Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

108 copii din comunitățile de romi  au fost vaccinați în două ore

108 copii din comunitățile de romi  au fost vaccinați în două ore

108 copii au fost vaccinați în cadrul  campaniei de vaccinare antirujeolică a DSP, desfășurată în comunitățile de romi din județul Sibiu. Campania de vaccinare a fost organizată în comunele Iacobeni și Alțâna, campanie la care au participat medici, mediatori sanitari și asistenți comunitari și s-a desfășurat cu ajutorul primarilor și a președintelui Asociației Partida Romilor “Pro-Europa”, Petru Duca, se arată într-un comunicat al Prefecturii Sibiu.

Astfel, la Iacobeni a fost amenajat un punct de vaccinare în sediul școlii, iar cele șase cadre medicale implicate au reușit să vaccineze 108 copii în două ore. Astfel, procentul copiilor vaccinați a crescut la 84,15%.

vaccin Iacobeni_19 (1)

La nivel județean, Sibiul înregistra, la data de 31 iulie 2017, un procent de 86,04% de copii vaccinați, însă în perioada 1 – 15 august au mai fost vaccinați încă 860 de copii cu vârste între 9 luni și 9 ani.

În acest moment, există peste 7.000 de doze de vaccin antirujeolic în județ, necesarul fiind de 6.200. La acestea se adaugă 2.000 de doze aflate în rezerva DSP Sibiu.

Campania de vaccinare antirujeolică în comunitățile de romi continuă, anunță reprezentanții Prefecturii. Miercuri, 23 august 2017, DSP va desfășura o acțiune de vaccinare în Copșa Mică.

foto Prefectura Sibiu

vaccin Iacobeni_23 (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, da' in comunitățile de filo germani reușirăți sa mai "vaccinați" ceva?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus