Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sibiul e pe locul patru în țară în topul celor mai sigure orașe. În Ștrand sibienii se simt cel mai în siguranță

Sibiul e pe locul patru în țară în topul celor mai sigure orașe. În Ștrand sibienii se simt cel mai în siguranță

Un studiu la nivel național privind gradul de siguranță în cele mai importante orașe din România plasează Sibiul pe locul patru. Cel mai sigur oraș din România este Oradea, urmat de Brașov și Cluj-Napoca. Cele mai periculoase orașe sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași.

Clasamentul a fost realizat de Storia.ro în baza unei cercetări la care au participat 93.532 români din toată țara. Studiul privind siguranța care se bazează pe evaluările acordate de români orașelor și cartierelor în care locuiesc a fost realizat în colaborare cu agenția D&D Research și face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfășura pe tot parcursul anului 2017. Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieții, accesul la instituțiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curățenia și zgomotul din mediul urban, spațiile verzi, situația transportului public sau accesul la instituțiile educaționale.

Oradea este cel mai sigur oraș din România, urmat de Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara. Capitala României se clasează abia pe poziția a noua, iar Ilfov pe a zecea.

top

La polul opus, orașele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana și București și Ilfov. La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țară.

”În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraș și siguranța resimțită de cetățeni. Astfel, orașele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, orașele cu grad ridicat al siguranței au și un Produs Intern Brut ridicat și o rată a șomanului scăzută, de sub 4%”, spun realizatorii studiului.
top 2

În Oradea, Calea Aradului, Nufărul și Centru Civic sunt cele mai sigure zone. În Brașov, Racadău, Centrul Civic și Astra sunt cartierele clasate pe primele trei locuri. Locuitorii orașului au mai inclus în același clasament și zonele Tractorul, Florilor și Calea București. Cartierele Grigorescu, Gheorghieni și Zorilor sunt în fruntea clasamentului pentru orașul Cluj-Napoca, iar Iris, Calea Turzii și Baciu sunt următoarele zone din top.

Pentru sibieni, cartierele cele mai sigure sunt Ștrand, Calea Dumbrăvii și Central, iar timișorenii nominalizează cartierele Soarelui, Lipovei și Girocului pe primele trei locuri din clasament.

top 3

Cug, Copou și Tătăraș sunt alegerile ieșenilor, iar zonele Nicola și Alexandru cel Bun intră și ele în top 10. Cartierele cele mai sigure din Constanța au fost desemnate Poarta 6, Tomis Nord, Inel II, clasamentul siguranței încheindu-se cu Brătianu, Coiciu și Abator.

La nivel național, cele mai sigure cartiere sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), Otopeni (Ilfov), Aviației (București), Gheorgheni (Cluj-Napoca) și Racadău (Brașov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Calea Caransebeșului (Reșita) și Bora (Slobozia).

top 4

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

12 comentarii

el

Acum 7 ani

Daca nu veneau oltenii era mai sigur!
Raspunde

Folki

Acum 7 ani

Subscriu!
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 7 ani

In general de acord cu articolul. Totusi...Bucuresti pe 9 ????? Poate e pe 99. Ilfov nu e oras ! E judet, chiar daca administrat de B. Vasile Aaron sigur in Sb ? Bine ca nu-i Broscarie :) In Brasov ASTRA (fost Steagul Rosu) sigur ??? Prin 2000 si, parca era periat TOT de mascati.
Raspunde

ac

Acum 7 ani

imi pare suspect Bucuresti pe locul 9, probabil nu a primit note din partea celor din provincie, in comparatie cu orasele mai sigure, cred ca in Bucuresti oamenii sunt obisnuiti cu "situatia" lor si nu au termen de comparatie.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, as minti sa spun ca nu ma simt in siguranta in Sibiu. Si cum ar putea fi altfel din moment ce milogii PSD-isti prmindu-si "tainul" s-au baricadat in case...Voi nu vazurati ca dupa 11 dec. e mai liber pe strazi?...Efect maxim cu efort minimal. Pe "astia" nu-i mai vezi la fata 4 ani de-aci inainte...
Raspunde

Folki

Acum 7 ani

"Voi nu ati vazut ca dupa 11 dec....?"...asa se spune la Sibiu!
Raspunde

Folki

Acum 7 ani

Unde vezi c-am sarit ca ars? Am dedus din conjugarea ta a verbului a vedea ca esti venit(a) pe Olt in sus de foame probabil. Case closed ,GUTE NACHT!
Raspunde

Doar un gand

Acum 7 ani

Hmm, putin suspect cum in Strand se simt in siguranta, luand in calcul faptul ca aproape toate violurile din Sibiu s-au intamplat in acest cartier "sigur". Una e sa te simti in siguranta si alta e discutia daca esti cu adevarat.
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 7 ani

Zise olteanu' de Broscarie :)) Care viol? Ala de acum 15 ani cand erau liberi anumiti mafioti? Sau ala de anul trecut, petrecut pe Cibin zona pod CFR, adica spre rahatul cu arome si nume regale, Turnisor ?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus