Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Prima contestație pentru licitația autostrăzii Sibiu-Pitești

Prima contestație pentru licitația autostrăzii Sibiu-Pitești

Nici nu a fost bine lansată licitația pentru cele două tronsoane din capete ale autostrăzii Sibiu-Pitești că a și apărut prima contestație. Aceasta vizează chiar segmentul Sibiu-Boița și îngrijorarea cea mare este că va întârzie și mai mult începerea lucrărilor.

Primele secţiuni ale viitoarei autostrăzi Sibiu - Piteşti au fost lansate la licitaţie pe 11 iulie. Pe 31 iulie, firma de proiectare Consitrans a formulat contestaţie la CNSC împotriva documentaţiei pentru secţiunea 1 Sibiu - Boiţa.

"În urma organizării de către COMPANIA NATIONALA DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A. a procedurii de licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului având drept obiect "Proiectare şi execuţie autostrada Sibiu - Piteşti, Secţiunea 1 Sibiu - Boiţa, km. 0+000 - km. 14+150 - Lot 1 km. 0+000 – km. 13+170", la sediul C.N.S.C. a fost înregistrată contestaţia nr. 31.434/31.07.2017 (Dosar nr. 2.675), formulată de operatorul economic S.C. CONSITRANS S.R.L. împotriva documentaţiei de atribuire elaborată de autoritatea contractantă", a spus pentru ECONOMICA.NET Silviu Cristian Popa, preşedintele CNSC.
Iată mai jos ce solicită firma respectivă în contestație:

consitrans_68636400

Prima măsură cerută de proiectant vizează clauza rezolutorie pe care CNAIR a introdus-o în toate documentaţiile noi pe care le-a scos anul acesta la licitaţie. Potrivit acestei clauze, dacă nu va fi asigurată finanţarea pentru un contract până la încheierea licitaţiei, acesta nu va mai fi semnat.

Din contestaţie, rezultă că proiectantul cere ca acel contract să fie semnat oricum, iar daca statul nu găseşte bani pentru finanţarea lui, acesta să fie suspendat.

Citește mai multe pe economica.net

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Mariana

Acum 5 ani

Contestațiile se depun din cauza ambiguităților din documentațiile de licitație. Nu trebuie pusă vina doar pe ofertanți, este falsă punerea la zid doar a acestora pentru că ”blochează lucrările”. Ar trebui ca autoritățile să fie mai atente și să aibă profesioniști angajați nu absolvenți de cine știe ce specialități, neamuri, care habar nu au ce trebuie să ceară ofertanților (să nu ne gândim la interese...). Sunt sume mari și, normal, fiecare joacă ca să câștige. Dacă o firmă are o cale de atac de ce să nu apeleze la ea? Doar pentru a nu bloca? În schimb, dacă documentațiile ar fi făcute fără cusur, nu ar mai fi motive de contestații. De curios, a pus cineva vreodată întrebarea care este pregătirea și specializarea celor care redactează documentațiile și a juriștilor care elaborează clauzele din viitoarele contracte ce angajează bani mulți? O să rămâneți surprinși ce absolvenți de sociologie, geografie, filologie etc sunt cei desemnați responsabili pentru acestea....
Raspunde

Coco

Acum 5 ani

"Sunt sume mari și, normal, fiecare joacă ca să câștige. Dacă o firmă are o cale de atac de ce să nu apeleze la ea? Doar pentru a nu bloca?" Mariana draga, este o mare prostie ce spui tu, pe noi ne intereseaza rezultatul si singura solutie este ca CINEVA sa plateasca procentual din valoarea investitiei. Ex: 1. Daca cel care a facut contestatia pierde in instanta sa plateasca 5-10 % din valoarea investitiei (el poate fi un dusman profesionist, care intarzie investitiile din Romania, ca prea des sunt contestatii si ii vedem pe vecinii nostri cat de rapid se dezvolta iar noi santem mai mult prin instante). 2. Daca organizatorul licitatiei pierde, sa plateasca acelasi procent (5-10 %) si sa se imparta la cei care au lucrat la caietul de sarcini. Astfel nu vom mai avea incompetenti pe posturi care influenteaza dezvoltarea tarii si nici "profesionisti" care sa blocheze investitiile. De acord Mariana?
Raspunde

Alzara 1918

Acum 5 ani

La fel este şi în presă după cum se vede : comentariu calificat la un articol copy - paste !
Raspunde

Solomon @Maria

Acum 5 ani

Sunt de aceeasi parere!Repet ce am mai spus si altadata:toate posturile bine platite din institutiile statului si din administratie sunt oferite drept rasplata,sinecura sau recompensa celor"merituosi",chiar daca acestia nu au nici o tangenta cu postul respectiv;rezultatele se vad zilnic!Va pun o intrebare:credeti ca agitatia cu salariile si pensiile uriase(si nemeritate) din armata si politie este intamplatoare?Nu,nicidecum!Aceste categorii sociale sunt singurele care pot apara "cuceririle revolutionare" ale politicienilor impotriva unor eventuale razvratiri ale prostimii!Doar in Romania un analfabet poate ajunge in parlament,poate fura din greu si sa-si dea venituri neverosimile si sa nu dea socoteala nimanui!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus