Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Micile afaceri. Tinerii reveniți din Germania care își pun nădejdea în cafea și prieteni

Micile afaceri. Tinerii reveniți din Germania care își pun nădejdea în cafea și prieteni

După șapte ani în care au muncit în Germania, doi tineri sibieni au revenit în oraș și au deschis Rennes Caffee. Experiența pe care au acumulat-o în restaurantele nemțești i-a ajutat să-și însușească tehnici de preparare a cafelei. Au pornit de la conceptul „to go” și, în scurt timp, au creat un public fidel, de unde și sloganul „cafea și prieteni”.

Ovidiu a studiat Științe Economice, iar Ana a cochetat cu Jurnalismul, dar asta nu i-a împiedicat să aleagă străinătatea. Au plecat să muncească în Germania cu gândul de a reveni la Sibiu pentru a-și deschide propria afacere acasă.

Fără angajați

Și pentru că bugetul nu le-a permis să aspire la mai mult, acum un an, pe strada Rennes, la colț cu bulevardul Victoriei, au deschis o cafenea. „Eu știam să prepar cafea. Am vrut să ne bazăm pe ceea ce știm noi să facem, nu am vrut angajați. Când deschizi o afacere, nu știi cum o să meargă lucrurile”, spune Ovidiu. De la idee și până la prima cafea preparată în noua locație au trecut nu mai mult de trei luni. Designul l-au gândit împreună, fiind rezultatul propriei lor viziuni. Când au ales numele, s-au oprit la Rennes deoarece avea un corespondent și în limba română, motiv pentru care ideea de ren se găsește și în siglă. „Ne-am inspirat de la numele străzii, ca să se identifice cu locul și, pentru că știam că e bine să ai un personaj, atunci am zis că putem merge în două direcții. Să fie și stradă și animal. Și la siglă ne-am gândit tot așa: să fie o combinație între cafea și, dacă te uiți mai bine, sunt niște coarne de ren”, povestește Ovidiu.

Micile afaceri rennes caffee (3)Pe lângă gustul pe care îl au preparatele lor, cei doi mizează și pe relația pe care o au cu persoanele care intră în cafenea. Tocmai din acest motiv, au ales să lucreze doar ei. „Noi încercăm să educăm lumea. Să le spunem cum se bea o cafea și, mai ales, cum se prepară. Facem cafeaua în fața clienților și ne adaptăm după gustul fiecăruia. E foarte important să creezi o relație de prietenie și lucrul acesta ne-a adus deja clienți fideli”, punctează el.

Preparate alternative

Și pentru că nu toți care are intră sunt și băutori de cafea, cei doi au introdus în meniu și alte preparate. Smoothie-urile, ceaiurile și ciocolata caldă nu lipsesc. „De multe ori se întâmpla să intre cu părinții și copiii. Și cum ei nu beau cafea, avem alternativă. Mizăm pe smoothie-uri din fructe naturale: din kiwi, ananas și multe altele. Le mai combinăm și în funcție de cum își doresc oamenii. Încercăm să facem din orice preparat, unul mai special. De exemplu, ciocolata caldă nu e una simplă, vine în combinație cu o brioșă și cu frișcă. Și așa brioșa se îmbibă și creăm un preparat consistent”, explică Ovidiu. De curând, au introdus sandviș și croissante, pe care le prepară chiar ei. Acestea se schimbă în fiecare zi, astfel încât să fie mereu proaspete. În funcție de ingredientele folosite, prețurile variază de la șase până la 8,5 lei. Pe lângă sandviș clasic cu șuncă și cașcaval, au unul și special pentru vegetarieni, cu brânză și roșii. „De exemplu, dimineața, vin mulți să-și cumpere cafea, dar aleg și un sandviș. În acest fel, au un mic dejun complet, cumpărat dintr-un singur loc. Nu mai trebuie să meargă în altă parte să-și cumpere de mâncare”, spune el. În ceea ce privește prețurile preparatelor pe bază de cafea, un client plătește patru lei pentru un espresso și 8,5 lei pentru un latte mare. Acesta din urmă, spun cei doi tineri, este produsul vedetă, fiind unul dintre cele mai vândute. Ciocolata caldă este nouă lei, iar ceaiul costă 6,5 lei.

Micile afaceri rennes caffee (8) Micile afaceri rennes caffee (6) Micile afaceri rennes caffee (5) Micile afaceri rennes caffee (4) Micile afaceri rennes caffee (2)

Micile afaceri rennes caffee

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

14 comentarii

mihai

Acum 7 ani

nice legs!
Raspunde

Vecina

Acum 7 ani

Bravo exemplu si pt alți tineri plecați prin străinătate care au o șansa sa revină înapoi in tara
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, daca "cerbu" ii incornoratu, fetilii ie "montatoarele" de coarne?...
Raspunde

Cl. Anul Politic

Acum 7 ani

Salutări de la Agigea !
Raspunde

Observator

Acum 7 ani

Bună şi reclama mascată . Succes !
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

mult curaj si mult succes ! Bravo !!
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

preturi mari...calitate subtire...
Raspunde

Un preten

Acum 7 ani

Scuze da' faza cu renii de pe strada Rennes este absolut cretina. La fel si cu aia cu coarnele din boabele de cafea.
Raspunde

Alt sibian

Acum 6 ani

Hahahahahaha Dar aia cu sendvișu facut de ei? eu cred ca daca vine femeia de la sanepid si vede cate se intampla in 1mp fara toaleta si cu 1 frigider leșinå
Raspunde

Dumi

Acum 7 ani

Inainte de a acuza trebuie sa acorzi credit acestor tineri, dornici sa dezvolte o afacere pe cont propriu. Mult succes dragutilor!
Raspunde

Marian Valoare VL

Acum 7 ani

Afaceri de 2 lei care nu necesita creier. O disparut second-handurile, internet cafe-urile. Mai e putin pana ajung francizele sunt curios cum concureaza atunci.
Raspunde

Brad

Acum 7 ani

Atata timp cat muncesc cinstit si nu fura trebuie apreciati.,La Valcea e posibil sa nu aiba valoare ca toti valcenii dau navala la Sibiu.Asa ca nr de clienti potentiali a crescut proportional.Bravo lor.
Raspunde

Goku

Acum 7 ani

Superbe domnisoare :-*
Raspunde

marius latte machiatto

Acum 5 ani

Felicitari, hateri vor fi intotdeauna, voi continuati ce ati inceput. Cineva spunea ca e scump, sa mearga la Ted's sa compare preturile. Altcineva spunea ca faza cu renii e cretina, mie mi se pare geniala. Iar lui Marian Valoare VL ce sa ii cerem?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus