Luni,
24.01.2022
Cer Senin
Acum
-12°C

Premieră: CAS Sibiu decontează operații la Polisano

Premieră: CAS Sibiu decontează operații la Polisano

Începând din această lună, pacienții care se adresează Clinicii Polisano din Sibiu pentru diferite afecțiuni cardio-vasculare vor putea beneficia de decontarea sumei de bani din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Pentru început, s-au alocat peste două milioane de lei către Polisano, însă, se dorește creșterea acestei sume. În comparație cu numărul intervențiilor de acest gen care se fac anual, suma ar trebui să depășească opt milioane de lei.

Bolile cardiovasculare reprezintă cauza cu rată de mortalitate numărul 1 în România. Iar faptul că CAS va asigura o parte din procedurile cardio-vasculare de la Polisano este un lucru încurajator atât pentru sibieni, cât și pentru întreaga regiune.

Peste două milioane de lei

„Este o zi cu o semnificație deosebită pentru că se reușește finalizarea unui proiect început cu mult timp în urmă, un proiect care a însemnat resurse materiale, dar și resurse umane semnificative. Dar, cel mai important din această muncă este faptul că programul a început. Dacă spuneam, în urmă cu câteva luni, că este un deziderat al Casei de Asigurări să dezvolte cât mai multe programe de sănătate pe care să le derulăm aici, la nivelul Sibiului, fiind puțin important dacă se derulează prin furnizori publici sau privați, astăzi, vedem că un asemenea program de boli cardio-vasculare începe să producă efecte, să-ți arate roadele. Prin participarea unor profesioniști de-ai domeniului și prin suportul financiar pe care îl poate asigura în acest moment, Casa de Asigurări de Sănătate, noi sperăm ca în cel mai scurt timp să reușim să acoperim un număr cât mai mare de pacienți care să beneficieze de multitudinea de proceduri care sunt incluse în acest program de boli cardiovasculare. În acest an, CAS pune la dispoziția furnizorului Polisano aproape două milioane și 100 de lei pe mai multe componente ale programului de boli cardio-vasculare”, a spus Vasile Spinean, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Sibiu, în cadrul unei conferințe de presă.

Se decontează actul medical, se plătește spitalizarea

Procedurile care intră în acest program, vor putea fi decontate de Casa Națională de Asigurări. Cei care se adresează Clinicii Polisano trebuie să știe că „singura plată care poate fi pusă în discuție este pentru condiții hoteliere, care exced actului medical, dar actul medical este decontat de către casă”, mai completează Spinean. Totodată, menționează că de acest program beneficiază„orice asigurat din România care i se adresează furnizorului de servici aflat în program cu Casa Sibiu în funcție de selecția realizată de furnizor pentru că nu toți oamenii cu afecțiuni cardio-vasculare au o adresabilitate pentru genul de proceduri pe care le oferă Polisano. Cea mai mare sumă este alocată procedurilor de dilatare percutană, de 900.000 de lei și la chirurgie cardio-vasculară adulți peste 560.000 de lei.

La Clinica Polisano funcționează un centru de boli cardio-vasculare de patru ani și s-au realizat mii de operații. În țară mai sunt doar câteva astfel de centre, iar în Transilvania mai sunt doar două, la Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Luni, a avut loc prima operație decontată de CAS. Datorită acestui lucru, pacientul a economisit undeva la 6000-7000 de euro pentru procedurile la care a fost supus. Una dintre cele mai mari dorințe ale reprezentanților Clinicii Polisano este să poată să realizeze și urgențele. „Sperăm să reușim să realizăm și urgențe de pe partea cardio-vasculară, dar suntem în demersuri cu Ministerul Sănătății deoarece programele de finanțare a urgențelor cardio-vasculare sunt la Casa Națională. Aceste proceduri sunt încă în stand-by”, spune Victor Costache, director medical al Spitalului Polisano.

Comentarii

1 comentarii

HAI,HUI PE MAI DEPARTE....

Acum 4 ani

PAI NEA BASIL TREBUIE AK SA-SI PLATEASCA SI EL CUMVA "DATORIILE"CATRE FAM.RAPOSATULUI,CA DOAR EL LA PLASAT LA SCJUS. E CURIOS CA PANA ACU CEVA VREME SE CANTA PROHODU PT.POLISANO,IAR AK REANVIE CU BANI DE LA STAT?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus