Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Șeful Romsilva: În județul Sibiu se înregistrează cele mai mari furturi de lemn din țară

Șeful Romsilva: În județul Sibiu se înregistrează cele mai mari furturi de lemn din țară

Ciprian Pahonțu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) - Romsilva, a declarat într-un interviu acordat Agerpres că județul Sibiu este primul pe țară din punct de vedere al volumului de lemn furat din pădurile publice.

”Eu vă pot informa numai despre ilegalitățile înregistrate în pădurile de stat, iar la nivel național doar Autoritatea poate da aceste cifre. Ultima statistică pe care o avem la 9 luni din acest punct de vedere arată că din pădurile proprietate publică a statului s-au recoltat ilegal circa 33.645 de metri cubi, iar 14.385 de metri cubi din fondul forestier aparținând altor proprietari, cu care Romsilva are încheiate contracte de prestări. În ultimii ani, cuantumul tăierilor ilegale în pădurile proprietate publică a statului s-a situat între 45.000 și 60.000 de mc, ceea ce reprezintă circa 0,5% din ceea ce recoltăm legal. Județele în care se înregistrează volumele cele mai mari sunt Sibiu, cu 2.703 metri cubi, respectiv 4,43 metri cubi la sută de hectare, Suceava, cu 2.367 metri cubi (0,87 m.c.la suta de hectare) și Olt — 1.279 m.c. (4,12 m.c. la suta de hectare). Vă pot spune că media națională este de 1,07 metri cubi la suta de hectare”, a declarat Ciprian Pahonțu, pentru Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

21 comentarii

Traian

Acum 7 ani

Tu ești neam cu ala de a plecat de la circulație.? În urma cu o luna ministrul mediului declara ca Sibiul este județul cu cele mai puține taieri ilegale. Cine naiba mai.minte? Mai am o întrebare. Lemnul ala furat a zburat? N ai vrea tu sa l întrebi pe varu to pe unde se deplasa lemnul furat?
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

si daca stiti asta de ce nu-I opriti??? stiu...nu-i usor...pai nu-i nici foarte greu daca iesiti din birouri si vreti sa faceti ceva cu adevarat!!!
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Poate in jud Alba se fura de 3 ori mai mult dar nu e raportat. Statistica asta nu inseamna foarte mult.
Raspunde

Brad

Acum 7 ani

TREABA E SIMPLA:-) Atata timp cat la sezizrea 112 intervine politia locala din sate e clar ca astia sunt pe o mana cu carausii/transportatorii de lemn.Am patit-o personal cu ei.La Raul Sadului si Sadu respectiv Rasinari Guraraului Si Sibiel numarati cate gatere ascunse pe stradute sunt.Daca se "betoneaza" aceasta zona cu jandarmi/garzi nu politie locala veti fi uimiti de rezultate.La Raul Sadului nu ai semnal la telefon, Pe cine sa sesizezi.Noaptea se cara lemne in draci pe Valea Saduluiu.Toate aceste controale dublate de controale pe teren - nu ar mai misca nimeni in front.Gura Raului numai la drumul Mare 3-4 gatere.Pe camp in jurul Satului o droaie.Din firmele care cara lemn o sa vedeti o gramada cu - SB- ,,,NMN ,SB- SYM si asta cara la greu Simigrup sau trans, SB...HLZ si astia cara in draci, SB---PIN, SB...LTC, SB-...DOB ETC SB-...BAX. Mai sunt o gramada de Jeep-uri care cara lemn prelucrat la greu.Pe drumul Gura-Raului Poplaca vad zilnic un Nissan Patrol Alb care duce grinzi mari la greu, apartine de un gater de la iesirea din orlat spre Cristian pe stanga,Mai nou cara cu o Toyota Albastra cea alba :-) sa stricat de la atata lemn.Nu am vazut odata un echipaj de politie sa opreasca aceasta masina fantoma care cara mai mult de 3 tone la un drum si o vad de cateva ori pe zi.Un document ceva??? Pot sa enumar inca nu stiu cate numere de masini .La toti astia ar trebui montate GPs pe masini urmarite prin satelit.La Garda Forestiera sa angajat personal de la Romsilva .Fix Pix pai astia sunt cei mai corupti.Degeaba sunam la 112 ca nu rezolvam nimic...Cate lucruri se pot observa doar ca bicilist :-)
Raspunde

Ion negativ

Acum 7 ani

*ahem* De la botu calului va zic: politia mai sta in poplaca si mai si opreste transporturi de lemn. Am fost placut surprins odata cand au trecut pe langa un camion cu lemn si in prima instanta nu si-au dat seama ce cara dar dupa ce l-au vazut in oglinda s-au intors dupa el si l-au verificat. INSA, asta se intampla de 2 ori pe sezon maxim iar camioane trec zilnic. Cele de la Simigrup trec in fiecare seara negresit la ora 21 de multe ori cu numerele murdare si neiluminate facand imposibila verificarea pe Radarul Padurilor. Orlat-Poplaca-Rasinari e o ruta consacrata a hotilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelu

Acum 7 ani

Pai biciclistul atit a a realizat în viata...are o bicicleta.de ciuda...leneșul atit a e în stare sa facă.. se plimba cu bicicleta și notează nr de mașini...culori...de mașini...adrese de firme...etc și ii considera hoți pe toți. Doar pt ca el are doar o bicicleta.credeti ca un om care muncește...se zbate ...etc are timp de notat nr de mașini??? Boala națională a romanului invidia asociata cu turnătorie!
Raspunde

