Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

În acest sfârșit de săptămână, musai să ieșiți din casă. În Sibiu, evenimentele devenite deja o tradiție încep ușor, ușor să apară. Festivalul de Jazz, ce se desfășoară până duminică este o oportunitate bună de a vă încărca bateriile cu muzică bună. Mai mult decât atât, sâmbătă se sărbătorește Noaptea Muzeelor, când intrarea la muzee este liberă. Pe lângă artiștii locali, pe scena de pe lacul din Muzeul în aer liber Astra va concerta și Phoenix.

Vineri, 19 mai

Încă de la primele ore ale dimineții, reprezentanții de la diferite mărci de mașini îi așteaptă pe cei interesați în Piața Mare, la salonul auto.

De la ora 19:00, la Sala Thalia va avea loc un concert simfonic în cadrul EUROPAfest 2017, dirijat de Gheorghe Costin. Acolo, va avea loc finala Jeunesses International Flute Competition.

Până duminică, Sibiul se transformă în capitala jazz-ului. Atât la Teatrul Gong, cât și la Sala Thalia sau în Piața Mică vor avea loc diferite momente artistice, în cadrul Sibiu Jazz Festival. programul poate fi consultat aici. 

sibiu jazz festivalDe la ora 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca”, se va pune în scenă spectacolul „Rug”. Acesta este regizat după romanul lui György Dragomán, de Armin Petras.

Sâmbătă, 20 mai

Pentru cei mici, atât de la ora 10:00, cât și de la ora 12:00, va fi un atelier de meștirilit, la Teatrul Gong. Aurelia Călinescu le dă întâlnire copiilor care vor să-și pună imaginația și totodată mânuțele la contribuție. Tot acolo, de la ora 18:00, se va pune în scenă spectacolul „Greierele aproape faimos”.

Muzeele din Sibiu celebrează Noaptea Muzeelor deschizându-și porțile gratuit tuturor. Astfel, Brukenthal propune spre vizitare în regim gratuit Palatul Brukenthal, între orele 16:00 – 24:00 (ultima intrare 23:15).

Programul propus de Muzeul Astra este următorul:

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului – 18:00 – 01:00 Scena de pe lac – 18.30 – 20.00 Școala de dans Ioan Macrea – 20.00 – 20.30 Ansamblul Călușerii din Rășinari – 20.30 – 22.00 Domino – 22.00 – 23.30 Phoenix

Târgul de Țară – 18.00 – 23.00 demonstrații culinare – 18.00 – 21.00  Castrum Novis – ateliere de tras cu arcul, făurit săgeți, confecționat obiecte din piele, fierărie  Veteris Milites – ateliere de monetărie, bijuterii, scriere antică și jocuri antice

Gospodăria din Hodac – 18.00 – 19.00 Teatrul mic din Sibiu cu povești românești

Pavilionul Muzeal Multicultural- 18.00 – 00.30  expoziția Atelier. Cale. Târg  expoziția Schimbări. Changes. Endring

Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder Casa Hermes, Piața Mică, nr. 11.- 18.00 – 00.30

-expoziția Călătoria Muzeul de Etnografie Săsească Emil Sigerus, Casa Artelor, Piața Mică, nr. 21- 18.00 – 00.30 expoziția Rosturi și Rostiri la sași

Sibiu Jazz Festival continuă și astăzi cu diferite momente. Programul poate fi consultat aici. „RUG”, după romanul lui György Dragomán, se va pune și astăzi în scenă de la ora 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca”.

Duminică, 21 mai

Salonul Auto din Piața Mare este deschis și astăzi începând cu ora 10:00, fiind ultima zi în care vă mai puteți pune la curent cu tot ceea ce înseamnă lumea mașinilor.

Spectacolul pentru copii „Greierele aproape faimos” ajunge în fața celor mici începând cu ora 11:00, la Teatrul Gong. Prețul unui bilet este de 7 lei, iar spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute.

foto-greierele-aproape-faimos-andrei-piloiu (3)

Trupa sibiană Domino va susține un concert caritabil în sprijinul proiectului „Apă pentru sănătate”, inițiat de Fundația Polisano. Evenimentul va avea loc de la ora 19:00, la Teatrul GONG. Intrarea publicului se face pe baza unei donații, suma minimă sugerată fiind de 20 de lei / persoană.

Sibiul se transformă și astăzi în capitala Jazzului, când în Piața Mică vor cânta Jam Session In Bucatarie, Black String (Coreea De Sud) ȘI Mozayek Band (Siria). Spre seară, începând cu ora 19:00, la Naționalul Sibian se va pune în scenă spectacolul „20 noiembrie”, regizat de Eugen Jebeleanu.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. RSK Development, Fântânița Haiducului, Harting, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus