Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Începe Cupa Serious Fun. Anul acesta și la Cluj

Începe Cupa Serious Fun. Anul acesta și la Cluj

Cupa SeriousFun la înot a devenit unul dintre cele mai importante evenimente sportive pentru copiii din ciclul primar. După ce a doua ediție a fost solicitată până la refuz de școlarii sibieni, a treia ediție a acestei cupe se extinde și în orașul Cluj-Napoca.

„Datorită numărului mare de susținători pe care îl are fiecare participant (adică, întreaga clasă), atmosfera depășește orice concurs de performanță dedicat copiilor. Vrem ca participanții Cupei să găsească un mod de a străluci prin sport, altfel decât prin intermediul like-urilor de pe Facebook. Telefoanele mobile și tabletele pot fi înlocuite, dar trebuie să le arătăm care sunt alternativele”, spune Andreea Petrescu, managerul clubului SeriousFun.

Competiția va avea loc în data de 19 mai 2017, de la ora 8:30, în incinta Bazinului Olimpia. 80 de clase sunt invitate să dea curs acestei competiții, câte 16 din fiecare ciclu: clasa pregătitoare, clasele I, a II-a, a III-a și a IV-a.

Fiecare clasă își va trimite în bazin cei mai buni 4 înotători, față de 2 în anul precedent, două fete și doi băieți, urmând ca restul colegilor să îi susțină din tribună. Concursul este unul de ștafetă mix, pe patru lungimi de bazin. „La Cupa SeriousFun, atât înotătorii amatori cât și susținătorii lor au șansa să se bucure de aplauzele primite în urma unui efort comun. În plus, în urma fiecărei ediții se întâmplă ceva minunat: se creează o competiție de bun augur între școli; copiii învață să piardă, pentru ca la anul să revină cu mai multă siguranță că școala lor are toate șansele să fie câștigătoare”, mai spune Andreea Petrescu. Anul trecut, Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu a câștigat 2 locuri I la clasele I-a și a III-a; micuții de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu au fost învingători la categoria cu cele mai mari emoții – clasa pregătitoare. Nici cei de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” nu s-au lăsat mai prejos, obținând locul I la clasa a II-a. La clasa a IV-a, câștigători au fost cei de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu. Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu și Școala Gimnazială „Regina Maria”Sibiu au avut câte 3 clase pe podium. Rămâne de văzut cine ridică Cupa anul acesta...

Competiția va începe cu picii din clasa a III-a, de la ora 8:30; la 10:00 intră în bazin clasa a IV-a, la 11:30 clasa pregătitoare, la 13 clasa I-a iar de la ora 14:30 vor înota copiii de clasa a II-a. „Fiecare copil contribuie cu ce are mai bun pentru ca o clasă întreagă să simtă nu neapărat succesul câștigului, ci succesul lucrului în echipă”, mai spune Andreea Petrescu. Micuții din tribune au călcat pe urmele colegilor din bazin și au început să ia cursuri de înot. Peste 400 de copii s-au înscris la cursurile SeriousFun în urma ediției precedente.

Valoarea premiilor puse în joc la Cupa SeriousFun depășesc 30.000 de lei. Toate premiile sunt gândite pentru întreaga clasă a câștigătorilor și nu doar pentru cei care intră în bazin. Câștigătorii concursului pentru clasa pregătitoare vor merge pentru o zi ca cercetași la munte. Clasa I va petrece o zi în tabără la Cabana Supporter de pe Valea Avrigului. Câștigătorii de la clasa a II-a vor petrece o zi întreagă pe biciclete în afara Sibiuluia, cei de-a III-a vor petrece o zi în complexul de vară Arena Platoș Păltiniș; iar câștigătorii clasei a IV-a se vor putea bucura de o zi de echitație la Pensiunea Ghiocelul. Conceptul va fi implementat într-un format similar și la Cluj-Napoca, unde evenimentul va avea loc în data de 26 mai 2017.

SF1

Cine este „SeriousFun”?

Clubul Sportiv SeriousFun și-a început activitatea organizând altfel de cursuri de înot, atât pentru copii cât și pentru adulți; echipa SeriousFun promite, înainte de rezultate, o metodă de predare distractivă dar care păstrează siguranța pe primul loc. Siguranța, distracția și rezultatele sunt asigurate prin intermediul unor instructori dedicați, plini de energie, care aplică o metodă unică, bazată de 4 niveluri de dezvoltare/performanță: uPLAY, uDISCOVER, uLEARN, uENJOY.

Acești oameni răbdători își propun să te ducă mai aproape de țelul tău. Dacă ești începător, nivelul uPLAY e pentru tine: aici este vorba de acomodare, joacă și o poveste  care să-ți stârnească curiozitatea și să te ambiționeze îndeajuns încât să îți dorești să ajungi la nivelul următor. Așadar, uDISCOVER e următorul pas spre a cunoaște și a descoperi sportul pe care îl practici (înot/ski/snowboard). După ce ai dobândit încredere în tine, e timpul pentru uLEARN: să înveți tehnica corectă și să aduci completări cunoștințelor asimilate în nivelurile anterioare. La finalul nivelului uENJOY poți să spui că știi să înoți, să schiezi sau să te dai cu placa.

 

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus