Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Artă și istorie la Palatul Brukenthal

Artă și istorie la Palatul Brukenthal

Turiştii şi iubitorii de artă au câteva motive în plus să viziteze Palatul Brukenthal din Avrig, pe lângă ambianța atrăgătoare și meniul variat ce se pot găsi la restaurant.  În aripa stânga  a palatului este deschisă de ceva vreme Expoziţia Bunurilor Săseşti din Transilvania, un muzeu tematic ce găzduieşte o colecţie de obiecte artizanale, veşminte şi piese de mobilier, reprezentative pentru cultura săsească din Transilvania. Colecţia de bunuri săseşti a fost pusă la dispoziţia vizitatorilor Palatului Brukenthal din Avrig de Elisabeta Rosenauer, o cunoscută păstrătoare a tradiţiilor şi obiceiurilor săseşti. Frau Rosenauer, cum o cunosc cei din generaţiile mai tinere, a colecţionat de-a lungul anilor, mobilă lucrată manual şi obiecte folosite în gospodăriile săseşti din judeţul Sibiu şi din toată Transilvania. „Expoziţia adună la un loc lucruri foarte dragi mie, colecţionate în mulţi ani din gospodăriile săseşti. Fiecare obiect în parte are o poveste şi cei care ne vor trece pragul vor putea să afle lucruri interesante despre viața saşilor. Nu am vrut să ţin doar pentru mine aceste poveşti. Am vrut să le împărtăşesc şi cu alţii”, a povestit emoţionată Frau Rosenauer.

20934837_1070309863099857_8328049779401303212_o

Colecția numără peste 1000 de obiecte strânse in ultimii 30 de ani, majoritatea abandonate in propriile case de foștii proprietari care au plecat in Germania dupa 1989.

Expoziția vine în întâmpinarea turiştilor dornici să afle mai multe lucruri despre locurile pe care le vizitează şi despre oamenii care trăiesc acolo.

Organizatorii expoziţiei îi încurajează pe toţi cei care doresc să imbogateasca colecţia de bunuri săseşti să contribuie cu obiecte care cred că ar putea fi reprezentative pentru cultura săsească. În felul acesta vor simţi că duc mai departe tradiţiile şi cât mai mulţi oameni vor cunoaşte valorile şi cultura saşilor din Transilvania.

Pavilionul expoziţional poate fi vizitat de luni până duminică de la 09:00 la 18:00, iar biletele de intrare costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii şi studenţi.

Sala Cavalerilor

Arta și istoria se împletesc cu succes la Palatul Brukenthal din Avrig în ”Sala Cavalerilor”. Este vorba de un muzeu tematic ce găzduieşte o colecţie de 140 de straie medievale şi 15 panoplii de arme istorice din secolul 13. Piesa centrală a colecţiei este un baldachin domnesc din Franţa secolului 13, piesă inspirată de cele folosite de casele regale din Europa de Vest. Colecţia medievală a fost adusă din Germania de cavalerul Hartmann, un maestru desăvârşit al artelor cavalereşti.

20988856_1070574979740012_1171708708594433805_o

O amplă campanie  intitulată “Artă la palat” îşi propune să diversifice oferta cultural – artistică a palatului baroc dar vizează şi punerea în valoare a grădinilor şi a spaţiilor în aer liber,  pentru a le oferi iubitorilor de artă o experienţă unică în reşedinţa de vară a baronului Brukenthal.

Farmecul istoric al palatului este completat cu eleganţă de confortul zilelor noastre. Oaspeţii palatului au la dispoziţie dormitoare moderne, un restaurant romantic şi două săli pentru evenimente.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus