ei. Se estimează că în fiecare an, pe întreg mapamondul se nasc aproximativ 15 milioane de prematuri şi, din păcate, aproape un milion din aceştia nu reuşesc să supravieţuiască. Prematuritatea şi complicaţiile acesteia reprezintă, în întreaga lume, indiferent de nivelul de dezvoltare şi resurse, principala cauză de deces în primul an de viaţă şi principala cauză de sechele neurologice şi de dezvoltare în copilărie.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus