Luni,
03.10.2022
Innorat
Acum
10°C

Prima acțiune comună PNL – USR. ”Vom semna”

Prima acțiune comună PNL – USR. ”Vom semna”

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat duminică că liberalii vor avea săptămâna viitoare întâlniri cu grupurile parlamentare în vederea susţinerii depunerii unei moţiuni de cenzură. Liderul USR, Nicușor Dan, a aanunțat la rândul său astăzi că va semna moțiunea propusă de liberali. ''Majoritatea PSD-ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din România. Românii cinstiţi au un proiect de ţară. O Românie prosperă bazată pe lege. O ţară în care legea să fie aplicată nediscriminatoriu, în care să nu fie două categorii de cetăţeni – cei puţini şi influenţi, care dau ordonanţe pentru ei înşişi şi cei mulţi care plătesc taxe şi respectă întotdeauna legea. Cele doua ordonanţe nu sunt despre lipsa capacităţii administrative de a rezolva problema din inchisori. Cinci cazărmi daca ar fi transformate in facilitati moderne de detenţie, situaţia ar fi mult îmbunătăţită. Daca s-ar fi dorit lucrul acesta s-ar fi facut!'', a explicat Turcan demersul liberalilor.

Ea a precizat că PNL a lansat deja USR invitaţia de a susţine moţiunea de cenzură, în cazul în care aceasta va fi iniţiată, iar săptămâna viitoare vor urma întâlniri şi cu alte partide parlamentare pe acestă temă.

Liderul USR, Nicuşor Dan, anunţă că va semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă aceasta va fi iniţiată, şi spune că formaţiunea pe care o conduce va lupta împotriva planurilor PSD-ALDE în domeniul justiţiei atât în Parlament, cât şi în stradă. ''Am spus în campania electorală că miza PSD este să câştige puterea pentru a şterge secolul de puşcărie pe care-l au de executat politicienii corupţi şi prejudiciul de un miliard de lei pe care-l au de plătit. Vom lupta pentru a împiedica acest plan, care a fost declanşat săptămâna trecută, prin toate mijloacele, atât în Parlament cât şi în stradă. Vom semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă va fi iniţiată, şi vom lupta pentru ca moţiunea simplă a USR, împotriva ministrului Florin Iordache, să fie adoptată de Parlament. Este nevoie de toate forţele opoziţiei şi ale societăţii pentru a opri planul PSD. Ne vedem astăzi în Piaţa Universităţii'', a scris Nicuşor Dan pe Facebook duminică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

gigi contra

Acum 5 ani

De neînvins, împreună!!! Până se ceartă pe bucate..
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, e adevărat Gașca PSD-ALDE a declarat război cetățenilor cinstiti din aceasta tara! Tragic n-as spune ca este acest război declarat de penali, ci faptul ca cetățenii cinstiti ai acestei tari, nu au, si nu au avut niciodată un "reprezentant" pe scena politica! Aceasta lipsa a reprezentativității acestora , conduce la slaba mobilizare in strada...Oamenii onesti s-au saturat sa le fie "confiscate" idealurile de catre politrucii versați in arta manipulării !...
Raspunde

Clotilde

Acum 5 ani

Raluca Turcan intitultul Puskin se pupa pe gura cu Dan Barna - gretzoasa imagine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus