Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Înapoi, în bordeie

Poți sau nu despica firul în patru dacă inițiativa lui Iohannis are sau nu șanse de reușită, dacă referendumul ne va dovedi sau nu o țară de hoți ori una de indiferenți la astfel de teme. Poți fi sau nu de acord cu tectonicele mișcări politice din ultimele ore (la care, apropo, spre rușinea lor liberalii sunt pe nicăieri, iar USR-iștii se dovedesc prea ”cruzi”), dar trebuie să remarci unde am ajuns la nici o lună de guvernare PSD (în complicitate cu ALDE).

În câteva zile, ”ciuma roșie” - ca să împrumut din limbajul străzii – a mărit salarii și pensii. Bun. Și-a respectat o parte din promisiunile electorale, cu alte cuvinte. În același timp, tot în doar câteva zile, pe baza unui plan mârșav, aceeași adunare cu Dragnea vârf de lance a transformat întreaga țară într-una demnă de anii întunecați ai Evului Mediu.

”Ciuma roșie” (ce să fac, asta s-a strigat cam peste tot) a transformat începutul lui 2017 pentru români într-o nouă ”piatră de hotar”. Într-un nou moment în care ți se spune ”acum ori niciodată”. Și nu oricum, ci sub forma unei dileme de genul ”vreți bunăstare și acceptați ochelarii de cal” sau ”vreți principii și muriți de foame”. Este un moment creat exclusiv de emanațiile ”ciumei roșii”.

Să aduci în discuție, la zece ani de la aderarea la Uniunea Europeană (adică la un deceniu de când stăm, de bine de rău, la masă cu Occidentul), dacă ai voie să furi – de la absolut oricine, fie persoană fizică sau juridică - este absolut retrograd. Să mai și gândești o limită (acei 200.000 de lei, pentru abuzul în serviciu) sub care furtul nu intră sub incidența legii penale este de-a dreptul o creație din ciclul ”noaptea minții”. Cum, cum să vii cu astfel de teme în 2017? Cât de desprins să fii de ceea ce se întâmplă în țară și în jurul României astfel încât să aduci astfel de teme în discuție? Și nu oricum, ci prin măsuri legislative luate ”pe șestache”, care să producă efecte și abia mai apoi să le discutăm.

Iar pentru ca noaptea minții să continue, tu, Liviu Dragnea, cel care momentan conduce ”ciuma roșie” (scuzați-mi lipsa de deontologie) insiști pe dezbaterea națională a unei astfel de teme și plusezi. Cu ce: că, dacă tot e să fie referendum, hai să vedem și cum stăm cu lesbienele și homosexualii. Altfel spus, în secolul XXI, replica ta este aceea de a pune poporul să dezbată dacă cel de lângă noi este liber să încheie un parteneriat cu o persoană care nu numai că îi este dragă, dar pentru care este dispus să își și declare public iubirea.

În doar trei săptămâni de guvernare, Guvernul ”ciumei roșii” ne-a adus pe mai toți din țara asta în situația de a dezbate dacă mai sancționăm hoția. Iar dezbaterile, din cauza aceleiași găști, se poartă cu patimă, cu ură, cu manifestații.

La aniversarea Micii Uniri, România suferă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

politrucul

Acum 5 ani

"Lesbiene" si "homosexuali" din toate colturile ROmaniei, uniti-va! Acum, ori niciodata este momentul sa aparati democratia si drepturile ei!
Raspunde

Altul

Acum 5 ani

Traian del.....,............. . A.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus