Miercuri,
08.02.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

”Liga Nordului”, alianța ce vrea să unească USR și PNL, cu Cioloș – premier și Iohannis președinte. ”O minciună”

”Liga Nordului”, alianța ce vrea să unească USR și PNL, cu Cioloș – premier și Iohannis președinte. ”O minciună”

Presa centrală scrie astăzi despre un nou proiect politic ce se află în pregătire pentru a stopa PSD-ul la viitoarele alegeri. Construcția politică ar urma să se numească ”Liga Nordului” și ar uni PNL și USR, dar ar strânge și oameni din alte formațiuni politice, precum PMP și ALDE. Liga Nordului ar urma să propună la viitorul ciclu electoral un proiect cu Dacian Cioloș – premier și Klaus Iohannis – președinte. ”Vestea este însă că, în felul acesta, PNL-ul va renunța la lupta în alte zone geografice, capitulând și rămânând să facă figurație în sudul țării, în frunte cu Capitala. Așa că, în timp ce filialele din fief-urile deja tradiționale ale pesediștilor vor fi lăsate să se zbată în agonie financiară, toate resursele partidelor de dreapta vor fi concentrate în vestul țării, Liga Vestului bazându-se exclusiv pe controlul total asupra a cinci orașe - Oradea, Timișoara, Clujul, Aradul și, bineînțeles, Sibiul”,  scrie Enational, într-un articol preluat apoi și de ”decenews.ro”.

Se spune că la crearea noii formațiuni lucrează cinci oameni: Ilie Bolojan, Nicolae Robu, Emil Boc, Gheorghe Falcă. În plus, chiar șeful statului, ar fi reprezentat în proiect, printr-un reprezentant de la Forumul Democrat German, Paul Jurgen Porr. ”Nu am auzit niciodată de așa ceva, nu am cunoștință de un astfel de proiect politic. Și dacă veți intra în detalii, veți vedea că este chiar o prostie. Eu ar trebui să-mi dau demisia de la FDGR pentru a prelua un astfel de rol, iar Forumul nu poate face parte dintr-o alianță politică. FDGR nu este partid politic în primul rând, iar în al doilea rând, FDGR nu aparține ideologiei de dreapta. În Forum sunt oameni care cred în principiile stângii, la fel cum sunt și oameni care cred în avantajele dreptei. Repet, nu am cunoștință de așa ceva, nu m-a întrebat nimeni, nimic. Din acești oameni despre care spuneți că lucrează la acest proiect nu-l cunosc personal decât pe domnul Boc”, a declarat pentru Turnul Sfatului, președintele FDGR, Paul Jurgen Porr.

Foto: Mediafax

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Doc

Acum 5 ani

DCNews, o sursă de mare încredere, ce să zic, și complet imparțială - care preia Enational, una din enșpele fițuici scrise sau electronice al căror model de afaceri se bazează pe știri pe cât de false pe atât de generatoare de trafic. Mda. E riscant fără îndoială să speculezi pe temeiul „băi, ăștia nu pot fi chiar atât de tâmpiți!” - pentru că adesea sunt chiar atât de tâmpiți - dar în cazul ăsta, în efect, planul secret al liderilor PNL ar fi să abandoneze brandul partidului și speranța la guvernare. Aș zice că nu trebuie să plecăm urechile și spațiul editorial la orice fel de trăsnăi...
Raspunde

Ella Manu

Acum 5 ani

Talu' mana! Nenea, afara e frig si e 'norat, o vreme tocmai buna de stat "la gura sobei" si de-a insaila povesti cu care sa ridici moralu' "trupetilor"...
Raspunde

Baba

Acum 5 ani

Liga?Exclus.Mai degraba Axa!
Raspunde

azr

Acum 5 ani

Cu toată simpatia culturală declarată pentru FDGR şi înţelegetea istorică pentru UDMR - statutul ambivalent al organizaţiilor concomitent politice şi etnice este curat NECONSTITUŢIONAL Pentru că a spus - o c.v.tudor nu mai îndrăzneşte nimeni să o reiteteze ( poate Băsescu...).
Raspunde

Doc

Acum 5 ani

Care va fi exact prevederea constituțională încălcată, și în ce fel?
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

PNL oricum face figurație in toată tara acum. Dacă Fuego de Sibiu și Tucana sunt acum speranțele și "acțiunea" PNL în țară... Liga asta ar trebuii să fie o glumă? Falcă, Boc, ALDE... Păi mai bine emigrez dacă asta e alternativa la comuniștii PSD...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus