Miercuri,
29.09.2021
Ploi Moderate
Acum
11°C

VIDEO LIVE Președintele Klaus Iohannis primit cu aplauze la Întâlnirea Sașilor

VIDEO LIVE Președintele Klaus Iohannis primit cu aplauze la Întâlnirea Sașilor

Actualizare 2:

Președintele a fost primit cu aplauze și bucurie.

Actualizare:

Președintele așteaptă parada portului popular săsesc în fața Sălii Thalia.

Știre inițială:

Președintele României, Klaus Iohannis, participă astăzi, 5 august, la cea de a 27-a Întâlnire a Sașilor transilvăneni, eveniment care are loc în Piața Mare sub deviza ”În lume acasă, cu inima în Transilvania”.

20630245_10214009111086204_941847764_o

La evenimentul organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania și de Asociația Comunităților Săsești din Germania sunt prezenți reprezentanții acestei comunități din România și din țări precum Germania, Austria, SUA.

”Președintele Klaus Iohannis apreciază că întâlnirea din acest an oferă, în special generației tinere de sași din Germania, oportunitatea de a cunoaște mai bine și de a îndrăgi România, țara de origine a părinților lor”, se arată într-o informare a Președinției.
Tot sâmbătă, una dintre principalele atracții ale zilei îl constituie parada portului popular care are loc între 10.30 şi 11.30 pe traseul Piaţa Huet – Piaţa Mică – Piaţa Mare – str. Cetăţii – str. Bălcescu – Piaţa Mare (parţial) şi Piaţa Huet (parţial). La paradă participă aproximativ 1.460 de persoane, dintre care în jur de 280 sunt membri ale celor 12 fanfare. Fanfarele sunt din România (4), Germania (5), Austria (2) şi SUA (1).

După parada portului pe scena din Piaţa Mare se vor ţine alocuţiuni. În afara preşedintelui României, Klaus Johannis, şi primarul Sibiului, Astrid Fodor, va vorbi câte un reprezentant al principalilor organizatori: Martin Bottesch (FDGT), Hans Gärtner (ACS), Herta Daniel (Asociaţia Saşilor din Germania), episcopul Reinhart Guib (Biserica Evanghelică).

Președintele Iohannis își va petrece ziua la Sibiu, participând la mai multe evenimente dedicate întâlnirii sașilor. Duminică, 6 august, Președintele României va participa la ceremonia de comemorare a bătăliei de la Mărășești.

Principalele evenimente de astăzi vor putea fi urmărite în direct aici.

Până la debutul lor iată mai jos un rezumat video realizat de Hotnews.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

bogo

Acum 4 ani

Ce uscaciune!!! Nu stiu cum nu ia- fost rusine primaritei sa gazduiasca acest eveniment in "stepa' de pe langa "aleea celebritatilor". Asa e si Coposu si probabil multe alte zeci de spatii verzi din oras. Bine ca avem mici si bere, motociclete si alte minuni. Un plan de irigatii pentru spatiul verde nu intra in masterplanul primariei? sau acolo se vorbeste numai de Aqua_park?
Raspunde

Daniela Ciocanea

Acum 4 ani

Doamne Ferește de Mania lui Dumnezeu! Caldura asta nu-i a buna, asa ne răsplătește pentru lipsa de încredere in Conducatori
Raspunde

ioan

Acum 4 ani

. Care conducatori Daniela? Lamurestene.
Raspunde

Daniela Ciocanea

Acum 4 ani

Sintagma "națiune conducătoare" tie îți spune ceva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus