Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

OPC: Condițiile de alimentație, mai bune în județul Sibiu decât pe litoral

OPC: Condițiile de alimentație, mai bune în județul Sibiu decât pe litoral

Cei care aleg să-și petreacă concediul în zona Ardealului, în defavoarea litoralului românesc ar avea mai mult de câștigat. Sau cel puțin așa vede lucrurile comisarul șef regional al Protecției Consumatorilor Sorin Susanu. În cadrul unei conferințe de presă, a menționat că domeniul alimentar se confruntă cu mai multe probleme în stațiunile de la malul Mării Negre decât în cele de la munte.

Timp de câteva săptămâni, Sorin Susanu a fost șeful Comandamentului pentru Protecția Consumatorilor de pe Litoral. În controalele pe care le-a făcut a găsit mai multe nereguli în toate sectoarele, dar cu precădere în cel alimentar. „Lucrurile în ceea ce privește alimentația publică stau mult mai rău în zona litoralului, decât în ceea ce privește acest perimetru, al nostru, în Ardeal, în special Sibiu și Brașov. Unul din factori este și activitatea sezonieră și nu reușesc să aibă personal. Oricum ar fi nu există nicio scuză pentru produse expirate, condiții igienico-sanitare inacceptabile și practic punerea în pericol a consumatorilor”, spune el.

Chiar dacă activitatea lui s-a desfășurat mai mult în Mamaia, unde a găsit destule probleme, nici celelalte stațiuni nu stau mai bine. În ceea ce privește mâncarea, spune el, „există un echilibru. Au fost găsite și unități stradale de alimentație publică și acele autoserviri care arătau și erau foarte, foarte în regulă. Din păcate, au fost probleme, inclusiv de produse expirate și de altă natură, la hoteluri de patru sau cinci stele”, arată Sorin Susanu.

Cu toate că situația de pe litoral este mult mai gravă, nici stațiunile din Sibiu nu vor scăpa în următoarea perioadă de controale. „Nu au mai existat atât de multe toxiinfecții alimentare ca în ultimii ani sau probleme care pun în pericol sănătatea sau integritatea. Vom avea numeroase acțiuni de control în următoarea perioadă în stațiunile cele mai frecventat de turiști din zona Sibiului, vom fi prezenți în Păltiniș, Bâlea. Vom încerca să prevenim și bineînțeles să oprim orice practică comercială incorectă sau alte chestiuni de acestea. Pentru că, încă, mai sunt probleme acolo”.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

Mai meri mah belitule, ca batz câmpii! Vorbe goale in gura unui slugoi plătit cu bani grămada de la buget...Aia cel puțin, (de pe litoral) itz dau bon fiscal si pentru o cafea, ashtia, e cu totz evazionishti
Raspunde

Fu

Acum 6 ani

Cock sucker! Looking for a job.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus