Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Canadienii includ Sibiul în topul celor mai atractive destinații din Transilvania. ”Nu trebuie ratat”

Canadienii includ Sibiul în topul celor mai atractive destinații din Transilvania. ”Nu trebuie ratat”

”Sibiu este centrul cultural al Transilvaniei și centrul lui medieval nu trebuie ratat atunci când vizitați România, în special după o ninsoare”, scriu canadienii de la publicația The Star, într-un articol dedicat țării noastre și Transilvaniei.

”6 lucruri de văzut în Transilvania” include orașul nostru și satul Sibiel pe primele două poziții, restul recomandărilor referindu-se la Sighișoara, Viscri, Sanctuarul urșilor de la Zărnești și Castelul Bran.

Despre Sibiu, canadienii scriu că a fost atestat încă de la 1191 și că este înconjurat fortificații medievale. Din punctul lor de vedere, cel mai atractiv punct al orașului în reprezintă Catedrala Mitropolitană, în special datorită influenței bizantine și picturilor murale.

Cât privește al doilea obiectiv turistic recomandat de canadieni, acesta este muzeul Zosim Oancea din Sibiel. Atracția principală o reprezintă, în acest caz, cele peste 600 de icoane pictate pe sticlă.

Articolul complet îl puteți vedea aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, asa e! Eu am vazut, cu ochiii mei in Canada, pliante ce prezenta Sibiul sub denumirea de Neue Karacalstadt...
Raspunde

....

Acum 7 ani

Esti o fraiera!
Raspunde

Lipo

Acum 7 ani

Brasovul este mai frumos decat sibiul
Raspunde

Bahama Mamas

Acum 7 ani

Asa este, dar nu sunteti in lista, ghinion ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus