Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Vindeau droguri în Sibiu. Din 2014

Vindeau droguri în Sibiu. Din 2014

Trei sibieni, cu vârste de 20, 23, și respectiv 35 de ani au fost reținuți ieri de către DIICOT Sibiu pentru 24 de ore  fiind suspectați de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivut procurorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014, inculpații s-au implicat pe linia traficului de droguri și efectuării de operațiuni cu substanțe cu efecte psihoactive, în scopul obținerii de venituri materiale ilicite, trasnmit procurorii DIICOT Sibiu.

"Din cercetările efectuate în cauză, s-a reținut că în perioada 2014-2017, inculpații N.I.M. și I.A. au achiziționat substanțe cu efecte psihoactive, en-gros, de la diferiți funizori din țară, care le erau livrate prin servicii de coletărie rapidă, fiind disimulate în diferite colete, expediate pe numele acestora sau a unor persoane fictive. Ulterior, aceștia ambalau substanțele în pliculețe de tip zip-lock de circa 1 gram (uneori le amestecau cu medicamente ușoare), pe care le comercializau (cu prețuri cuprinse între 20-70 lei) unor persoane din cercul propriu de consumatori," transmit procurorii.

Totodată, inculpații N.I.M. și I.A. comercializau pe raza municipiului Sibiu, droguri de mare risc, respectiv comprimate de ecstasy ce erau procurate de pe diverse site-uri de profil care funcționează în Darknet, ulterior drogurile fiind vândute direct de la locuința lor, dar și prin diverse cluburi din municipiul Sibiu, cu sume între 70 și 80 lei pentru un comprimat.

De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul M. C. N. se aproviziona de la inculpații N.I.M. și I.A. cu droguri de risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pe care ulterior le comercializa mai departe consumatorilor din cercul său de prieteni, sau le oferea acestora spre consum.

Ieri, 10 aprilie, procurorii D.I.I.C.O.T.—Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sibiu au efectuat trei percheziții, în Sibiu, la locuințele celor în cauză, ocazie cu care au fost identificate și ridicate substanțe vegetale ambalate în pungi transparente din plastic și substanțe pulverulente, despre care sunt indicii că reprezintă substanțe cu efect psihoactiv, 11 (unsprezece) plicuri transparente prevăzute cu sistem de închidere tip zip-lock, conținând substanță cristalizată de culoare alb-gălbuie (MDMA), o bucată solidă de culoare brună—hașiș; capsule de culoare albă, aflate într-o țiplă transparentă (comprimate Ecstasy), precum și ambalaje (plicuri transparente) cu sistem de închidere de tip zip-lock folosite la vânzarea drogurilor după porționare.

Inculpații au fost prezentați Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și BCCO Alba-Iulia, respectiv IPJ Sibiu — SAS.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ionut Vl

Acum 6 ani

Uite ce fac sibieni, si se plang ca venim din valcea sa ai civilizam. La noi nu se face asa ceva pentru ca deja avem banii suficienti ca sa ne permitem o masina tare si o chirie in sb
Raspunde

abcd

Acum 6 ani

N-am nimic cu voi, dar de multe ori e doar gura de voi....
Raspunde

FLORIN

Acum 6 ani

Da voi trăiți pentru o mașină? Faci ceva pe ea mașină ,îi un obiect sa te duca din punctul a în punctul b
Raspunde

Fuck Oltenia

Acum 6 ani

Plini de bani și stați la Sibiu, între săraci. Sau ești prost sau ești prost.
Raspunde

capkunu

Acum 6 ani

sa vezi cum sar iar prostii care o musca si care te iau in serios. pe mine ma amuza autoironia asta a ta. e funny. singuru lucru bun la valcea sunt pasaricile. atat. alea brunete
Raspunde

John Doe

Acum 6 ani

Mi-a placut cum a pus oltenasu problema :))) Gen, noi traim in chirie in sibiu si avem masina BAA =))) Ce mentalitate de cocalar trist. E plin orasu de oltenasi de astia 'descurcareti' care traiesc de pe o zi pe alta :)) succes!
Raspunde

John Doe

Acum 6 ani

anca? na-ti? =)))))))Prefer sa stiu sa scriu corect decat sa fiu un descult si un meltean obosit ca tine Ionut, spor la sapa! cred ca ar trebui sa te pregatesti ca urmeaza schimbu 2 la fabrica :))
Raspunde

J.C.

Acum 6 ani

Io cand merg in Valcea nu sticti care sa ma pupati mai adanc in fund. Da cand veniti la Sibiu toti sunteti smecheri primi 2-3 ani, si dupaia nu mai plecati de aicea.....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

...mno mah, mari fas! N-apa' sie putiai vindi "oaieluor" dicat "nutrietz"?..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus