Restaurantul Max de pe strada Ocnei a găzduit miercuri seara evenimentul care a marcat încheierea Conferinței Naționale Științifice „Influențe culturale în gastronomie”. Într-o atmosferă caldă, opt echipe formate din studenți de la șapte universități din țară au tras linie unor zile pline de muncă și emoție. Și ca seara să fie una reușită, toți participanții concursului au primit cina din partea casei.
Conferinţa Naţională Ştiinţifică „Influenţe culturale în gastronomie”, organizată de Facultatea de Ştiinţe Agricole,Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din Sibiu, parte integrantă a ULB Sibiu s-a desfăşurat în perioada 9-11 mai la Sibiu, sub egida „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, 2019”.
Opt echipe din șapte centre universitare din România
La lucrările Conferinţei au participat studenţi din şapte universităţi de profil din ţară. Astfel, au fost prezenți studenți de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, USAMV București, Universitatea „Transilvania” Brașov, USAMV Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, USAMV Cluj şi nu în ultimul rând studenți de la Universitatea „Lucian Blaga”.
„Elementul de noutate a fost adus de concursul <<Condimente autohtone în aperitive>> la care au participat cu produse atent dezvoltate,prelucrate şi prezentate opt echipe din cele șapte universităţi. Premiul I a fost ocupat de echipa de trei studenţi venită de la Cluj cu preparatele Cârnați afumați fortifiați cu borhot de malț și ciuperci, Cașcaval aromatizat cu ulei esențial de cimbru. Echipele din Sibiu au câştigat un binemeritat loc doi (echipa alcătuită din Andreea Virchea , Andra Andriuc şi Alex Drăgan) şi premiul special pentru munca în echipă (echipa alcătuită din Diana Robu,Alina Nechifor şi Alexandru Stefanut). Toţi cei şase studenţi ai ULBS sunt cursanţi ai Şcolii de Bucătari Adi Hadean în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe Agricole,Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului şi Rotary Club Sibiu”, spune Anca Tulbure, reprezentant al Facultăţii de ŞAIAPM, din cadrul ULBS.

Platingul le-a dat bătăi de cap
Maria, Gabriela și Elemer sunt studenții care alcătuiesc echipa de la Cluj. Pentru ei, partea cea mai dificilă a fost realizarea platingului. „Am auzit de concurs de la profesorii noștri și am participat cu o parte din cercetările actuale pe care le facem acum. Platingul a fost cea mai mare provocare pentru noi, nu avem experiență pe partea asta. Concurența a fost foarte mare și speram la un premiu. Se pare că juriul a apreciat ideea în sine a produsului, nu neapărat aspectul, ne-au și dat câteva recomandări. Având în vedere că toată lumea trebuie să mănânce, ne-am gândit la o carieră în acest domeniu și pe parcurs vine și pasiunea. Nu poți să mănânci toată viața produse semipreparate de la supermarket”, spune echipa de la Cluj.
Foto: Daniel Joa
Tot platingul li s-a părut partea cea mai grea și echipelor de la Sibiu. „Noi facem școala de bucătari cu Adi Hădean și am avut un avantaj, dar platingul tot ne-a dat bătăi de cap. În afară de cei de la Cluj nu ne făceam griji, mai ales că eu gătesc din clasa a X-a”, spune Alexandru Drăgan, student în anul II la SAIPM, din cadrul ULBS.
Foto: Daniel Joa
Echipa de la București a întâmpinat greutăți la partea de prezentare. „Noi nu suntem obișnuiți să vorbi în public. A fost foarte greu să prezentăm în fața juriului”, spune unul dintre membrii echipei.
Cină din partea casei, la Max
Juriul concursului a fost alcătuit din profesionişti: Ramona Matia de la Restaurantul Jules, Ioan Bebeșelea de la Restaurantul Syndicat Gourmet, Cristian Cismariu de la Asociația My Transylvania, Aurelian Dragomir de la Restaurantul Japonez Osushi și Savu Popă de la Restaurantul Panoramic.
„Reuşita evenimentului ar fi fost imposibilă fără susţinerea sponsorilor evenimentului, oameni de speciali tate cu care Facultatea a reuşit să închege proiecte frumoase, în sprijinul studenţilor pentru a pregăti pentru Sibiu profesionişti în domeniu: Amylon Sibiu, Asociația My Transylvania, Asociaţia Sibiu 1191, Restaurant Jules, Restaurant La Turn, Restaurant Max, Restaurant Osushi, Restaurant Syndicat Gourmet, Sibiu, Transilvania Automobile Sibiu”, mai spune Anca Tulbure.
Pentru a marca reușita evenimentului, Restaurantul Max a oferit tuturor participanților o masă din partea casei. „Vizita studenților şi a cadrelor didactice din ţară la Sibiu s-a încheiat într-o atmosferă caldă, prietenească, datorată Restaurantului Max de pe strada Ocnei din Sibiu, care i-a încântat şi răsplătit cu o cină binemeritată şi cu premii simbolice alături de ceilalţi sponsori ,după zile de muncă şi rezultate deosebite în concursul ce se vrea a deveni tradiţie la Sibiu”, adaugă Anca.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Astra film festival , Restaurantul Panoramic , Amylon Sibiu , Cristian Cismariu , Asociația Sibiu , Industrie Alimentară , Lucian Blaga , Alex Drăgan , restaurant max sibiu , Ştiinţe Agricole , Andra Andriuc , Asociația Rotary Club Sibiu , Ramona Matia , Anca Tulbure , Adi Hădean , Protecţia Mediului Sibiu , Restaurantul Jules , Restaurantul Syndicat Gourmet , Bucătari Adi Hădean , Ioan Bebeşelea , Restaurant Syndicat Gourmet , Daniel Joarză , Savu Popa , Alexandru Drăgan , Aurelian Dragomir , Alexandru Stefanut , Alina Nechifor , Andreea Virchea , Conferinţa Naţională Ştiinţifi , Conferinței Naționale Științif , Diana Robu , Restaurant Jules , Restaurant La Turn , Restaurant Osushi , Restaurantului Max , Restaurantul Japonez Osushi , Restaurantul Max , Transilvania Automobile Sibiu , Asociația My Transylvania
Vizualizari: 5725
Ultimele comentarii
Acum 7 ore
Cornel Sibianul
Acum 7 ore
Ada
Acum 7 ore
Ioan Rotar
Acum 8 ore
Rotar
Acum 9 ore
EVREU