Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
15°C

VIDEO - O trupă rock din Sibiu va reprezenta România la ”Wacken Metal Battle”

VIDEO - O trupă rock din Sibiu va reprezenta România la ”Wacken Metal Battle”

Orașul nostru a găzduit joi Finala Națională a concursului ”Wacken Metal Battle”. Cele patru trupe ajunse în această fază a competiției au fost Saddayah din Ploiești), Guerrillas din Cluj-Napoca, E-An-Na din Sibiu și Divided by Perception din Cluj-Napoca. În urma jurizării, câștigătoarea finalei naționale, și trupa care vor reprezenta țara noastră în finala internațională din Germania, a fost desemnată formația sibiană E-An-Na.

”Ştim că o să fie o experiență de neuitat, aici nu e loc de dubiu. Pentru noi atât finala de la Sibiu cât şi semifinala din Bucureşti au fost extraordinare. La ambele ne-am simţit bine, fiindcă le-am tratat ca pe nişte concerte obișnuite, nu ca pe un concurs. O să ne pregătim intens pentru finala internațională de la Wacken şi o să încercăm să arătăm - şi acolo - ce ştim şi iubim noi să facem cel mai mult. Sunt convins că lumea o să rezoneze cu noi” a declarat Andrei Oltean, vocalistul trupei E-An-Na.
Formaţia E-An-Na s-a înființat în 2014, fiind la acea dată formată din Andrei (voce & instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară). Pe parcurs li s-au alăturat Alexandru Giurgeca (chitară, mandolină), Dragoş Berţia (bass), Paul Bucătaru (tobe), Ioana Popescu (clape) și Roxana Amarandi Pomohaci (vioară, voce).

Trupa a înregistrat până în acest moment 4 single-uri şi un EP, producții discografice care au fost primite foarte bine de către public. A concertat la festivaluri importante în anul 2016, fiind trupa românească cu cea mai mare activitate (peste 50 de concerte). E-An-Na participat și la turneele ‘’Jocurile Jienei’’, turneul naţional ‘’Folkcore Detour’’ şi turneul internaţional ‘’New Wave of Folk Metal 2017’’.

Juriul finalei de la Sibiu a fost compus din Richard Constantinidi (director Global Battle of the Bands România), Horațiu Dâncu (președinte Transilvania rock Society), Bogdan Feldman  (Wacken Metal Battle România), Bela Szemcsuk (Wacken Metal Battle România) și publicul – care a avut drept de vot și fost considerat un membru al juriului.

În finala internaţională a concursului E-An-Na va concura cu formații din peste 30 de țări de pe întreg mapamondul.

Evenimentul se va desfăşura în cadrul celui mai mare festival de metal din lume: Wacken Open Air (Germania), în perioada  2 - 4 august 2017.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

metal

Acum 4 ani

haideti la cashu traditional, se vinde dupa fiecare concert :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus