Luni,
24.01.2022
Cer Senin
Acum
-12°C

Cel mai bun gulyas. Echipa veterinarului de la Zoo a câștigat concursul. Un nigerian naturalizat în Sibiu, pe locul 2

Cel mai bun gulyas. Echipa veterinarului de la Zoo a câștigat concursul. Un nigerian naturalizat în Sibiu, pe locul 2

 Actualizare Juriul evenimentului a hotărât că cel mai bun gulyas  a fost gătit de echipa Zoo, formată din doi veri din Sibiu, Tibi și Cristian Zöldy. Cei doi au participat la toate edițiile organizate până acum și au câștigat în premieră .

foto Cosmin Călinescu/Muzeul Astra foto Cosmin Călinescu/Muzeul Astra

Locul doi a fost ocupat de echipa Polonicul lui Sorin, condusă de nigerianul naturalizat la Sibiu, iar locul trei a fost acordat echipei Medical Corp. Echipa Zoo, care a ocupat primul loc, va pleca  în Ungaria, la cel mai mare festival din lume de gătit gulyas.

foto Cosmin Călinescu/Muzeul Astra foto Cosmin Călinescu/Muzeul Astra

Știre inițială. Un nigerian căsătorit cu o sibiancă și Mircea Sărac, participantul sibian la show-ul de televiziune Supraviețuitorul se întrec alături de alte 17 echipe în concursul de gătit gulyas care se desfășoară în Muzeul Satului, în cadrul „Zilele Hungarikum”.

Concursul a început azi dimineață, de la ora 08:00, iar cel care va avea cel mai bun preparat va avea ocazia să plece în Ungaria, la cel mai mare festival din lume de gătit gulyas. Pe lângă asta, duminică, se va găti un „Gulyas Uriaș”, într-un ceaun ce va avea aproape 500 de litri.

hungaricum gulyas

Gulyas-ul este mâncarea preferată a unui nigerian care s-a căsătorit cu o sibiancă și locuiește în Valea Aurie. A învățat să gătească acest fel de mâncare de la prietenii lui și a venit la concurs ca să-și arate măiestria. "Nu seamănă cu nimic din ce avem în Nigeria", spune el zâmbind.

1

Mircea Sărac, participantul sibian la Supraviețuitorul, și-a făcut singur lingurile pe care le folosește la gătit, din lemn de cireș.

hungaricum gulyas

Astăzi, până la ora șase, puteți degusta mâncarea gătită de concurenți,  se vor prezenta dansuri şi muzică populară maghiară, vor avea loc prezentări şi ateliere ale meşterilor populari, evenimente pentru copii, concursuri, jocuri, degustări de bere şi diverse produse.

hungaricum gulyas

Programul de mâine, duminică, 2 iulie

08:00 – 14:00 – Evenimente în aer liber (gastronomie, meşteşugari, etc.) „Regele” Gulyás-ului, dl. Sándor Csányi şi echipa sa gătesc un GULYÁS URIAȘ Locaţie: Muzeul ASTRA – Târgul de țară, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

11:00, Galeria Bisericii Reformate – Vernisaj expoziţie: Societatea boemă din Kassa (Slovacia), redată de Ziarul Teatral Deschiderea expoziției: Eleonora Blaskova, directoarea de programe a Teatrului de Stat Maghiar din Kassa – Kosice

13:00,Muzeul ASTRA – Prezentare gastronomică – Sándor Csányi, Szolnok

hungaricum

hungaricum gulyas

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Comentarii

3 comentarii

Zoldi Tibor

Acum 4 ani

FELICITARI.verii mei.Sangele apa nu se face
Raspunde

x

Acum 4 ani

:)))) sigur n-a fost de tigru sau urs, gulasul? bine ca suntem buni la asta...la serviciu flinta nu functioneaza:)))
Raspunde

...

Acum 4 ani

gluma de autobaza...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus