Joi,
07.12.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Muncitor strivit de robotul automat din fabrică. Poziția companiei Wienerberger | Actualizare

Muncitor strivit de robotul automat din fabrică. Poziția companiei Wienerberger | Actualizare

ACTUALIZARE ORA 14.20 Reprezentanții companiei Wienerberger Sisteme își exprimă regretul pentru accidentul de muncă care a avut loc azi dimineață în incinta fabricii din Sibiu.  

"Suntem alături de colegul nostru și de familia sa în această încercare dificilă și ținem legătura cu spitalul, pentru a fi la curent cu evoluția stării sale de sănătate. Suferința colegului nostru și a familiei sale ne îndurerează. Atât pentru ei, cât și pentru toți colegii noștri și pentru buna funcționare a fabricii și a companiei noastre, ne dorim și noi să lămurim cât mai rapid circumstanțele în care s-a produs accidentul, în condițiile în care compania noastra are proceduri clare pentru siguranța muncii, menite să protejeze viața și sănătatea angajaților nostri," arată reprezentanții companiei pentru Turnul Sfatului.

"În acest scop, colaborăm cu reprezentanții instituțiilor abililtate pentru a stabili cauzele accidentului și am demarat procedura internă de investigare a respectării regulilor de securitate în muncă din cadrul fabricii din Sibiu. Pentru a evita orice speculații, vom putea reveni cu amănunte despre cauzele accidentului doar după finalizarea investigațiilor.”

Citiți mai jos poziția oficială transmisă Turnul Sfatului din partea companiei:

Raspuns solicitare_25 Ianuarie_ora14.15 (1)

 

ACTUALIZARE ORA 12,40 Muncitorul era controlor la fabrica Wienerberger și sarcina lui era să ia din când în când câte o cărămidă de pe bandă și să vadă dacă totul corespunde normelor de calitate.

 În încăpere mai era un robot care lua cărămizile de pe bandă și le punea pe un suport metalic, pe o altă bandă rulantă, care ducea la cuptor. Zona cu robotul era îngrădită și avea o ușă de acces pe care, dacă intrai, se decupla automat robotul. Muncitorul a intrat, însă, pe altundeva (fie a escaladat gardul, fie printr-o nișă), probabil pentru că a observat o neregulă. Robotul i-a prins capul, cu talpa metalică cu care lua cărămizile și i l-a presat de suportul de pe bandă. Atât de tare, încât și suportul e îndoit.

ITM nu a oprit procesul de producție, dar a impus firmei ca permanent în camera respectivă să fie doi angajați, nu unul singur, așa cum era până acum - astfel încât, dacă e vreo problemă, să se poată consulta sau suplini, declară Szombatfalvi-Török Francisc, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.

ACTUALIZARE ora 10.15 - Muncitorul strivit de un utilaj la fosta fabrică Tondach se află în stare gravă și este în continuare investigat de medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean, bărbatul a ajuns la Urgențe în stop cardio-respirator. "A fost resuscitat, acum este intubat și este nevoie de o investigație cu computerul tomograf. Cel mai probabil, va fi internat pe secția de Terapie Intensivă, dar starea sa este una foarte gravă", explică purtătorul de cuvânt al SCJ, Decebal Todăriță.

ACTUALIZARE - Bărbatul a fost strivit de o mașină de presat, în interiorul fabricii de cărămidă. Muncitorul a fost scos de colegi, înainte ca echipajul SMURD să ajungă la fața locului.

A fost resuscitat și va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgențe. Se află, însă, în stare de inconștiență. Potrivit primelor evaluări, are un traumatism cranio-facial sever, după ce utilajul i-a căzut chiar pe cap.

Știrea inițială:

Un bărbat de 45 de ani, care muncea pe strada Podului, a fost prins sub utilaj, în această dimineață.

Pentru salvarea muncitorului s-au deplasat un echipaj de descarcerare și un echipaj SMURD de terapie intensivă. Bărbatul a fost găsit în stare de inconștiență.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

da

Acum 6 ani

exprimati-va regretul firea-ti ai dreacu de exploatatori
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Folki

Acum 6 ani

Asa se intampla cand romanii ajung sclavi pe plantatiile jegurilor de nemti-austrieci chiar in tara lor...MUIEEEE STRAINILOR!!!!
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, da' lu' exploatatori, di ce nu le zice si nu le face nimeni, nimica?...
Raspunde

cetateanu

Acum 6 ani

Asa patesti cand nu esti atent !
Raspunde

abc

Acum 6 ani

Folki esti un imbecil si timpit sunt curiozi cite locuri de munca ai creat de cind teai nascut.accidente de munca sau intimplat si pe timpul lui Ceausescu dar atuncea se tinea secret nu se afla nimic in afara.trebuie sa fii multumit ca vin austriecii si nemtii si va da de lucru daca nu ari fi mai Multi navetisti care ari parasii tara.
Raspunde

Folki

Acum 6 ani

Pune mana pe carte ca esti praf si pulbere,dobitocule!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus