Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Restaurant ca-n Viena. Doar că mai românesc

Restaurant ca-n Viena. Doar că mai românesc

Cafeneaua cu una din cele mai intime terase din Sibiu, Cafe Wien, are și mâncare. Și, față de 2012 - când am mers pentru prima dată să descoperim ce fel de mâncare are cafeneaua la care ajungi traversând curtea Colegului Samuel von Brukenthal – este și un meniu ușor diferit. Unul mai apropiat de Austria, dacă e să avem în vedere că acum cinci ani aici găseam salate bulgărești și gulaș cât se poate de unguresc.

Astfel, în răstimp, meniul pare să fi fost primenit cu o pagină de felurite pite uriașe făcute la cuptor (pită iute, pită a marinarului cu ton și ceapă albă sau pită cu mere și brânză, dar și o neaoșă pită cu untură și ceapă), dar și cu o gamă – evident – de șnițele.

Cum era seară la ora vizitei noastre și cum în boxe, între piese, răsuna o voce nemțească, am decis să încercăm o cină cât mai vieneză. De cealaltă parte a mesei aveam progenitura, care când a auzit de șnițel de pui cu cartofi prăjiți a pus capăt oricăror căutări. Un pic mai înfometat, eu am decis să sorb mai întâi o supă cu găluște, după care să încerc o tocană vieneză de la tigaia bunicii. Căci așa îi zice în meniu.

După comandă am avut timp relativ berechet să admir peisajul, căci până ce au fost aduse de-ale gurii pe masă a durat ceva. Masă, vorba vine. Cafe Wien este, totuși, o cafenea, așa că mesele sunt rotunde și mici, încât nu e loc ca mai mult de două persoane să ia un prânz sau o cină. Dar nu e vorba de un lucru rău. Căci, una peste alta, scaunele de lemn stil anii ’60, lumina difuză a lămpilor de pe pereți, podeaua din scândură de brad, muzica în surdină, camerele mici și șervețelele din bumbac în carouri creează o atmosferă extrem de intimă. Practic, dacă te străduiești cât de cât, reușești să înțelegi ce se discută la fiecare masă.

Am revenit din starea de amorțeală odată cu aducerea șnițelelor pentru odraslă și a supei pentru mine. Inițial, am crezut că cei de la Cafe Wien au stat prea mult prin Budapesta, acolo unde găsești acele restaurante care își aruncă în farfurie bucăți de carne cât roata de car. Însă temerea mi-a fost rapid risipită când am început să bucățesc unul din șnițele. Practic, bucătarul trebuie să fi avut un cuțit extrem de ascuțit să poată scoate felii din piept de pui atât de subțiri. Căci, sub crusta amenințătoare a șnițelelor, asta am găsit, unele dintre cele mai fine felii de carne de pui. Combinate cu cartofi prăjiți (cartofi de la Metro) au transformat cina într-una acceptabilă pentru odraslă.

La mine în farfurie, supa de găluște a fost bună. Nu ca la mama, dar aici musai să spun ca mama chiar face minuni din banalele supe. Și, mai ales, mama nu lasă să se mai scufunde prin farfurie bucățelele acelea de carne de pui atât de fiartă, încât gustul pare pierdut prin paleolitic.

tocanita vieneza de la tigaia bunicii

La felul principal, aveam să descopăr ceea ce nu am citit atent în meniu. Și anume că tocănița vieneză de la tigaia bunicii e, de fapt, un fel de pilaf cu ardei și cubulețe din carne de porc. Chiar dacă aspectul nu este punctul forte, ceea ce vine în farfurie nu aduce nimic rău, mâncarea este bună, ușor picantă. Și – după cum aveam să descopăr la final – mai ieftină decât șnițelele milimetrice.

Înainte de a încheia socotelile la Cafe Wien am mai comandat o marchiză, adică un fel de ”lava cake” – după cum avea să ne descrie o ospătăriță începătoare - cu înghețată de vanilie alături. După 15 minute, aveam să descoperim un desert bun. Și atât.

marchiza

Nota de plată mi-a scos din buzunar 91,5 lei. Cele mai scumpe au fost șnițelele cu cartofi prăjiți – 29,9 lei, urmate de tocăniță – 20,9 lei și prăjitură – 13,9 lei. Supa a costat 9,9 lei, iar pentru o bere și răcoritoare am plătit alți 16,9 lei.

Landlerul singuratic

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Grup de turisti

Acum 7 ani

Este o mizerie de mancare. Cum sa scoti asa ceva din bucatarie si sa servesti clientilor? Nu stiu cum supravietuieste aceasta locatie. De ani de zile au servirea mega greoaie.... una dintre cele mai lente serviri din sibiu plus ca mancarea arata execrabil.
Raspunde

Brad

Acum 7 ani

Merg rar acolo dar merg pentru atmosfera.Daca vreti sa va umpleti burtile mergeti la Supermama, Ieftin si pe saturate.<Personalul e prietenos si receptiv.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, mno, ni-i la ei!.. Nu-si dezmint "originea", ca to' zacea unu pi-cea ca mamaligu' nu"explodeaza"!...Acum,nu le mai place wiener schnitzel-ul!?..Ifose de la "munte"...
Raspunde

Alzara the real one

Acum 7 ani

sens unic pentru tine loaza spre Prazburgia!
Raspunde

Klm

Acum 7 ani

Mizerie ,
Raspunde

anne

Acum 7 ani

oribil, pe bani multi totusi... e pentru snobi, totul
Raspunde

dancp2

Acum 7 ani

poate REZIST
Raspunde

Brad

Acum 7 ani

Nu te pune nimeni sa te duci la masa acolo>
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus