Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
3°C

Festivalul Prietenii Muzicii- Pro Piano revine la Sibiu

Festivalul Prietenii Muzicii- Pro Piano revine la Sibiu

Copiii cu vârste cuprinse între cinci și 18 ani vor putea participa la a V-a ediție a Festivalului Prietenii Muzicii/Pro Piano. Acesta se va desfășura în perioada 3-5 martie la Biblioteca Județeană Astra, iar câștigătorii vor fi răsplătiți cu diplome și  distincții. 

Manifestarea este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, fiind divizată în trei secţiuni, după cum urmează: tineri care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică, tineri care studiază pianul fie ca instrument opțional, fie la Palatele Copiilor, Case de Cultură sau în sistem particular şi ansamblu la patru mâini (pe un pian).

Festivalul își propune să încurajeze copiii să învețe să cânte la un instrument muzical deoarece muzica contribuie la dezvoltarea capacităților mentale. Mai mult decât atât, festivalul este momentul potrivit în care tinerii îşi pot prezenta şi compara calităţile tehnico-interpretative însuşite.

Fundaţia Culturală „Pro Piano România” a fost înfiinţată în anul 1996, în Bucureşti. Din anul 2004 are Statutul de Utilitate Publică. Potrivit statutului său, „fundaţia are ca scop principal depistarea, educarea, selecționarea şi subvenţionarea elitei artistice, culturale, muzicale, prin şcolarizarea în învăţământ autorizat a persoanelor fizice de orice vârstă, precum şi prin sprijinirea şi promovarea tinerilor supradotaţi, a talentelor reprezentative pentru muzica vocală şi instrumentală laică şi religioasă, pe plan naţional şi internaţional”, se arată într-un comunicat de presă.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Liviu

Acum 5 ani

Un concurs subiectiv!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus