Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

ACTUALIZARE – Scandal la AJVPS: Uși blocate, oameni în stradă, apel la 112 și sesizări la Poliție

ACTUALIZARE – Scandal la AJVPS: Uși blocate, oameni în stradă, apel la 112 și sesizări la Poliție

Actualizare, ora 16:51

Directorul AJVPS Sibiu, Pompil Varga, a declarat în replică la pescarii și vânătorii care au obținut recunoașterea în instanță că a făcut demersurile legale pentru a ataca sentința Judecătoriei Sibiu și că va respecta decizia finală. Până atunci, el este responsabil pentru ceea ce se întâmplă în sediu și cine va intra abuziv va răspunde penal.

”Acea decizie a Judecătoriei a fost obținută prin inducerea în eroare. Am făcut o acțiune de contestare a respectivei sentințe, cu motive întemeiate. În primul rând, adunarea generală nu a fost convocată de un consiliu legitim, a fost un consiliu care s-a dat al AJVPS Sibiu, ales doar de o filială, iar în conformitate cu prevederile statutului valabil la acea dată consiliul era format din membri aleși de cele trei filiale: Mediaș, Sibiu și Agnita. Nu poate decide vânătorul și pescarul din Filiala Sibiu ce se întâmplă în Filiala Agnita și Mediaș. Statutul este foarte clar în acest sens. Eu am dat și o dezmințire în ziar, la momentul respectiv, prin care am arătat că acel consiliu nu este statutar. Din start, nefiind statutar, nu avea dreptul să convoace adunarea generală. AGA a avut loc contrar prevederilor statutului, deci toate hotărârile luate în acea adunare generală nu sunt statutare și valabile. Au indus în eroare și noi am depus acum niște documente prin care demonstrăm ceea ce s-a întâmplat. Dacă voiau să fie un consiliu statutar, legal, nu dădeau adresa de comunicare a sentinței la adresa lui Stoicescu acasă, au făcut asta pe motivul să nu fie văzută și să nu putem face apel. Oricum, de la data în care am luat la cunoștință apelul se poate face în 15 zile. Am luat la cunoștință vineri, și astăzi am făcut o acțiune împotriva ei. Urmează ca în funcție de ceea ce spune instanța să rămână o decizie definitivă și irevocabilă, așa cum prevede legea”, a declarat Pompil Varga, directorul AJVPS.
Acesta mai spune că persoanele care au obținut decizia în instanță erau excluși din asociație, deci nu aveau nici un drept în acest sens. Pompil Varga a convocat pentru această după-amiază o ședință extraordinară de consiliu pentru a informa ceilalți membri din conducere de ceea ce se întâmplă acum în AJVPS.
”Am convocat ședința la Mediaș pentru că nu vreau să mă trag de guler cu ei, acolo, să dea buzna peste noi așa cum au mai făcut-o. Vreau să fie o ședință civilizată. Voi prezenta absolut toate hotărârile luate, așa cum este normal. Nu mă tem, nu mi-e frică de nimeni, instanța este cea care se va pronunța și va lămuri lucrurile”, a concluzionat Pompil Varga.
Cât privește accesul în acest moment în sediul AJVPS Pompil Varga spune că el este răspunzător legal pentru documentele aflate acolo și cine va intra abuziv va răspunde penal.

Știre inițială:

De la primă oră a dimineții, un grup de pescari și vânători din Sibiu stau în fața sediului Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi așteptând ca angajații să vină la lucru. Printre cei prezenți se află Viorel Păcurar - noul președinte al Asociației și Romeo Stoicescu, noul președinte Filialei Pescarilor Sibiu. Ei au de partea lor o sentință definitivă a Judecătoriei Sibiu, datată 19 iunie și publicată la finalul săptămânii trecute. Vechea conducere a intrat în masă în concediu, nici un angajat nu s-a prezentat la serviciu, iar sediul este blocat.

Judecătoria Sibiu a dispus prin sentința civilă nr. 3598 punerea în aplicare a deciziilor luate în cadrul Adunării Generale a Asociației de la sfârșitul lunii aprilie, printre care și demiterea directorului Pompil Varga. Sentința practic atestă că AGA respectivă a fost legal organizată și desfășurată, iar deciziile luate sunt în vigoare.

Iată mai jos înștiințarea lipită pe ușă:

20170703_130643_1499080218475

Prin urmare, vinerea trecută, noua conducere a AJVPS s-a prezentat la sediu, cu sentința în mână, pentru a discuta cu fosta conducere. Nu a avut cu cine, la serviciu fiind doar secretarul și casiera filialei pescarilor.

”Am stat de la ora 14:00 până la ora 16:00 și nu era nimeni la serviciu. Scopul nostru era să prezentăm sentința și să avem o ședință cu angajații. La 16:00 fără zece minute a venit doamna contabilă, care după ce a intrat în sediu ne-a dat afară. De față cu noi l-a sunat pe Pompil Varga, care i-a spus să sune la 112 și să reclame faptul că în sediu au intrat persoane care nu au acest drept. Poliția a venit, ne-a rugat să ieșim pentru că deja era în afara orelor de program. De față cu Poliția am lipit pe uși niște hârtii, semnate și ștampilate, pentru a fi siguri că nici una dintre părțile implicate nu pătrunde în sediu. Duminică le-am găsit rupte. Am fost la Poliție și am sesizat și dânșii au venit și au constatat doar că nu s-a pătruns prin efracție”, a povestit Viorel Păcurar (foto mai jos).

pacurar viorel

Temerea noii conduceri este că din sediu ar putea să dispară documente importante referitoare la activitatea asociației în ultimii ani.

”În această dimineață am venit iarăși, de la ora 08:00, și nu am găsit pe nimeni la lucru. Am încercat să contactăm fosta conducere și am aflat că mai toată lumea a intrat în concediu.  Nu vrem altceva decât să să se respecte legea și să dacă sunt neclarități să stăm la masă și să le discutăm. Dar nu avem cu cine! Nu vrem ceartă, nu vrem scandal, doar să ne facem treaba pentru care am fost aleși de pescari și vânători”, a spus și Romeo Stoicescu.
În prezent pescarii și vânătorii stau în fața sediului AJVPS și au făcut demersurile pentru a putea intra cu sprijinul unui executor judecătoresc.

Turnul Sfatului l-a contactat telefonic pe Pompil Varga pentru a comenta situația din punctul lui de vedere, însă acesta s-a scuzat că este foarte ocupat și nu a dorit să facă declarații.

Cauți un loc de muncă sau vrei un job mai bun? Pe turnulsfatului.ro/locuridemunca ai de unde alege. Starbucks, Continental, Stefanini, Wenglor, Takata, Compa, RSK Development, Dream Personal Logistik GmbH, CGS, Trigo Industry Services, Fântânița Haiducului, Harting, Compa, Soma, Kulinarium, Expertarom, Astra Film, Visma, Schunn Service, RUD, Euroconf, DISTRIB SRL, Hilton, Flaro, SmileCredit, Carrefour, Marquardt, GLS, Marlex Duo Company, Standard 8, Einstein și alții angajează acum.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Calin

Acum 6 ani

asta cu Politia a constatat ca nu s-a intrat prin efractie e cea mai tare (desi afisele si sigiliile erau rupte...deci s-a intrat). Astia din Politie au nevoie de manual pe lege sa inteleaga ce inseamna intrarea prin efractie a unui individ care are cheie de la usa, desi nu e indreptatit sa o aiba. Sa le dau un exemplu politistilor sibieni: daca un hot imi fura cheia si intra in casa la mine se numeste intrare prin efractie ori ba?
Raspunde

XxX

Acum 6 ani

Dl Pompiliu Varga se crede cumva Tutankamon . Crede ca este ales pe viata la conducerea filialiei Sibiu AJVPS . Dute nene si stai linistit acasa ca ai fraudat destul . Vorba aia : cand iti spune doi oameni ca esti baut , dute si te culca . Retragete in glorie , nu in rusine si cu mascati.
Raspunde

Un Vanator

Acum 6 ani

domul acesta VARGA cu nume predestinat de "VANATOR" la pluta considera ca aceasta asociatie este proprietatea lui si noi cei care cotizam suntem negrii pe plantatia dansului? Poate la el la AGNITA acolo la ferma lui de VITE este stapan, la AJVPS el este angajatul nostru a celor multi a celor care cotizam, sa se faca ceva cu banii care ii dam, platim 2650 de lei pe an cotizatie si primim 2000 de kg de porumb care costa 600 de lei. Suntem 100 de vanatori care cotizam 2650 de lei si el deturneaza banii si ii baga in buzunar. Rusine VARGA POMPIL iti este frica de gunoiul care l-ai ascuns sub pres si acum cand vin baietii astia cinstiti care sau saturat de tine si clica ta de hoti fugi ca un las la medias ca acolo sunt toti oamenii tai cu care BRACONEZI si furi.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

TALIDA RUNCU

Acum 6 ani

Domnule UN VANATOR ar fi bine sa produci probe fata de acuzatiile aduse domnului VARGA POMPIL in caz contrar te expui unor posibile sanctiuni contraventionale sau chiar penale! Sau mai bine taci!
Raspunde

Elena

Acum 6 ani

D-le...Un vanator...,aveti curajul si dati-va numele atunci cand sustineti. asemenea lucruri.Numai unul de nimic face ce faciti d-voastra.Este imoral
Raspunde

Un vanator furat

Acum 6 ani

Lasa-ti doamna Elena ca ce au facut Varga si clica lui a fost foarte moral. Adevarul v-a iesii la iveala pana la urma. Oamenii s-au saturat de abuzurile si hotia din AJVPS. Nu e nevoie de nici o proba domule Talida o spune nemultumirea in masa a membrilor si valorile uriase la care au ajuns cotizatiile. Oricum o sa dispara multe hartii si acte pana la solutionarea circului. Mai rau ca pe vremea comunistilor. Trebuia sa se termine cu dictatura si speram sa nu mai auzim de acesti insi. Daca vor ajunge in final sa fie si condamnati atunci e victorie adevarata.
Raspunde

Omega

Acum 6 ani

Patrundere cu chei potrivite se numeste.............Si in cazul dat........din prostie......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus