Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Aeroportul sibian: creștere de 32% în 2016. Prognoze de 20% pentru 2017

Aeroportul sibian: creștere de 32% în 2016. Prognoze de 20% pentru 2017

Deschiderea celor patru noi rute de către compania Wizz Air de pe aeroportul sibian a determinat o creștere de trei ori peste prognoze a traficului de pasageri în 2016.

”În anul 2016, Aeroportul Internațional Sibiu a înregistrat un număr de 366.065 de pasageri îmbarcați-debarcați, determinând o creștere considerabilă, de aproximativ 32% față de anul 2015, când au fost înregistrați 276.533 de pasageri îmbarcați-debarcați. Traficul total de pasageri înregistrat în anul 2016 a fost de 390.417 pasageri, această cifră incluzând și pasagerii aflați în tranzit. Creșterea înregistrată la nivelul anului 2016 față de anul 2015 a depășit creșterea prognozată de aeroport cu peste 10%”, se arată într-un comunicat remis redacției Turnu Sfatului de către reprezentanții Aeroportului internațional Sibiu. Reprezentanții AIS pun această creștere peste așteptări și în legătură cu lansarea – în august anul trecut – a celor patru noi rute (către și dinspre Nürenberg, Milano, Madrid și Memmingen) și deschiderea bazei Wizz Air la Sibiu (deocamdată cu o singură aeronavă alocată).

pasageri imbarcati debarcati

În acest context, pentru anul viitor, reprezentanții AIS estimează o creștere de 20% a numărului de pasageri îmbarcați-debarcați.

München, cea mai cerută destinație

München, Londra și Stuttgart au fost cele mai solicitate trei destinații ale anului 2016 pentru cei care au zburat cu avionul de la Sibiu. La acest clasament contribuie și frecvența zborurilor. Spre exemplu, către Munchen operează zboruri zilnice atât Lufthansa, cât și Tarom. Mai mult, din luna aprilie a acestui an, cei de la Lufthansa vor crește frecvența zborurilor spre München, de la două la trei frecvențe pe zi, de luni până vineri. ”Însă și rutele lansate în luna august 2016, în contextul deschiderii bazei de operare la Sibiu de către Wizz Air, performează foarte bine”, susțin reprezentanții AIS.

De zece ori mai multă marfă

În 2016, de pe AIS au fost transportate cu ajutorul aeronavelor peste 56 de tone de marfă, o creștere semnificativă de la cele 5,59 de tone de marfă transportate în anul anterior. Creșteri mai sunt raportate și la mișcările de aeronave înregistrate pe pista aeroportului sibian: peste 17% este creșterea raportată, ajungându-se anul trecut la 5.432 de aeronave. Acesta este singurul capitol la care, deocamdată, AIS nu a depășit statisticile de dinaintea aprofundării crizei economice: în 2009, spre exemplu, numărul aeronavelor în mișcare a fost de peste 6.370.

pasageri in trafic Sursa graficelor: AIS

miscari aeronave

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 5 ani

Mai are de crescut daca vrea sa ramana in viata. Aeroportul CJ a avut in 2015 aprox 1.500.000 pasageri. Si aeroportul Targu Mures este inaintea noastra cu toate ca de 2 ani inregistreaza scaderi. Un clasament il gasiti aici: http://www.newsair.ro/topul-aeroporturilor-romanesti-in-2015.html Asa ca sa bage mare consiliul local sa crestem si noi ca aeroport. As dori sa folosesc doar aeroportul Sibiu si sa nu mai merg la CJ si Buc :).
Raspunde

Ioji

Acum 5 ani

Sibiul este o destinatie turistica importanta, ne prezentam la targuri de turism, ne propunem pe piata europeana dar aeroportul ramane doar cu cateva destinatii spre Germania, si in rest prea putin...Madrid, Milano....Ne trebuiesc persoane cu vederi mai largi, cu mai multa deschidere...sa propuna mai multe destinatii tocmai pentru ca cei din Sibiu sa nu mai trebuiasca sa mearga la Cluj, Mures sau Bucuresti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus