Luni,
20.03.2023
Cer Senin
Acum
13°C

FOTO -VIDEO Sibienii rezistă! ”Mâine este joi, venim peste voi!”

FOTO -VIDEO Sibienii rezistă! ”Mâine este joi, venim peste voi!”

În ciuda vremii potrivnice, sibienii arată rezistență și sunt deciși să își facă auzită vocea. Peste 2000 de sibieni au ieșit să protesteze în Piața Mare și într-un scurt marș înspre Piața Unirii. Ei sunt în continuare nemulțumiți de politicieni și spun că și-au pierdut încrederea în actualul guvern.

Fotografii de la protest aici

http://www.turnulsfatului.ro/2017/02/08/proteste-ziua-9-fotoreportaj/

Actualizare ora 21:05

Protestul din această seară s-a încheiat.

Actualizare ora 20:59

Oamenii încep să plece ușor spre casele lor.

Actualizare ora 20:55

Protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile, moment devenit simbolic în urma gestului similar al celor 300.000 de protestatari care au făcut la fel în Piața Victoriei din București.

proteste

Actualizare ora 20:52

Cei prezenți în piață cântă imnul României.

proteste

Actualizare ora 20:51

Cei care au venit cu bicicletele merg în cerc în fața protestatarilor.

Actualizare ora 20:48

Intensitatea scandărilor a început să scadă. Sibienii stau acum în grupuri, discută între ei. Mulți verifică telefoanele și sunt atenți la noutăți, se discută despre decizia CSM sau ieșirea lui Iohannis.

Actualizare ora 20:45

Sibienii ieșiți la proteste au înconjurat Piața Mare scandând ”Hoții!”, ”Demisia!” și ”România, trezește-te!”

Actualizare ora 20:39

Protestatarii s-au întors în Piața Mare.

Actualizare ora 20:38

Protestatarii au încercat să imite momentul coregrafic realizat de galeria echipei de baschet CSU Sibiu zilele trecute.

Actualizare ora 20:33

În urma ieșirii din această seară a președintelui Iohannis, care a mers câteva minute să îi asculte pe protestatarii din fața Palatului Cotroceni, protestatarii din Sibiu au găsit o scandare nouă: ”Dragnea, nu te abține, fă o baie de mulțime!”.

Actualizare ora 20:28

Coloana a făcut un popas în fața sediului PSD Sibiu, unde s-a scandat ”Hoții!”, Hoții!”.

Actualizare ora 20:25

Coloana reintră pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Deși a trecut o săptămână de proteste, încă apar scandări noi. ”Sobolanii nopții!”

Actualizare ora 20:22

Coloana de protestatari întoarce în sensul giratoriu de la Ramada și se îndreaptă spre Piața Mare.

protest

Actualizare ora 20:16

protest

Coloana de manifestanți a ajuns în fața hotelului Continental-Forum, după un marș pe bulevardul Bălcescu. Continuă scandările împotriva  guvernului.

protest

Actualizare ora 20:11

Numărul protestatarilor a crescut la aproximativ 1500.

protest

Actualizare ora 20:08

”DNA, să vină să va ia!”, se scandează în acest moment pe Bălcescu.

Actualizare ora 20:07

De la protest nu lipsesc nici bicicliștii.

protest

Actualizare ora 20:00

În Piața Mare s-a cântat imnul național, după care protestatarii au pornit în marș, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Scandarea la plecare a fost ”Guvern de hoți și mafioți!”.

Actualizare ora 19:57

protest

Unul dintre protestatarii din această seară și-a luat măsuri de protecție împotriva atacurilor psihotronice. Sau de altă natură.

Actualizare ora 19:54

Domnul Călin vine de câteva seri la proteste și spune că un prim rezultat al efortului de a ieșit zi de zi în stradă se vede.

Actualizare ora 19:52

Doi bucureșteni, care în ultimele opt zile au participat la protestele din Piața Victoriei, au ieșit în această seară la protestele din Piața Mare. Ei spun că au venit în vizită la Sibiu și nu puteau lipsi de la proteste.

protest

Actualizare ora 19:49

Cei prezenți în piață cer demisia guvernului.

protest

Actualizare ora 19:45

protest

Doamna Elena Stoia, prezentă în Piața Mare, spune că a venit la rugămintea copiilor plecați la muncă în străinătate.

”Un copil este plecat în Franța, celălalt în America. Am venit în fiecare seară pentru ei. Aici este țara lor, aici vor să muncească în condiții decente, pentru noi, nu pentru străini”, spune doamna Stoia.
Actualizare ora 19:40

Cineva a venit cu o pancartă interesantă.

protest

Actualizare ora 19:37

Numărul protestatarilor a crescut la aproximativ 700.

proteste

Actualizare ora 19:35

Mesajul lui Doru Apostol, sibianul care a obținut autorizația pentru protestele până în ziua de 15 februarie, pentru toți cei care vor să vină la proteste.

Actualizare ora 19:27

Numărul protestatarilor crește încet. Până acum cele mai des întâlnite scandări sunt ”Hoții!” și ”Demisia!”.

protest

Actualizare ora 19:21

Până acum cinci protestatari au venit cu bicicletele. Organizatorii le-au spus celor care vor să protesteze că pot să vină cu ele pentru a diversifica și dinamiza protestul.

Actualizare ora 19:20

”Allez, allez, o dorință sinceră, România liberă!”, este prima scandare a serii.
Actualizare ora 19:17
La fel ca și ieri sunt multe steaguri tricolore. Steaguri ce pot fi achiziționate din magazinul Dumbrava, cu 25 de lei, spre exemplu.
steaguri
Actualizare ora 19:14

Peste 200 de sibieni au ieșit în acest moment în Piața Mare.  O talangă și un fluier adună oamenii să scandeze împreună.

Știre inițială:

O nouă seară de proteste este anunțată în Sibiu, organizatorii invitând sibienii să își exprime nemulțumirile față de guvern și OUG 13. Spre deosebire de zilele trecute, cei care doresc să iasă din case astăzi au fost rugați să își aducă bicicletele și doleanțele scrise pe hârtie.

Cei care au participat la toate protestele de până acum spun că fiecare om cinstit care iese în public să își spună nemulțumirea este important.

”Aseară am fost «doar» 2.000 la protest. Acum câţiva ani, când organizam protestele pentru Roşia Montană şi împotriva gazelor de şist şi adunam peste 100 de oameni, credeam că e un protest reuşit. După protestul de duminică seara, când am fost 40-45.000 de participanţi la protest, nici nu ştiu ce să mai zic. De fapt, fiecare om de la protest contează. Pentru că suntem o comunitate, în care fiecare individ contează”, a postat pe pagina sa de Facebook Doru Apostol, inginerul care a obținut autorizația pentru protestele de la Sibiu, până în ziua de 15 februarie inclusiv.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Teo

Acum 6 ani

In societate ,sunt persoane care contesta permanent si care nu se identifica cu puterea instalata democratic,indiferent din ce parte a spectrului politic face parte aceasta. Oare ce-i mana in lupta pe acestia?
Raspunde

Ina

Acum 6 ani

N-am mai iesit in strada de pe vremea Pietii Universitatii si nici nu am crezut ca acele vremuri se pot intoarce asa usor. Adevarata vorba "Cine nu-si cunoaste istoria e condamnat s-o repete!". Dar banuiesc ca si atunci te identificai cu "puterea instalata democratic", nu-i asa? Sau poate nici macar nu existai atunci.
Raspunde

bogo

Acum 6 ani

Teo draga, nu ai cum sa intelegi atata timp cat inca iti pui aceasta intrebare. Inca nu ai inteles nimic?Pacat. Asa cum aceasta putere a fost instalata democratic tot asa trebuie sa guverneze, adica democratic. Nu miseleste. Pe tine te reprezinta un grup de indivizi care isi dau legi cu dedicatie pentru a fugi de justitie? Nu iti doresti ceva mai bun? Daca nu pentru tine macar pentru copii tai. Numai bine.
Raspunde

Nicu

Acum 6 ani

Proteste DEGEABA,hai sa ne aflam si noi in treaba.Nu si mai au rost protestele-sunteti MINORITARI!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Communistbitch

Acum 6 ani

Sunteti? La cine re referi? Esti un asistat social sau o infectie de bugetar , cu siguranta! Sau ai dosar? Asa ne imparti, cei cu dosare , si cei fara dosare? Cel putin in Sibiu, voi sunteti clar minoritari..
Raspunde

iohannisdeutsche puppe

Acum 6 ani

Mai usor fraiere! Tentativa de lovitura de stat nu va reusit ,terminati cu protestele aiurea ,mergeti si pe acasa si ..la lucru cu voi ,bagati mare la banda in zona Vest...firmele germanofile au nevoie de sclavi no brain ca tine!Spor!
Raspunde

Strula

Acum 6 ani

ciuma rosie !
Raspunde

bogo

Acum 6 ani

Lovitură de stat? Tu ai fost atent la discursul președintelui? Psd-ul trebuie să guverneze, nu să-și bată joc de români, inclusiv de tine chiar daca inca ești în grota. Se cere doar normalitate și bun simț. Ai habar cu ce se mănâncă lucrurile astea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus