Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Aventurile călătorului de Tursib: un autobuz s-a stricat, al doilea a întârziat. 45 de minute nimeni n-a mai călătorit

Aventurile călătorului de Tursib: un autobuz s-a stricat, al doilea a întârziat. 45 de minute nimeni n-a mai călătorit

Un sibian care a reluat călătoriile cu sistemul de transport în comun al municipiului Sibiu de la începutul acestui an a întocmit un mic rezumat al problemelor de care s-a lovit în ultimele luni. Sesizarea astfel întocmită a fost trimisă atât reprezentanților Primăriei Sibiu, cât și presei locale.

Nicolae Ban arată că a reînceput să folosească rutele Tursib din luna februarie a acestui an. Cel mai folosit traseu de către Nicolae Ban este cel cu numărul 10 (Turnișor – Compa - Gușterița), iar evenimentele din cursul după-amiezii de miercuri l-au determinat să redacteze o nouă sesizare către conducerea Tursib, după alte sesizări telefonice. Nicolae Ban aștepta, în după-amiaza zilei de miercuri, sosirea unui autobuz de pe traseul amintit în stația de pe bulevardul Andrei Șaguna. „De la ora 14:00 nu a trecut NICIUN autobuz din linia sus menționată. Am sunat pe la 14:40 la dispecerat, de unde mi s-a răspuns că cel care trebuia să vină la 14:12 în stația respectivă s-a stricat. Punct. Iar cel care trebuia să ajungă la ora 14:30 AR trebui să vină, deoarece AR fi plecat din stația Scandia. Și, într-adevăr, a venit. La 14:46. Cu două minute înaintea următorului autobuz, care are programată sosirea la 14:48“, descrie Nicolae Ban modul de funcționare al Tursib în această perioadă Sibianul mai și subliniază faptul că, în după-amiaza de miercuri, temperaturile erau ridicate, iar stația de pe bulevardul Andrei Șaguna nu are nici un fel de amenajare care să protejeze călătorii de soare ori ploaie.

Două din cinci călătorii sunt ”gratis”

În sesizarea redactată, Nicolae Ban mai amintește și de modul de funcționare al sistemului contactless, instalat în autobuze pentru cei care vor să plătească biletul folosind carduri care suportă această tehnologie. „Mi-am făcut la bancă și un Mastercard, special ca să plătesc biletul în autobuz, deoarece «Sibiul călătorește Contactless», nu-i așa? Vreau să vă spun că aproximativ două din cinci călătorii le fac gratis, deoarece terminalele pur și simplu nu funcționează! «Lipsă rolă chitanță», «Eroare de comunicare» sau pur și simplu nu sunt pornite ori se sting ledurile câteva secunde și nu se întâmplă nimic. Acest aspect nu este singular și nu se întâmplă doar pe traseul 10“, mai descrie Nicoale Ban. El se plânge și de cetățenii de etnie romă care folosesc acest traseu fără să cumpere bilet, dar care iscă scandal și gălăgie. „Cu o singură excepție, șoferul nu a luat niciun fel de atitudine. De când folosesc acest traseu, nu am întâlnit niciodată un echipaj de control. Simpla lor prezență (repetată) ar descuraja aceste manifestări și ar reduce din pierderile cauzate societății Tursib“, mai sugerează Nicolae Ban.

Așteptări...

În ultima perioadă, conducerea Primăriei Sibiu a discutat în mod public în mai multe rânduri despre primenirea flotei de autobuze a Tursib. În acest sens au și fost alocate, în buget, sume pentru achiziționarea, în acest an, a zece astfel de autobuze. În plus, conducerea Tursib a demarat proiectul de valorificare a terenurilor fostei autobaze de pe Calea Dumbrăvii, iar din banii astfel obținuți planurile anunțate prevăd achiziția altor aproximativ 50 de autobuze. Tot în acest an, cei de la Tursib mai anunțau că ar vrea să „cumpere“ alte zece autobuze în sistem de leasing operațional.

În prezent, flota Tursib numără 107 autobuze. Ultimele autobuze achiziționate din fabrică au fost cumpărate acum zece ani, fiind în număr de 35. După 2007, singurele achiziții realizate au fost ale unor autobuze rulate.

Citește răspunsul conducerii Tursib aici: Conducerea Tursib, după ce un autobuz s-a stricat, iar cel care îi urma s-a defectat: „creșterea calității serviciilor este o prioritate“

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

sibianu

Acum 6 ani

Deci niciun autobuz nou in 10 ani...autobuze rare si mizerabile,fara incalzire , fara aer conditionat.. Buna treaba !
Raspunde

X

Acum 6 ani

Ar trebui achiziționate urgent 50 solaris de 12 m si in fiecare an cate 15 timp de 4 ani. Ar mai trebui achiziționate 20 SH articulate care sa înlocuiască veniturile din anii 90
Raspunde

TSB

Acum 6 ani

De ce solaris ? daca ea Man & Mercedes care sunt probleme ? Solaris = MAZ in caz ca nu stiai
Raspunde

dan

Acum 6 ani

cum poate el sa comenteze ceva de cetateni de etnie rrroma? ar trebui sa fie arestat sau ceva de genul asta pt ca acesti cetateni curati si cetateni model sunt prin lege discriminati cu discriminare pozitiva, de aceea au si transport gratuit pe langa locuri rezervate in facultati, trebuie doar sa acuze pe cineva de rasism si primesc tot ce vor
Raspunde

SB 10 NUT

Acum 6 ani

Ce tiganie ordinara.
Raspunde

Tataru

Acum 6 ani

Buna ziua.Merg zilnic cu 114.Trec printrun calvar cand sunt de dimineata.La ora 3 e jale cu caldura iar la tura de dupa-amiaza chiar e un concurs de supravietuire.Rusine sa le fie ca platim lunar 65 lei ptr a merge in asa autobuze.Sper sa vada cineva ce scrim si sa ia o atitudine sa faca ceva.Nu vreau sa am conditii de 5 stele in autobuz dar nici in halul asta
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

TSB

Acum 6 ani

Lucri in Zona Industriala Vest abonamentul iti este decontat de firma asa ca nu va mai cacati pe voi
Raspunde

jhjhgh

Acum 6 ani

dezastru....
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

Se intampla foarte des. Duminica 06.08 nu a fost nici un atutobuz pe linia 5 timp de 45 de minute iar in timpul saptamanii mereu lipseste cate o cursa, ba la 15:15 ba la 15:31, cand vor muschii lor...
Raspunde

Cl. anul politic

Acum 6 ani

Autobuzele sunt supraaglomerate la orele de vârf, s-au înmulțit mult hoții de buzunare, știind că nimeni nu-i prinde și că oricum nu pățesc absolut nimic. Vara e o căldură insuportabilă în ele. S-au scumpit tarifele, dar degeaba. Doamna primar a călătorit vreodată cu Tursib ?
Raspunde

Wilson

Acum 6 ani

Are curaj directorul de la TURSIB sa astepte autobuzul 15 in statie la Carrefour, sambata sau duminica seara dupa ota 19.30 ? Dar sa stea in statie pana vine cursa. Vreo 90 min. ........rusine domnule director nou instalat. Poate baietii de la I.T.M. , sunt interesati de faptul ca soferii de la TURSIB , mai au restante din concediul.de odihna , din anul 2015.
Raspunde

dela Oyoy

Acum 6 ani

De ce dracu au nevoie cormoranii din Gusterita de transport in comun, ca doar sunt la o batere din aripi de centru... Managementul Tursibului e un dezastru. Politia locala, care trebuie sa urmareasca inclusiv ce se intampla pe autobuzele Tursib cu hotii din buzunare, doarme in pantofi sau prin tufisuri. Primaria ... nu a fost inventat inca un cuvant cu efect mai tare decat prostie, nesimtire, indolenta, care sa o caracterizeze! Nu au planuri de actiune nici uni, nici ceilalti si ridica neputinciosi din umeri spunand: Nu avem ce le face! Ba aveti ce le face daca v-ati face treaba asa cum trebuie, sau asteptati, Doamne Fereste, un nou eveniment Hadareni in Sibiu. Si acolo cand lumea nu a mai suportat indolenta si lipsa de actiune a celor ce trebuiau sa ia masuri impotriva tiganilor, si-au facut singuri dreptate!
Raspunde

BENE

Acum 6 ani

Ma bucur ca mai are cineva atitudine față de starea dezastruoasă în care a ajuns transportul în comun în Sibiu. Ne lăudăm cu tot felul de festivaluri și manifestări importante, totul pornind de la Capitala culturala europeana in 2007. Cei din primărie sunt total depășiți de evenimente. Sau li s-a urcat la cap de la întâlniri cu fel si fel de personalități, și au părut contactul cu realitatea. Poliția locală este total ineficientă în a-și îndeplini atribuțiile. S-au înmulțit cerșetorii!!! Sunt organizați. Doamna primar ar trebui să lase pe altcineva în loc. Sibiul este mai murdar și mai prăfuit decât acum câțiva ani in pofida tuturor contractelor noi de salubritate despre care se scrie in ziare.
Raspunde

BENE

Acum 6 ani

Strada Andrei Șaguna arată dezastruos, zici ca e undeva într-o periferie a orașului. Clădirile, cu excepția Prefecturii și a Blocului să-i zic așa de locuințe de lângă, arată dezastru. Casa de lângă cu două plăci comemorative pe ea puse încă de pe vremea comunistă pe care apare numele lui George Barițiu, sper sa nu gresesc, arată ca după război, cu tencuiala și vopseaua scorojta , ornamentele frumoase de pe fațada stat sa cada. Si culmea, e locuită, se vede o listă de locatari la poartă. E o rusine. Pe partea cealaltă, să nu mai vorbim. Casei de pe colț care are un magazin alimentar la parter, ii cade efectiv tencuiala dintre etaje, cu bucăți mari deja desprinse. Va trebui să mai moară cineva din cauza unei bucăți căzute, ca acum ceva vreme când a murit o femeie la farmacia 24, ca să se ia ceva măsuri? Cineva a scris despre strada Cetății cum ca este cea mai frumoasă din Sibiu. Nu scrie nimeni despre str Andrei Șaguna ca e ceea mai urâtă? Si culmea, se află în centrul orașului.
Raspunde

axxy

Acum 6 ani

pe Andrei Saguna nu este o statie de autobuz amenajata. efectiv te topesti de caldura, fara sa ai unde sa stai la umbra. in ceea ce priveste faptul ca autobuzele intarzie, am patit si pe linia lui 11 (de la simpa inspre centru), mai ales in weekend,sa nu vina sau sa intarzie minim 15 minute, si pe linia 15 in ziua aceea in care a plouat groaznic (luni, 7 august), nu au venit doua autobuze, unul dupa altul la statia Trei Stejari. iar dispeceratul nu mi-a raspuns deloc. e groaznic! cred ca au intelegere cu taxiurile sa castige ambele parti cite ceva...dar noi avem abonamente la Tursib, nu? mergem inainte! ;) le-am scris si pe pagina lor de facebook, dar nu am primit niciun feedback.
Raspunde

Amu ii bai babo

Acum 6 ani

Baba si cu fuego or zis ca tramvaiul Nu ii rentabil , nu se merita etc. Amu ii bai rau babo, ca te luam cu totii la .....
Raspunde

BENE

Acum 6 ani

Ar fi interesant de știut câte reclamații întemeiate primește Tursib ul zilnic, sau săptămânal. Dintre cele scrise, ca despre cele telefonice... Nu se monitorizează. Încurajez pe toți cei năpăstuiți să facă de fiecare dată când rămân abandonați prin stații să facă o reclamație În SCRIS. Inteleg, și văd că nu sunt autobuze suficiente, nu sunt șoferi destui, atunci să se scoată din orar curse. Nu la fiecare 15 minute, să fie la o jumate de ora, dar atunci SĂ VINĂ. A fost doar o idee.
Raspunde

Cititoru din Sibiu

Acum 6 ani

Autobuzele vin rar..sunt perioade in care timp de 20-30 min nu vine nimic intr-o statie..orice autobuz macar. Totodata exista cazuri cand vin mai repede decat e programul stabilit. Mai e mult de lucru.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus