Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Tânărul care a amenințat cu un cuțit un elev din Sibiu, cercetat în libertate

Tânărul care a amenințat cu un cuțit un elev din Sibiu, cercetat în libertate

Tânărul de 21 de ani care a amenințat cu un cuțit un elev de la Liceul Energetic din Sibiu va fi cercetat penal în libertate. Judecătorii au dispus ca acesta să se afle sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acesta se află în atenția polițiștilor Biroului Investigații Criminale Sibiu după ce ar fi agresat și amenințat mai mulți elevi. Acesta a fost prezentat ieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu care a dispus împotriva sa măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe (atât asupra elevului cât și a elevei), tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Amintim că incidentul a avut loc la Liceul Energetic din Sibiu în dimineața zilei de 25 septembrie. Tânărul reținut este domiciliat în județul Argeș. Miercuri, alături de o minoră de 16 ani, s-au deplasat la unitatea de învățământ unde aceasta este elevă. Tânărul a intrat în unitatea de învățământ, în timp ce minora a rămas afară, cu intenția de a-l găsi pe un coleg al acesteia, în vârstă de 16 ani. Ajuns în unitatea de învățământ și găsindu-l pe minorul căutat, tânărul a început să îl agreseze fizic, sub pretextul că acesta ar fi avut o relaţie cu prietena sa. În sprijinul minorului au intervenit doi elevi, pe care acesta i-a amenințat cu un cuţit tip briceag pe care l-a scos din buzunar și l-a îndreptat spre ei, cu intenţia de a-i intimida. Ulterior, ar fi agresat-o fizic și pe minoră.

Șeful poliției județene, Tiberiu Ivancea, a comentat acest caz, în contextul unor discuții dintre mai mulți funcționari despre siguranța în școli. „Sunt camere, l-am identificat, reținut. Am luat măsuri, dar reactiv. Și fără implicarea autorităților locale n-o să avem niciodată o școală sută la sută sigură: începând de la gardul și poarta care înconjoară școală și care permite accesul până la un agent de pază, dar un agent de pază, nu vorbim de un pensionar pus acolo. La anumite școli poate sunt eficienți, dar măcar la cele șapte-opt licee care sunt în mun. Sibiu și cele două-trei din Mediaș o pază serioasă. Acolo este riscul cel mai mare. Dar pentru asta trebuie implicarea autorităților locale, care au obligația de a asigura fonduri pentru securitatea fizică a școlilor”, a declarat Ivancea, șeful IPJ Sibiu.

Mai multe detalii, aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus