Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
11°C

Scriitoarea basarabeană Liliana Corobca la Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Liliana Corobca este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați scriitori basarabeni contemporani. Traduse deja în câteva limbi europene, cărțile ei au câștigat câteva premii naționale și internaționale prestigioase. Ultima dată când am fost în Slovenia, am găsit Kinderland (primul ei roman) expus chiar la intrarea într-una dintre librăriile centrale din Ljubljana - era recomandarea săptămânii, iar librarul de la casă mi-a vorbit entuziast despre ea.

În același timp, Liliana Corobca este unul dintre cei mai avizați cercetători ai cenzurii comuniste, atât cea literară, cât și cea privind presa. Este cercetător în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, unde a inițiat mai multe proiecte de cercetare;  a publicat câteva volume de documente extrase din arhivele Cenzurii; a scris câteva cărți ample despre cenzură și controlul cărții, plecând de la aceste documente. A devenit astfel una dintre cele mai avizate voci în acest domeniu de cercetare.

Mâine, adică miercuri, de la ora 17, Liliana Corobca va susține la Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu o conferință despre mecanismele cenzurii și exilul literar anticomunist, urmată de o sesiune de Q&A. Moderatorul conferinței va fi scriitorul Dragoș Varga, director al Departamentului de Studii Romanice al Facultății de Litere și Arte a ULBS.

Evenimentul este un proiect în cadrul IICCMER și, în același timp, este integrat în programul Zilele Cărții al Bibliotecii Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus