Luni,
06.12.2021
Ploi Scurte
Acum
2°C

Descinderi în această dimineață la Sibiu într-un dosar de evaziune fiscală

Descinderi în această dimineață la Sibiu într-un dosar de evaziune fiscală

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunță că în această dimineață au avut loc mai multe descinderi la Sibiu și în alte județe din țară, într-un dosar amplu de evaziune fiscală.

Conform comunicatului de presă, procurorii și polițiștii efectuează, joi, percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și la locuințele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracțiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei.

"Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de folosire cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu", se precizează într-un comunicat al ÎCCJ.
Potrivit sursei citate, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorilor, se efectuează percheziții în 80 de locații — sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora — de către lucrători ai Poliției Sectorului 1 — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor din cadrul DGPMB și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița, Argeș, Brașov, Sibiu, Mureș, Vrancea, Călărași, Teleorman.
"Din probatoriul administrat până în prezent, în ceea ce privește infracțiunea de evaziune fiscală, a rezultat că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010 — 2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, s-au evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, împrejurare ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei, echivalentul a 9.079.017 euro, din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal", se menționează în comunicat.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

el

Acum 4 ani

Nimik concret. Pai spuneti care sunt autorii! E rusine!
Raspunde

Un cetatean

Acum 4 ani

O stire din care nu afli nimic. Ce jurnalism...
Raspunde

Bun baiat!

Acum 4 ani

Si la Vonica au venit, ala s-a sinucis, ea la bulau... apoi s-a fasait...faaaaaaaasssss! Ea e libera si fericita acum...
Raspunde

crestinu in post...

Acum 4 ani

Esti normal???? Cat de fericita crezi tu ca este?
Raspunde

EU

Acum 4 ani

Dar de ce nu precizati numele firmelor implicate?... Va credeam mai buni de atat
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 4 ani

Bârfe taica, bârfe! De Antene, ca la Acces Direct...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus