Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Autostrada Sibiu – Pitești, blocată dincolo de Boița

Autostrada Sibiu – Pitești, blocată dincolo de Boița

Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR) a anunțat că deocamdată s-au terminat studiile doar pentru 38 de kilometri din autostradă, între Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș. În plus, s-au finalizat forajele pentru a afla structura solului pe încă 18 kilometri din autostradă, între Văleni și Curtea de Argeș, anunță Digi24.ro. Pe cea mai dificil de realizat porţiune din autostradă, cea dintre Boița - Racovița și Văleni, studiile nici nu au început. Aproape 60 de kilometri din șoseaua rapidă străbat zona montană. Prin urmare, „Compania de Infrastructură nu poate avansa o data exactă de finalizare a studiilor având în vedere faptul că sunt necesare investigaţii pentru: tunele, viaducte, pasaje şi poduri", după cum se arată într-o informare a CNAIR.

Până acum, Compania de Investiții a achitat 3,36 de milioane de lei pentru acest studiu de fezabilitate.

Deputatul UDMR, sibianul Benedek Zacharie, anunța la începutul lunii martie că este posibil ca tronsonul 1 al autostrăzii, Sibiu – Boița să fie terminat mult mai repede și să fie dat în folosință, la fel ca și tronsonul 5, Pitești – Curtea de Argeș. ”Din punct de vedere al proiectării și execuției, se poate termina în 2020. Dacă există interes, deci dacă există interes în primul rând, până în 2020 poate fi gata autostrada. Am văzut că s-a vehiculat anul 2021, dar tehnic vorbind eu cred că se poate realiza puțin mai repede”, a declarat Benedek.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

În teapa cu tradatorii și incompetenții voiti

Acum 7 ani

Ăștia tergiversează un studiu în care țările vestice necoruptibile ar fi terminat autostrada cu tot cu studii în 2-3 ani maxim la noi ne ia 30 de ani să facem un amarat de studiu că mai apoi sa il anulăm și sa il reluam la infinit până când o sa vina niste patrioți sa schimbe constituția țării ,legile și instituțiile statului să funcționeze corect și în timp util sa mai putem prinde și noi să mergem pe această autostrada că din cosciug in stilul acesta nu mai spun am .
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

asa. hai sa facem pana la curtea de arges autostrada. si de acolo, catre boita, pe unde circulam??? mergem pe niste drumuri judetene prapadite inguste cat o singura banda de autostrada,intortocheate prin toate cotloanele posibile mai ceva ca valea oltului. scapam de 20-30 km pe drumurile alea judetene infecte pline de carutze, si dam in... valea oltului!!! pai si unde e avantaju? asa mergi direct pe valcea-pitesti, tot mai prinzi 2 benzi pe sens, mai prinzi portiuni drepte cu vizibilitate si mai poti sa treci de tiruri. sa faci numai capetele de autostrada e ca si cum te culci cu o femeie gonflabila :) De ce e chiar asa de greu sa facem restul de 60 de km de autostrada prin munti?? La greci se poate pe sute de km numai prin munti si vai. La bulgari se poate, in Serbia iar se poate!! Chiar nu se poate face marea unire rutiera nici dupa 100 de ani de la mare unire??
Raspunde

cipi

Acum 7 ani

acum 4 ani cand zicea Dan Sova ca SF dureaza 2 ani li se parea mult. Au trecut 4 ani si nici nu s-au apucat macar de el. Ne-au mintit in fata ca anul acesta se vor licita toate tronsoanele.
Raspunde

Popa

Acum 7 ani

Incepem cu tronsonul 1 si 5 , adica cele mai usoare portiuni ! Ce e mai greu , mai poate sa astepte ... Lenesii din Ministerul Transporturilor au decis .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus