Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
3°C

Maria Ciobanu sărbătorește 80 de ani în Piața Mare, alături de Leontina Văduva și Ionuț Dolănescu

Maria Ciobanu sărbătorește 80 de ani în Piața Mare, alături de Leontina Văduva și Ionuț Dolănescu

Îndrăgita interpretă Maria Ciobanu va sărbători împlinirea celor 80 de ani, alături de copiii săi, Leontina Văduva și Ionuț Dolănescu, într-un spectacol care va avea loc duminică, 13 august, în Piața Mare din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor "Cântecele Munților”.

Peste 600 de artiști din șase țări vor participa în perioada 9-14 august, la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor 'Cântecele Munților'.

"Duminică, 13 august a.c., festivalul programează două momente speciale: Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu și Formația 'Crai Nou'—Alba Iulia ne dăruiesc cântece patriotice, iar în închiderea festivalului, Sibiul o aniversează pe iubita interpretă Maria Ciobanu, la împlinirea a 80 de ani de viață. Alături de doamna Maria Ciobanu se vor afla copiii săi Leontina Văduva și Ionuț Dolănescu și îndrăgiții interpreți Narcisa Băleanu, Simona Dinescu, Cristian Fodor, Virginia Irimuș, Andra Matei, Ciprian Pop, Sebastian Stan, Adrian Neamțu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nineta Popa", se arată în comunicat.
Protagoniștii acestei ediții a festivalului sunt 14 ansambluri din țară și străinătate: 'Estefania Caicedo' — Columbia, 'Krakus' — Polonia, 'Estia Pieridon Mouson Katerinhs' — Grecia, 'Laza Nancici' — Serbia, 'Kolkhi' — Georgia, 'Timișul' — Timișoara, 'Cununița'—Arad, 'Hora'—Mureș, 'Bucovina' — Suceava, ' Ardealul', 'Mărginimea', 'Ceata Junilor', 'Veteranii Junii Sibiului' din Sibiu, precum și Ansamblul Folcloric Profesionist 'Cindrelul — Junii Sibiului'.
'Festivalul Cântecele Munților își propune să evidențieze bogăția și frumusețea culturii tradiționale, frumusețea cântecelor și dansurilor, a costumelor populare și a specificului gastronomic al fiecărui popor reprezentat în festival. Reușim acest lucru prin diversitatea evenimentelor organizate, așa că și în acest an invităm publicul să deprindă pași de dans în timpul atelierelor susținute de ansambluri, să se bucure de culoare la parada portului popular, de savoarea preparatelor tradiționale, în cadrul serilor cu specific gastronomic, și de întâlnirea cu interpreți îndrăgiți la spectacolele în aer liber", a declarat Silvia Macrea, director festival și manager 'Cindrelul — Junii' Sibiu.
Startul evenimentelor în aer liber se dă vineri, 11 august 2017, ora 18,00, prin parada portului popular, organizată pe traseul str. Nicolae Bălcescu — Piața Mare. De la ora 19,00, Junii Sibiului și invitații lor deschid seria marilor spectacole în aer liber. Pe scena din Piața Mare vor urca familii de artiști și interpreți din diferite generații, din marile regiuni etnografice ale țării. Alături de Ansamblul Folcloric Profesionist 'Cindrelul — Junii Sibiului', Ansamblul Folcloric 'Veteranii Junii Sibiului' și Ansamblul Folcloric 'Ceata Junilor' din Sibiu vor evolua, printre alții, Mariana Anghel, Mariana Deac, Constantin Enceanu, Gheorghe Turda, Floarea Calotă, Dinu Iancu Sălăjanu, Nicoleta Voica, Laura Lavric și Ionuț Fulea.

Sâmbătă, 12 august, ansamblurile invitate fac spectacol, iar momentele coregrafice vor fi completate de recitalul susținut de Ana Ilca Mureșan și de o seară bănățeană în compania Ansamblului 'Timișul' și a interpreților Andreea Voica, Petrică Irimică Miulescu, Carmen Popovici Dumbravă și Stana Stepanescu.

Festivalul se va termina duminică, 13 august.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 5 ani

Mno ui bah meseriashilor, ia mixati-i pe ashitia la voi la Luft, daca putetz!....
Raspunde

gospodina

Acum 5 ani

DAR PARCA S-A RETRAS DIN ACTIVITATEA ARTISTICA? SA NU SPUNETI CA VA SARBATORI MANCAND LA O PIZZERIE DIN CENTRU SI NU CANTAND! De cate ori se retrage ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus