Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Premierul britanic Theresa May anunță organizarea de alegeri anticipate la 8 iunie

Premierul britanic Theresa May anunță organizarea de alegeri anticipate la 8 iunie

Șefa executivului britanic, Theresa May, a anunțat marți că a decis 'fără tragere de inimă' să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie și a declarat că guvernul are planul potrivit pentru a negocia termenii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că are nevoie de unitate politică la Londra, informează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Într-un anunț-surpriză făcut în fața reședinței sale oficiale din Downing Street, May și-a comunicat decizia de a nu mai aștepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral. "Tocmai am prezidat reuniunea cabinetului unde am căzut de acord că guvernul ar trebui să convoace alegeri generale pentru data de 8 iunie", a spus șefa executivului de la Londra.

"Este în interesul național", a insistat May. În opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters.

Ea și-a avertizat totodată oponenții politici că greșesc atunci când cred că Marea Britanie va schimba cursul Brexitului. Totodată, May a acuzat opoziția că slăbește poziția guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu UE.

AFP amintește că, pentru a valida organizarea scrutinului, Theresa May trebuie să obțină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi.

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

cetăţean al...cetăţiii

Acum 6 ani

UK - ultima şansă ! Succes ! După cartonaşul galben arătat actualei UE ,pot reveni în Europa .
Raspunde

Ella Manu

Acum 6 ani

Talu' mana! Nenea, spune-mi ca glumesti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus