Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

A murit un cetățean de onoare al Sibiului. Hermann Richard Schmidt

A murit un cetățean de onoare al Sibiului. Hermann Richard Schmidt

Fost inspector școlar general, director al Liceului Brukenthal, director adjunct la Liceul ”Gheorghe Lazăr”, Hermann Richard Schmidt a încetat din viață săptămâna trecută, la vârsta de 91 de ani. Înmormântarea va avea loc marți, la Cimitirul Municipal, iar de luni va fi depus la capela cimitirului.

Hermann Schmidt a fost desemnat în 1999 Cetățean de onoare al Sibiului ”pentru activitatea neîntreruptă de aproape 50 de ani în slujba învăţămâtului sibian, pentru contribuţia la imaginea ţării noastre, în special a Sibiului, peste hotare”.

Totodată, profesorul de istorie sibian a primit în anul 2000 Ordinul naţional Pentru Merit în grad de Cavaler.

Foto: Horst Feischer

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

x

Acum 5 ani

Un om deosebit...prin daruirea lui a lasat in urma o lume mai buna decat a gasit-o...sper ca noi sa fi meritat efortul lui
Raspunde

gigi

Acum 5 ani

D-zeu sa-l ierte!
Raspunde

Mariana Daub (Schmidt)

Acum 5 ani

Hermann Onkel war mein Onkel den ich im Herzen behalten werde, ich werde ihn nie vergessen
Raspunde

sibian crescut în buricul burgului

Acum 5 ani

Un adevărat OM !! Dascăl de excepție ! Condoleanțe familiei ! Sibiul mai pierde un cetățean al burgului ! De la dânsul am aflat multe din cutumele sașilor !! Veșnic deschis celor ce doreau să afle cât mai multe din istoria sașilor, pe vremea când comuniștii se temeau să se afle adevărul despre represaliile prin care a trecut etnia sașilor deportați în Rusia !!
Raspunde

Hell-Town

Acum 5 ani

L-am avut profesor la Bruk si pot confirma ca a fost un gentleman adevarat! Un dascal deosebit care chiar ne-a format pentru viata. Stiu ca si-a indeplinit cu onoare si eficienta toate slujbele prin care a trecut inainte si dupa `89. Nu e putin lucru sa fii coleg de facultate la Victor Babes cu Dörli Blaga, Oliviu Gherman si cu alti intelectuali rasati... I-a fost sef si lui Iohannis si, bineinteles, ca orice om normal la cap nu il aprecia deloc. Chiar s-a opus din rasputeri numirii acestuia la Inspectoratul Scolar Sibiu. Dumnezeu sa-l aseze cu cei drepti.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

Să - l răsplătească după faptele sale .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus