Vineri,
03.12.2021
Cer Senin
Acum
12°C

Drept la replică Piticari Ilie Răzvan

 

DREPT LA REPLICĂ

 

Subsemnatul Piticari Ilie Razvan, cu respect vă rog a-mi publica dreptul  la replică din prezenta cerere.

Solicitarea este formulată având în vedere articolul “TSTV, Ciprian Faraon, membru în CA Aeroportul Sibiu: Ryanair își dorește foarte mult să intre pe piața sibiană publicat de jurnalistul publicației Turnul Sfatului, Alin Bratu, la data de 09.08.2017, ora 16:38, în care este prezentată o emisiune în format video din 02.08.2017 (pe parcursul emisiunii moderatorul precizează că se vorbește despre fostul șef de la operațiuni la sol al Aeroportului Sibiu) al cărei invitat, domnul Faraon Ciprian a formulat neadevăruri care pot aduce atingeri de imagine subsemnatului. Precizez că începând cu data de 01.05.2014 (dată la care a fost înființat postul de șef serviciu operațiuni sol) și până la desființarea postului menționat, prin hotărârea Consiliului Județean Sibiu de modificare a organigramei în mai 2017, am fost singura persoană care a ocupat această funcție, prin urmare singura persoană la care se puteau face referirile din emisiunea mai sus menționată.

Faptele neadevărate precizate de domnul Faraon și care fac obiectul prezentului drept la replică sunt următoarele:

  • La minutul 28:30, Faraon Ciprian neagă că ar mai fi în derulare controale de la instituții ale statului în posibilele ilegalități semnalate de subsemnatul, în ciuda faptului că Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat public înființarea unei Comisii de Investigație care să controleze modificarea “tarifelor de aeroport” la Aeroportul Internațional Sibiu, iar investigația acestei comisii nu s-a finalizat până în prezent.
  • La minutul 27:54, Faraon Ciprian a afirmat: personalul a venit la noi și ne-a zis că intră în conflict cu ei”, insinuând că sunt o persoană conflictuală, fără a aduce nici o dovadă acestei afirmații și aducând grave atingeri de imagine subsemnatului.
  • La minutul 38:32, Faraon Ciprian a afirmat: inclusiv această persoană care a fost dată afară....că se fac angajări politice. Aș vrea să văd o persoană....n-a reușit să o nominalizeze”, insinuând că i-aș fi sesizat verbal sau în scris angajările politice în cadrul regiei pe care o reprezintă în calitate de membru în cadrul Consiliului de Administrație.
  • La minutul 28:10, Faraon Ciprian a afirmat că la comisiile de cercetare ale subsemnatului presa a avut ușile deschise și deși anterior venirii sale în C.A. al aeroportului, personalul trăia cu o frică fantastică de exprimare, ulterior instalării sale pe această funcție această frică a dispărut, omițând să adauge ca în urma invitării presei la comisiile de cercetare disciplinară din luna aprilie, s-a format prin Convocatorul 307 din 17.05.2017 o nouă comisie de cercetare disciplinară care avea ca scop cercetarea subsemnatului cu privire la invitarea presei prin intermediul email-ului de serviciu.
  • La minutul 25:37, Faraon Ciprian a afirmat că „e greșit”, răspunzând la o întrebare a moderatorului cum că ulterior unor sesizări depuse la instituțiile statului, aș fi fost dat afară de la Aeroportul Internațional Sibiu.
 

Urmare a celor precizate mai sus, doresc ca textul replicii, care ar urma să fie publicat de redacția “Turnul Sfatului” să fie următorul:

“Având în vedere faptul că în cadrul articolul “TSTV, Ciprian Faraon, membru în CA Aeroportul Sibiu: Ryanair își dorește foarte mult să intre pe piața sibiană publicat de jurnalistul publicației Turnul Sfatului, Alin Bratu, la data de 09.08.2017, domnul Faraon Ciprian a formulat neadevăruri care pot aduce atingeri de imagine subsemnatului și luând în considerare că începând cu data de 01.05.2014 (dată la care a fost înființat postul de șef serviciu operațiuni sol) și până la desființarea postului menționat, prin hotărârea Consiliului Județean Sibiu de modificare a organigramei în mai 2017, am fost singura persoană care a ocupat această funcție, prin urmare singura persoană la care se puteau face referirile din emisiunea mai sus menționată, doresc să fac următoarele precizări:

  • În cadrul emisiunii, domnul Faraon Ciprian a negat că ar mai fi în derulare controale de la instituții ale statului în posibilele ilegalități semnalate de subsemnatul, în ciuda faptului că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a anunțat public înființarea unei Comisii de Investigație care să controleze modificarea tarifelor de aeroport” la Aeroportul Internațional Sibiu, iar investigația acestei comisii nu s-a finalizat până în prezent. La momentul în care această investigație se va încheia, rezultatele vor fi publice, prin urmare și faptele semnalate vor fi confirmate/infirmate la acea dată.
  • Domnul Faraon Ciprian a afirmat că personalul aeroportului a venit la noi și ne-a zis că intră în conflict cu ei”, insinuând că sunt o persoană conflictuală, fără a aduce nici o dovadă acestei afirmații și aducând grave atingeri de imagine subsemnatului. Dacă există sesizări scrise pe acest subiect sau domnul Faraon poate nominaliza respectivele persoane, îi adresez rugămintea de a face acest lucru pentru a-mi permite dreptul la apărare.
  • Domnul Faraon Ciprian a afirmat că aș fi susținut că în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu se fac angajări politice, fără a fi capabil să nominalizez pe cineva, insinuând că i-aș fi sesizat verbal sau în scris angajările politice în cadrul regiei pe care o reprezintă în calitate de membru în Consiliul de Administrație. Doresc să menționez că nu am avut nici o discuție cu domnul Faraon nici pe acest subiect și nici pe altul, la momentul în care am solicitat să fiu prezent la Ședința Consiliului de Administrație, fiindu-mi permis să depun doar documente scrise și fiindu-mi interzis să mă exprim verbal. Documentele scrise nu conțineau nici o sesizare pe acest subiect, iar conversațiile mele cu domnul Faraon au fost inexistente, prin urmare dumnealui se pronunță asupra persoanei mele doar în urma unor descrieri primite de la terți și fără să mă fi cunoscut vreodată în persoană.
  • Domnul Faraon Ciprian a afirmat că la comisiile de cercetare ale subsemnatului presa a avut ușile deschise și deși anterior venirii sale în C.A. al aeroportului, personalul trăia cu o frică fantastică de exprimare, ulterior instalării sale pe această funcție această frică a dispărut, uitând să adauge ca în urma invitării presei la comisiile de cercetare disciplinară din luna aprilie, s-a format prin Convocatorul 307 din 17.05.2017 (pe care îl anexez dreptului la replică) o nouă comisie de cercetare disciplinară care avea ca scop la punctul 2 cercetarea subsemnatului cu privire la invitarea presei prin intermediul email-ului de serviciu.
 

Doresc de asemenea să precizez că nefiind om de afaceri și prin urmare nefăcând parte din nici o comisie din mediul de afaceri, îmi permit să pot prezenta acest drept la replică fără sa-mi fie frică de eventuale controale ale instituțiilor statului, așa cum se preciza de domnul Faraon în interviu cu referire la inexistența exprimării la nivel public a oamenilor din mediul de afaceri de frica controalelor.

În încheiere doresc să mulțumesc jurnaliștilor care au participat la această emisiune pentru obiectivitate și pentru pertinența întrebărilor adresate invitatului.

 

 

Cu deosebit respect,

Ilie Răzvan Piticari – fost șef serviciu operațiuni la sol.”

 

                                                                              

 

 

Comentarii

4 comentarii

bogdan

Acum 4 ani

nimic, dar nimic n-am inteles. drept la replica cu limbaj de lemn. over and out.
Raspunde

e-manuela

Acum 4 ani

Buna! Nenea, sa înțelegem ca domnul in cauza, in perioada menționata, superviza toate "operațiunile" la sol ale "zburatoarelor" de pe Aeroportul sibian?...Aiha, ce bazat era omul...
Raspunde

Schwartz R.

Acum 4 ani

Sunt alesi la misto dupa nume acestia ? Piticari , ce-nseamna , sofer pitic care conduce un titicar ? Iar Faraon , e nume de rrom (sau tigan ?...)toata ziua si noaptea !
Raspunde

Ionuț

Acum 4 ani

Oare este cineva care nu știe că în instituțiile subordonate Consiliului Județean Sibiu se fac DOAR ANGAJĂRI CU SPRIJIN POLITIC?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus