Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cod portocaliu de caniculă la Sibiu, cod roșu în județele învecinate

Cod portocaliu de caniculă la Sibiu, cod roșu în județele învecinate

Specialiștii Centrului Meteorologic Transilvania Sud Sibiu au transmis joi o avertizare cu privire la valul de caniculă care a cuprins România.

Conform meteorologilor, în cursul zilei de vineri și sâmbătă, 4 și 5 august, județul Sibiu se află sub incidența Codului Portocaliu de caniculă, în vreme ce județele învecinate Alba și Mureș se află sub Cod Roșu.

”Vineri (4 august) și sâmbătă (5 august), valul de căldură care a debutat încă de luni (31 iulie) va continua să se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. În zonele de câmpie și de podiș ale județelor Mureș și Alba se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei și care se vor situa între 39 și 42 de grade”, se arată în avertizarea meteorologilor.
Aceștia mai arată că la Sibiu temperaturile vor urca până la 38 de grade Celsius.
”În restul regiunii, în județele Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 35 și 38 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei”, mai spun meteorologii sibieni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Mihai

Acum 6 ani

Evident ca de la Sebes incoace e mult mai racoare... Ahahaha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus