Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Nicio materie fără manual. Ministrul Educației anunță manuale pentru orele de ”dirigenție”

Nicio materie fără manual. Ministrul Educației anunță manuale pentru orele de ”dirigenție”

Ministrul Educației, Liviu Pop, susține că și-a propus ca orice disciplină din ciclul primar și gimnazial să aibă ca suport didactic un manual. Aici vor intra inclusiv orele de sport, dar și cele de ”dirigenție” sau de ”Consiliere și orientare”, așa cum se denumesc acum. Ministrul spune că acestea au rolul de a-i pregăti pe elevi în viitoarea formare profesională. Acesta vede o colaborare strânsă cu familia, instiuțiile statului, mediul de afaceri și administrația locală. ”Legat de orele de Consiliere și orientare, vă dau o veste bună! Trebuie să aibă manuale. Și pentru acea oră de dirigenție, pe care o știți dumneavoastră, noi trebuie să venim cu educația juridică, vom avea educația pentru sănătate, pentru familie, educație financiară, educație de mediu. Toate acestea se vor face în orele de Consiliere și Orientare. Această oră e absolută necesară”, a spus ministrul.

liviu pop PSD (9)

Liviu Pop a anunțat la Sibiu și că din septembrie se va preda pentru prima oară materia informatică din clasa a V-a. ”Am introdus pentru prima dată informatică și pentur clasa a V-a. Așteptăm implementarea pentru V-VIII pentru a vedea dacă este necesar pentru clasa pregătitoare să vedem dacă este necesar să introducem manual”, a mai spus Liviu Pop.

Legat de manualele de sport, ministrul Educației a spus că majoritatea statelor din Uniunea Europeană au acest suport. "Majoritatea statelor din Uniunea Europeană au manual de sport pentru clasa a V-a. De exemplu Franţa. Nu este decizia Ministerului Educaţiei, aceste programe făcute de experţi ai Academiei Române, alături două instituţii care se ocupă de elaborarea programelor şcolare şi rescrierea programei şcolare. Este pentru prima dată când s-a introdus acest manual în România. Este util şi pentru părinţi şi pentru elevi", a declarat ministrul Educaţiei.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

...

Acum 6 ani

Expertii astia ar putea sa standardizeze si dimensiunile manualelor. Se poate staili in caietul de sarcini care sunt dimensiunile acceptate de minister si gata. Actualmente e o debandada totala. Fiecare editura isi face dimensiunea ei. Este o adevarata aventura sa gasesti coperti pentru manuale in fiecare an.
Raspunde

pauza mentala

Acum 6 ani

Asteptam cu interes manualele ptr. pauze sau macar o brosura....
Raspunde

florin

Acum 6 ani

brosura sa cuprinda si locurile recomandate pentru fumat si crasmele cele mai apropiate de scoala cu parolele de wifi
Raspunde

Ciprian

Acum 6 ani

In tara asta, toata lumea s-a obisnuit cu coruptia guvernantilor. Stim cu totii ca se fura fara limite din banii publici. Dar chiar trebuie sa ne obisnuim acum si cu prostia lor?!?!. N-am vazut atatea tampenii, balbe si amatorism cate am vazut de la ultimele alegeri, in toate celelalte guvernari de dupa revolutie la un loc! Individul acesta este acela care ne explica treaba cu gratuitatea invatamantului garantata de constitutie. In interpretarea acestuia invatamantul este gratuit pt. copii, nu pentru parintii acestora. Fara cuvinte! Oricat iti iubesti tara in care te-ai nascut, fie si numai pentru faptul ca este "acasa", iti vine sa o iei din loc unde vezi cu ochii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus