Marţi,
04.08.2020
Cer Senin
Acum
27°C

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a donat Bisericii Evanghelice 59.300 de dolari

04 Mai 2017 14:10

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a donat Bisericii Evanghelice 59.300 de dolari

Aflat la Movile, Iacobeni, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a donat Bisericii Evanghelice 59.300 de dolari pentru lucrări de reabilitare la trei biserici fortificate din judeţ.  "Respectăm România, respectăm cultura şi tradiţiile sale şi, prin acest respect, putem să dezvoltăm o mai bună înţelegere. Sunt deosebit de mândru că, în calitate de ambasador, având suportul ţării mele şi al Guvernului meu, inclusiv suportul financiar, putem să investim în protejarea proprietăţii culturale din România”, a declarat Hans Klemm.

Cecul a fost primit de episcopului Bisericii Evanghelice din România, Reinhardt Guib. Donația a venit după ce s-a făcut o selecție din mai multe proiecte internaționale.  "O dată pe an invităm organizaţii neguvernamentale, instituţii şi biserici să prezinte propuneri de a conserva cultura şi tradiţiile lor. Episcopul, cu echipa cu care lucrează, a intrat în competiţie cu proiecte din întreaga Europă şi a fost un număr destul de mic de proiecte pe care le-am ales. Propunerea în sine, dar şi importanţa moştenirii culturale de aici, au fost selecţionate şi sunt foarte mândru că pot dona din partea poporului american o mică sumă de bani pentru a ajuta la susținerea bisericilor”, a declarat ambasadorul.

Banii vor fi folosiți pentru renovarea bisericilor din Agârbiciu, Daia şi Movile.

Hans Klemm a spus că donația de aproape 50 de mii de dolari este mică, însă vrea să dea un semnal că guvernul SUA susține conservarea patrimoniului și păstrarea identității naționale. În plus, ambasadorul a susținut că acest gest are și o conotație personală pentru el, deoarece părinții lui au emigrat din Germania în Statele Unite.

Ambasadorul SUA a fost ieri prezent la Sibiu, unde a făcut o vizită la Universitatea Lucian Blaga pentru a vedea rezultatele programului de stimulare antreprenorială în rândul studenților, dezvoltat cu sprijinul ambasadei.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Expertarom, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8 și alții angajează acum.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

crede ca isi rascumpara pacatele? ja?nein?
Raspunde

hop

Acum 3 ani

ce pacate sa-si rascumpere? ar trebui sa multumesti nu sa arunci cu noroi !!! RUSINE!!!!
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

de la un sarac la alti saraci
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus