Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Se caută gazde pentru studenții străini. 130 de tineri din toată lumea vin în Sibiu

Se caută gazde pentru studenții străini. 130 de tineri din toată lumea vin în Sibiu

Sibienii sunt invitați să fie gazde pentru studenți străini pentru șase săptămâni.

În perioada 26 iunie - 6 august Sibiul va fi casa a 130 de studenți din toate colțurile lumii (Algeria, Egipt, USA, Canada, Mexic, Brazilia, Grecia, Ucraina, Georgia, Turcia, Tunisia, Maroc, Sierra Leone, Oman, Indonezia, Tailanda, Taiwan, China, Hong Kong, Coreea de Sud, Pakistan, India) dornici să cunoască cultura românească. Ei vor ajunge în oraș pentru a participa la programul Discover, un proiect multicultural de educație non-formală pentru elevii de grădiniță, școală primară și generală.

Vicepreședinte al organizației, Roxana Mohan consideră că acest program este unul de care merită să profiți: „Îi incurajez pe cei care vor să aplice, să primească această oportunitate cu brațele deschise pentru că e cu siguranță o experiență de neuitat. Consider că găzduind pe cineva din Mexic, Egipt, India sau orice altă țară ne face să călătorim în țările respective chiar de la noi de acasă, oferindu-i totodată voluntarului un cămin in Sibiu. Din exeriența de până acum am observat cum, pe măsură ce proiectul se îndrepta spre final, familiile s-au ataşat din ce în ce mai mult de studenți ajungând ca în final să îi considere parte din familia lor.

Până acum, 44 de persoane și familii au avut parte de această experiență, iar Ana a fost una dintre ei: „Am fost gazdă pentru 5 oameni în perioade diferite, am cazat o braziliancă, o fată din Algeria, un băiat din Egipt, două fete din Indonezia și urmează să găzduiesc o fată din Mexic această vară. A fost o experiență extrem de frumoasă.  Am sărbătorit împreună cu fetele din Brazilia și Algeria, a fost primul lor Crăciun și  prima experiență cu zăpada. Am învățat foarte mult despre cultura fiecăreia, și am văzut cât de diferiți suntem dar totodată  atât de asemănători. Eu încă doresc să mai fiu gazdă pentru o cu totul altă cultură deoarece doresc să descopăr pas cu pas lumea și cât de mare poate fi”, povestește sibianca.

Înscrierile pentru program se fac pe site-ul oficial al organizației, www.aiesec.ro/global-host/ , până la data de 5 iunie 2017, iar pentru mai multe informații ne puteți trimite un email la adresa [email protected].

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri din lume, înființată în anul 1948, după cel de-al II-lea Război Mondial, care are ca scop "Pacea și împlinirea potențialului uman". Modalitatea prin care ne dorim să ne atingem misiunea este prin stagii internaționale profesionale și de voluntariat, în care tinerii își dezvoltă abilitățile. In România AIESEC există din 1990 si momentan suntem prezenți în 15 orașe. Din momentul în care organizați a fost fondată, am dezvoltat peste 1,000,000 de tineri la nivel global care au trecut printr-o experiență AIESEC.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 6 ani

bine ca pentru "studentii" si nu pentru "studenti". Un titlu mai prost nu puteati gasi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus