Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Film controversat la Astra Film Cinema

Film controversat la Astra Film Cinema

Filmul Big Boys Gone Bananas – ce va fi proiectat joi, 4 mai, de la ora 19:00 la Astra Film Cinema, avertizează asupra vulnerabilității industriei filmului și a presei în fața intereselor financiare ale marilor corporații.

În urma abordării unui subiect controversat într-un documentar anterior, filmul Big Boys Gone Bananas expune experiența personală a regizorului Frederik Gertten cu cea mai mare multinațională de fructe, DOLE Food, care a încercat să interzică distribuția și proiectarea documentarului în SUA.

Procesul dintre compania gigant DOLE și cineastul suedez a început odată cu selectarea documentarului său Bananas în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Los Angeles. Documentarul prezintă impactul fatal al pesticidelor folosite de DOLE Food asupra muncitorilor de pe o plantație din Nicaragua și reușita lor în instanță împotriva corporației.

Cu doar câteva zile înainte de proiecția documentarului din Los Angeles, regizorul primește de la o firmă de avocatură care reprezintă DOLE Food un ordin prin care se interzice expunerea lui. Rând pe rând, este primit atât de organizatorii festivalului, cât și de sponsori: LA Times, American Airlines sau Stella Artois. Documentarul e retras din competiție, dar ajunge în Parlamentul Suedez, unde regizorul primește sprijinul tuturor partidelor politice.

Big Boys Gone Bananas urmărește procesul intentat de DOLE și campania de lobby pe care o pornește pentru discreditarea filmului și examinează modalitățile prin care mass media poate fi controlată printr-o presiune corporatistă concentrată. DOLE investește milioane de dolari pentru a suprima povestea filmului și credibilitatea producătorilor, iar odată dovedit că documentarul e un fals, acuzațiile că au utilizat pesticide toxice devin nefondate și astfel împiedică apariția altor procese care le-ar putea aduce daune de miliarde de dolari.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus