Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Cină ca la stână și spectacol Junii Sibiului, în weekend, la Festivalul Bujorul de Munte

Cină ca la stână și spectacol Junii Sibiului, în weekend, la Festivalul Bujorul de Munte

Cea de-a XIV-a ediție Festivalului Bujorul de Munte are loc în zilele de 1 și 2 iulie la Gura Râului.

Startul festivalului se dă sâmbătă, ora 18:00, cu o “cină ca la stână”, organizată în apropierea barajului. Preparate tradiționale, precum bulzul ciobănesc și tocană la ceaun, pot fi degustate cu acest prilej, iar spectacolul culinar va fi completat cu ritmuri tradiționale, grație recitalurilor susținute de: Ansamblul Folcloric “Bujorul de munte” — Gura Râului, Grupul Vocal “Doruri Sibiene”, Ioana Brad, Ioan Răulea, Traian Stoiță, Radu Goța, Andreea Vulcu, Viorica țepeș, Maria Lepindea, Alina Bîcă, Ilie Medrea, Adrian Neamțu, Adriana Anghel și Mariana Anghel, Cristian Pomohaci, Ansamblul Folcloric “Ceata Junilor” din Sibiu și “Veteranii Ansamblului Folcloric Junii — Sibiului”.

Duminică, ora 11:30, oficialitățile și spectatorii care asistă la festival vor fi întâmpinați la intrarea în comună cu pită de casă și sare, după obicei. La ora 12:00, în fața Bisericii “Sf. Mihail și Gavril”, ceata de juni prezintă jocurile feciorești specifice localității, aceasta fiind singura dată, cu excepția sărbătorilor de Crăciun, când se desfășoară jocul junilor.

De la ora 13:00, gurenii și turiști sunt invitați să se bucure de un spectacol folcloric extraordinar susținut de: Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul — Junii Sibiului”, Ovidiu Homorodean, Mădălina Mârza, Iulia Bucur, Oana Tomoiagă, Izabela Tomița, Gabriel Dumitru, Andreea Haisan, Răzvan Năstăsescu, Camelia Cosma Stoiță, Daniel Rosalim, Alina Pinca, Robert Târnăveanu, Florin Boita, Stana Stepanescu și Formația de tineret a Ansamblului “Banatul” din Timișoara. Spectacolele sunt prezentate de Traian Stoiță.

Cea de-a XIV-a ediție a festivalului este organizată de Primăria Comunei Gura Râului, Consiliul Local Gura Râului, Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul-Junii” Sibiu.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Gheorghita

Acum 6 ani

Sa fie mititei si beuturaaaa!!! Toate in acordurile celor mai indragiti artisti de muzica de petrecere! Ca la noi, la Sighi!!! Acest festival concureaza cu UNTOLD! Fraierii de clujeni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus