Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Analist imobiliar: În 2017 vom vedea o dezvoltare a orașelor secundare precum Brașov, Sibiu, Iași, Oradea

Analist imobiliar: În 2017 vom vedea o dezvoltare a orașelor secundare precum Brașov, Sibiu, Iași, Oradea

Analistul imobiliar Gabriel Voicu, Director New Homes Division la  Coldwell Banker Affiliaes of România, anunță că în anul 2017 boom-ul imobiliar de va muta de la marile orașe ale României către cele de dimensiuni mai reduse, printre care și Sibiul.

„Putem observa o dezvoltare şi în oraşe secundare precum Braşov, Sibiu, Iaşi, Oradea. Acum nu aş vrea să redirecţioneaz investitorii din Bucureşti către alte oraşe, dar pariul meu este că Oradea va avea o dezvoltare similar cu cea a Clujului pentru că se investeşte. Există aceeaşi politică ca şi în Cluj şi probabil că pe termen mediu şi lung destul de multe companii vor angaja profesionişti şi se va forma această clasă de mijloc care să achiziţioneze imobile”, a declarat Gabriel Voicu, Director New Homes Division,  Coldwell Banker Affiliaes of România, în cadrul conferinţei Real Estate Forum, organizată de Finmedia.
Cluj–Napoca este în topul oraşelor cu cele mai ridicate preţuri ale apartementelor, la un nivel similar cu cele din Bucureşti, după ce în ultimii ani oraşul a atras mai multe multinaţionale, preponderant din domeniul IT, care au făcut ca cererea de apartamente să crească, anunță Ziarul Financiar. Cu toate acestea, numărul tot mai mare de investitori şi dezvoltatori din domeniul imobiliar va face ca preţurile locuinţelor să scadă în viitor, după ce ofertele disponibile vor acoperi cererea de pe piaţă, potrivit reprezentanţilor din industrie.

analiza-sibiul-trece-printr-un-nou-boom-imobiliar-preturile-cresc-peste-media-pe-tara-33560

Cât privește Sibiul, analistul imobiliar Robert Iordache, de la Eurosib Imobiliare, declara pentru Turnul Sfatului că pe piața locala există o cerere tot mai mare pentru locuințe noi.

”În Sibiu se simte această cerere mare de locuințe, în special cererea de locuințe noi. Asistăm într-adevăr la o explozie de construcții noi, de la blocuri de apartamente până la case de toate tipurile, individuale, duplex-uri, triplex-uri sau înșiruite. Despre boom-ul imobiliar putem spune că este un început, întrerupt de multe ori de lipsa fondurilor pentru Prima Casă, dar cu siguranță avem un boom imobiliar in 2016. Cererea mare de locuințe în Sibiu este generată în special de exodul mare spre Sibiu, în special dinspre județele învecinate”, explica luna trecută Robert Iordache.
Referitor la evoluția preturilor în Sibiu, Robert Iordache este de părere că până la primăvară vom vedea o creștere medie de zece procente.
”Pot să spun că în Sibiu prețurile au crescut cu 10-15% în acest an, iar în această iarnă prețurile vor continua să crească fiind o cerere ridicată de apartamente cu două și trei camere. Cele mai căutate imobile din Sibiu sunt garsonierele, apartamentele cu două camere și apartamentele cu trei camere. Prețurile pentru apartamentele vechi la cele cu două sau trei camere se situează în jurul valorii de 800-870 euro/mp, pe când la apartamentele noi, în zonele centrale prețul este de 1000 euro/mp la stadiul de gri, iar în noile proiecte situate în Sibiu, dar în cartiere noi, prețul este în jurul valorii de 750 euro/mp pentru apartamente finisate la cheie. Sunt puține ansambluri care predau apartamentele finisate complet, cu garanție. Eu recomand Magnolia Residence și Belvedere Residence”, a mai declarat analistul imobiliar.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Bogdan M

Acum 6 ani

Pai cum naiba sa recomande altceva decat apartamente in cartiere dezvoltate de el? Sa isi bata singur cuie in talpa? Cam urata reclama asta mascata
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

Un articol varza si pe deasupra si reclama mascata (vorba lui Bogdan M). Daca scrieti asa articolele doar sa va aflati in treaba mai bine nu mai scrieti! Dintre toate orasele enumerate doar Sibiul si poate si Oradea sunt orase secundare, restul sunt cu populatie peste 250.000 de locuitori. In sibiu efectiv nu s-a mai construit mult deoarece nu mai sunt terenuri disponibile. 90% din ce s-a construit este in afara Sibiului, si anume Selimbar, Cisnadie, Cristian etc...
Raspunde

Tu es stultior quam asinus

Acum 6 ani

De cand dracu e Iasi oras secundar ? :)
Raspunde

Bai Fane ...

Acum 6 ani

Fane !!! unde l-ai găsit pe anal -istul asta imobiliar ??? Asemenea acestui individ mai găsim "in piata imobiliara" o mulțime de așa ziși anal-isti care nu fac altceva decât să inducă în eroare atât pe vânzători cât și pe cumparatori; SINGURUL obiectiv al acestor anal-isti îl constituie încasarea comisionului - atât de la vânzător cât și de la cumparator - Acesti anal-isti NU sunt in stare sa identifice o nevoie a vreunui potențial client - te plimba pe la toate ofertele pe care le au ca "poate iti place ceva" sau "te convinge cumva ... " Îndrăznesc să fac o recomandare atât vânzătorilor cât și cumpărătorilor : "postativa singuri anunturile"
Raspunde

cipi

Acum 6 ani

pai magnolia si belvedere le construiesc ei cum sa recomande altceva? ce stire de tot rahatu! v-ati cam manjit pe la gura domnilor ziaristi
Raspunde

miki maus

Acum 6 ani

..Buna dimineata.. aceasta informatie era stire in ZF din 27 sep 2016, cat despre preturi, se gasesc apartamente "la cheie" in Sibiu, la preturi mai mici(sa nu vorbim de apartamentele care nu sunt din SIbiu ex: Selimbar, Cisnadie, Cristian )
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus