Luni,
26.07.2021
Cer Senin
Acum
29°C

Liceenii sibieni au susținut ultima probă la BAC. „Am terminat acum șapte ani, dar de data asta am învățat”

Liceenii sibieni au susținut ultima probă la BAC. „Am terminat acum șapte ani, dar de data asta am învățat”

Absolvenții de liceu care nu au luat bac-ul sau nu s-au înscris în sesiunea din vară la examen, au ma avut o șansă acum în toamnă. Astăzi, liceenii sibieni au susținut proba scrisă la alegere, în funcție de profilul la care au fost. La poarta liceului am dat atât de tineri, cât și de persoane mai în vârstă, către 50 de ani. Subiectele au fost „așa și așa”, dar toți se așteaptă să treacă cu bine. Mai ales că o parte din ei au mai încercat și în anii trecuți și acum au experiența unui astfel de examen.

Un licean ce a învățat la Liceul Energetic ne spune că a dat examenul în toamnă pentru că „nu m-a băgat în vară la bac. M-a lăsat la mate”. Acum, „trebuie să-l iau, vreau la Inginerie, la Sibiu. Am făcut meditații la matematică de mi-au ieșit ochii”, spune el.

Și Vanesa de la Colegiul Tehnic Cibinium a dat pentru prima dată bac-ul acum, din aceeași cauză. Subiectele de la biologie i s-au părut „așa și așa. Mă așteptam la ceva mai ușor. Mă aștept la un 7. Nu am încercat și în vară pentru că am avut divergențe cu o profesoară și m-a lăsat. Am dat corigența și am dat bacul acum. Mă gândesc să urmez Postliceala de Asistență”, spune ea.

Adrian, în schimb, nu se află la prima experiență a examenului de bacalaureat. A terminat în 2016, la Liceul Energetic, iar acum speră să și treacă. Azi, a dat examenul la biologie. „Față de ce variante sunt în cartea de biologie, a fost ușor. Am scris cam tot. Dar știi cum e când scrii și nu știi dacă e bine. Am încercat și în vară. Prima dată am dat în 2016 și am luat media 5,70 și ceva și nu-mi iese media. Acum știu sigur că o să-m iasă media. Vreau să dau la Psihologie sau ceva ușor. Nu vreau să mă fac psiholog, vreau să plec cu Work and Travel”, spune el.

Alexandra a absolvit Colegiul Tehnic Cibinium în 2009, iar astăzi a susținut examenul la biologie. „A fost binișor. Am dat și în vară. Am terminat acum șapte ani, dar de data asta am învățat. Am nevoie pe mai departe de studii superioare”, spune ea.

Alex a terminat la Liceul Energetic însă, în sesiunea din vară nu a reușit să ia notă de trecere la biologie. Acum, în schimb, e convins că va „trece”. „Am luat și meditații la biologie. Vreau să iau bac-ul și după aceea mă gândesc la facultate, la Inginerie, la Sibiu”.

Tot la Energetic a terminat și Marian. Astăzi a susținut proba scrisă la biologie și spune că a fost destul de greu. „Am încercat și în vară. Față de atunci, acum la subiectul III a fost mai greu. Acum să sper să iasă bine. Îmi trebuie 6 ca să promovez”.

Comentarii

1 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 3 ani

Mno, vinitz copii, tzara ar' nevoi de injineri capshunari, iar la "shpetzializarea" asta nu-i universitate mai buna ca ULBS!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus