Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Spectacolul „Oameni obișnuiți” al TNRS, prezentat în Elveția

Spectacolul „Oameni obișnuiți” al TNRS, prezentat în Elveția

Spectacolul „Oameni obișnuiți” al Teatrului Național „Radu Stanca” se va prezenta în Elveția, în 10 martie, de la ora 20:00, în cadrul Manifestării Literare Internaționale „4+1 Translatar Tradurre Übersetzen Traduire”.

Manifestarea, ce va avea loc între 10 și 11 martie cu participare internațională, este consacrată artei traducerii literare între cele patru limbi oficiale din Elveția (germană, franceză, italiană și retoromană), la care se adaugă o limbă străină invitată, programul din acest an fiind concentrat pe limba română. Peste 20 de traducători, editori și autori, din Elveția și din străinătate, vor prezenta lucrările lor publicului, în cadrul unor lecturi literare, seminarii, discuții și dezbateri.

spectacol oameni obisnuiti, foto adi bulboacă

Programul evenimentului se deschide în 10 martie cu ceremonia la care participă consilierul de Stat, Martin Jäger, președinte al Departamentului pentru Educație, Cultură și Protecție a Mediului din Graubunden, primarul orașului Chur, Patrik Degiacomi, și președintele Fundației pentru Cooperare Confederală, Sandra Maissen. Apoi, de la ora 20:00, la Theatre Chur, Theaterplatz, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă „Oameni obișnuiți”, un spectacol de Gianina Cărbunariu. Reprezentația este urmată de o discuție cu publicul în cafe barul teatrului, în prezența actorilor din distribuție și a regizoarei.

Producția tratează o temă de interes general, atrăgând atenția asupra situației whistleblower-ilor din România, Italia și Anglia, țări europene cu contexte și legislații diferite în ceea ce privește situația avertizorilor de integritate. Spectacolul reunește opt cazuri reale, documentate în cadrul proiectului. „Oameni obișnuiți” este realizat în cadrul proiectului Be SpectACTive!.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus