Marţi,
01.12.2020
Cer Senin
Acum
-8°C

Daea s-a ținut de cuvânt: Statul dă în plus un leu pe kg de lână de oaie

13 Iulie 2017 16:07

Daea s-a ținut de cuvânt: Statul dă în plus un leu pe kg de lână de oaie

Crescătorii de ovine vor primi un sprijin financiar de un leu per kg pentru lâna comercializată, potrivit unei hotărâri de guvern adoptată în ședința de astăzi. Este vorba de o schemă de ajutor de minimis, anunțată de ministrul Agriculturii, Petru Daea, care are o finanțare de 36 de milioane de lei.

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unui beneficiar nu poate depăși suma de 15.000 de euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual (2018) și în cele două exerciții financiare precedente (2016, 2017). Derularea sprijinului  se face prin direcțiile pentru agricultură județene. Sumele reprezentând ajutoare de minimis se plătesc într-o singură tranșă anuală.

Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producător, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, persoanele juridice și orice forme asociative cu personalitate juridică. De asemenea, beneficiarii trebuie să dețină o exploataţie  de ovine înregistrată în Registrul Național al Exploatațiilor, și să facă dovada comercializării cantității de lână pentru care solicită acordarea sprijinului.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Alex

Acum 3 ani

"Lana de oaie". Ce lana mai cunosti tu Aline?!?
Raspunde

!

Acum 3 ani

Poate cunoaste si lana de lama, de Jepurasi, de alpaca etc doar tu cunosti numai lina de oaie si poate mai auzit de lana de broasca, adica din floci de broasca
Raspunde

Mihai-andrei

Acum 3 ani

Pun si eu asta pe aici: Lâna este un produs textil foarte popular, realizat din părul unor animale și folosit la tricouri și alte haine exterioare menite să fie cât mai călduroase. Cea mai frecventă este lâna de oaie, dar se poate obține lână și de la capre, lame sau iepure. pacat ca nu pot sa dau bold pentru alex si tipul celalalt.... dar incerc sa centrez. " dar se poate obține lână și de la capre, lame sau iepure. "
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

Inc-un sac de bani pentru "hair-stiliști"...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus