CNM Astra anunță că în week-end va organiza o nouă ediție a ”Târgului de țară la Ignat”, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
În cadrul acestui eveniment vor fi prezentați toţi paşii pe care îi presupune prepararea bucatelor tradiționale din carne de porc în preajma Crăciunului.

Respectând tradiția culinară veche de sute de ani, va fi pârlit și tranșat un porc din rasa Mangalița care cântărește în jur de 160 de kilograme. Turiştii şi localnicii vor putea să guste apoi din ,,pomana porcului”, un preparat specific sezonului rece, dar și foarte cunoscut în țara noastră.
,,Avem pregătite o serie de demonstraţii culinare interactive pe care le vom pune în scenă în perioada premergătoare Crăciunului. Ele sunt concepute pentru a scoate în evidență caracterul ritualic pe care masa din marea sărbătoare îl are la români. Vizitatorii Muzeului ASTRA au astfel ocazia să descopere modul special sau chiar unic în care sunt pregătite bucatele tradiționale, dar și să guste din ele. ”, a declarat Ciprian Ștefan, manager general al C.N.M. ASTRA.Cârnaţii, caltaboşul, murăturile şi băuturile naturale vor fi prezente duminică, 18 decembrie, la Târgul de ţară.

În plus, vizitatorii Muzeului ASTRA pot servi aici vin fiert sau ţuică fiartă pe întreg parcursul evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Obiceiuri , Dumbrava Sibiului , Biblioteca ASTRA , Muzeul Național , Ciprian Ştefan , Iulian Ignat , pomana porcului , Porc Gong , Sitex Dumbrava , caltabos , Potrivit Tradiției , Vizitatorii Muzeului
Vizualizari: 1792


Ultimele comentarii
Acum 17 minute
Turci
Acum 28 minute
Resi
Acum 2 ore
Florin alexandru
Acum 2 ore
Till Eulenspiegel
Acum 3 ore
Sparrow