Nea Arcas

Acum 7 ani

Bai bou baltii,faptul ca demasca hotii ordinari de lemn nu inseamna ca e invidios,mars la cotet!
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 7 ani

Nelu, asa-i ca esti B.O.U. ? Bravo ca demasca si comunica !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelu

Acum 7 ani

Pai nea arcaș poate îmi spui tu pe ce se bazează biciclistul sau pe e te bazezi tu cind spuneți ca mașinile respective care transporta lemn sint ale hoților??? Îți spun eu ...doar pt ca transporta lemn...asa crede...ca e o hoție. Azi nimeni nu considera ca o mașină transporta ceva furat indiferent de ce transporta...televizoare...Piatra...cărămidă...țevi...îmbrăcăminte...etc etc.cum vede cineva o mașină cu lemn automat îl considera hot.doar pt ca asa crede el.nimeni nu îl oprește pe biciclist...sau pe arcaș...sa facă o sesizare la politie și atunci știe clar...masina x...etc sau nu în regula.dar nu asa...hai sa ne plimbam cu bicicleta cind alții muncesc...scriem nr de mașini și ii consideram hoți. Asta e una...apoi...oricum...gena de invidioși și turnători o avem...și asta rezulta ca...imediat ai sărit sa.l...consideri...erou pe biciclist.si prob multi alții ii dau dreptate
Raspunde

alin

Acum 7 ani

Bai Nelule - O bicicleta smechera face vreo 5000 euroi.Daca are o asa bicicleta fii sigur ca are si Jipan si umbla si pe coclauri si ajunge pe acolo pe unde voi astia faceti ce stiti mai bine - taieri la ras cu cioate.Dute ba la Rozdesti si vezi cum taie in parte aia, dute pe raul mare, raul mic.La cat de multe lemne se cara si eu va stiu deja masinile.In Crint ai fost sa vezi si acolo ce sa taiat????Pai la copii nostrii ce mai lasam dealuri goale???Gasiti voi o solutie demonstrati ca nu furati !!!
Raspunde

Ion pozitiv

Acum 7 ani

aaaaaa, poate pentru ca lemnu, spre deosebire de televizoare,piatra,tevi, imbracaminte chiar creste in COPAC? te-ai gandit la asta? cred ca tu esti un pic implicat
Raspunde

Victor

Acum 7 ani

Noroc :-) Pai - Bicilistu a spus ce vede, maini cu lemne, jep-uri cu lemne, gatere cu lemne, etc Poate ii pasa sau nu e problema lui.Citind acest articol constati ca adevar e in spusele lui sau nu ?! Zi tu nea Nelule????Cu mana pe inima de cate ori ai vazut Politie pe drumul de Poplaca ca io cred ca am vazut o singura data si culmea nu trecea nici un Camion oprit. Jep ul ala Alb l-am vazut si io .Daca nu avea nimic de ascuns trebuia sa mearga pe la aeroport> Pe Poplaca unde nu prea vezi Politie daca vezi o masina cu caferi si grinzi mari de cateva ori pe zi nu ar fi suspect?Eu nu ma mai agit consider ca nu mai merita.Dar vad ca sunt altii care vad mai multe ca mine !!!Sa fiti sanatosi cu totii!Doamne ajuta.
Raspunde

Vasalie

Acum 7 ani

Neluleee - La cati biciclisti am vast pe drumul ala io nu va vaz bine !!! Fiti cu bagare de seama.Noaptea am vast cativa prin santuri dar in rest drumul e liber!!!
Raspunde

Uivlislenoi

Acum 7 ani

Esti neinformat ori prost ?
Raspunde

Ulise

Acum 7 ani

Pe principiul ,, cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia"
Raspunde

HAI,HUI PE MAI DEPARTE....

Acum 7 ani

MDA,CAZ GENERALIZAT SI LA SURA MARE/HAMBA UNDE TRACTOARE FARA NR. DE INMATRICULARE CU TOT FELUL DE CARUTE/REMORCI IMPROVIZATE CARE ATAT ZIUA DAR MAI ALES NOAPTEA(DE CE NOAPTEA)?AU CEVA DE ASCUNS?CU SIGURANTA CA DA.DAR AU UN STIL APARTE: VIN SEARA LA ORA 21.30 SI STAU LANGA PARCUL DIN HAMBA PANA PRIMESC SEMNALUL TELEFONIC CA E LIBERRRRRRR,APOI FAC CATE 2-3 TRANSPORTURI PE NOAPTE. E FOARTE SIMPLU SA SE FACA ORDINE DACA SE VREA DAR,ASTIA SUNT TOTI VOTANTII UNUI PARTID/PRIMAR DE CULOARE ROSIE.PAI CE SA SESIZEZI 112 CA-L TRIMITE PE ALA COMUNAL CU CHIPIU SI JACA DE PELE DIN COMUNA CARE-TI DA AMENDA SI TE SI AMENINTA CU O RAUTATE APARTE.
Raspunde

Vasalie

Acum 7 ani

Fenomen generalizat :-) practica comuna. Langa Cornatel hosman idem acelas fenomen :-) lant de tractoare asteptau noaptea :-)
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Ptr. domnul Brad , 112 functioneaza pe satelit si esti detectat oriunde .
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 7 ani

Hai ca județul nostru apare din ce in ce mai multe stiri negative. In ritmul asta in cativa ani vom fi pe langa mica Vâlcea si New Vaslui.
Raspunde

Magda

Acum 7 ani

Intreaba-l pe Terea, Pa-hotule !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus