Joi,
27.01.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

Micile afaceri. Un tânăr închiriază biciclete în Parcul Sub Arini

Micile afaceri. Un tânăr închiriază biciclete în Parcul Sub Arini

De când se știe, i-a plăcut să meargă cu bicicleta. Cum locuia în Vale Aurie, mergea zilnic cu bicicleta la școală. Apoi, după ce a început cursurile de pilotaj de avioane foarte ușoare, era singurul lui mijloc de transport pe care îl avea la dispoziție pentru a ajunge la aeroport. Pornind de aici, Paul a decis să vină în ajutorul celor care nu au o bicicletă, iar de un an închiriază biciclete, în Parcul Sub Arini.

Chiar dacă are puțin peste 20 de ani, simțul de antreprenoriat îi este destul de bine dezvoltat. Încă dinainte să termine cursurile Facultății de Inginerie a început să închirieze biciclete. În Parcul Sub Arini, povestește el, a fost dintotdeauna un garaj în care erau biciclete de închiriat, însă, s-a închis. De aceea, a considerat o oportunitate bună să continue pe acelaşi tip de serviciu.

„S-a simțit la Sibiu o creştere a numărului bicicliștilor”

Chiar dacă nu are foarte multe biciclete la număr, respectiv 18, reușește să-și facă treaba cu ele. Și așa, cei mai mulți clienți sunt turiști străini. Aceștia își rezervă încă dinainte să ajungă în România bicicletele pe minim o zi. Pe lângă cele opt montainbike-uri și cele de oraș, Paul are și două biciclete tandem. La acestea din urmă a observat o cerere destul de crescută în ultimul timp.

„Cred că li se pare mai interesant să pedaleze două persoane pe o singură bicicletă. Oricum, de câțiva ani în coace, s-a simțit la Sibiu o creștere a numărului bicicliștilor, a celor care își petrec timpul liber pe bicicletă. De mers la serviciu, nu cred că se poate pune problema, nu există o infrastructură atât de dezvoltată”, povestește tânărul.

micile afaceri biciclete bicicleta

Bicicletele pot fi închiriate fie de la garajul din parcul Sub Arini, fie prin rezervare telefonică. Sibienii închiriază cel mai mult pe câteva ore, cât să se plimbe prin parc de câteva ori. Cu toate acestea, Paul spune că bussines-ul pe care ar fi vrut el să-l facă nu a fost tocmai înțeles.

„Eu am vrut să fac un fel de ciclism ghidat. De fapt, de la asta a pornit totul. Eu sunt pasionat de mersul pe munte cu bicicleta, și inițial asta voiam să fac. Să pun la dispoziția celor interesați posibilitatea să plece într-un tur ghidat. Și acum pot face asta, însă pe lângă închiriatul bicicletei se plătește și ghidul, undeva la 50-100 de euro, în funcție de mai mulți factori. Însă, am văzut că este mai mare cerere pentru plimbat și atunci m-am axat mai mult pe asta”,explică tânărul.

micile afaceri biciclete (2)

5 lei ora

Cei are închiriază, deseori se plâng de aglomerația din parc, amintește Paul. Sunt nemulțumiți de faptul că pista este mereu plină nu de bicicliști, cum ar fi normal, ci de copii și adulți care ori se plimbă, ori aleargă. De curând, Paul s-a gândit să mai aducă ceva nou și și-a deschis un juice bar.

„E ca un fel de benzinărie pentru biciclete. Poți să bei un suc sau un mojito non-alcoolic înainte să pleci la drum. Sau de ce nu, să vii să te odihnești aici. Când predai bicicletă, iar poți să te răcorești cu ceva rece și bun”.

micile afaceri biciclete (3)

În ceea ce privește prețurile, acestea sunt fie pe oră, fie pe zi și în funcție de tipul de bicicletă pe care dorești să-l închiriezi. Cele normale se închiriază cu 5 lei/oră, iar celelalte cu 10-15 lei. Cea tandem, este, în schimb, cea mai scumpă. O oră costă 30 de lei. Dacă cineva dorește să închirieze bicicleta mai mult de câteva ore, o poate închiria pe zi. Astfel, plătește 30 de lei sau 150 dacă optează pentru cea tandem.

Comentarii

7 comentarii

Gruia

Acum 4 ani

Exista trei categorii: cei care se plimba pe jos, cei care se plimba pe bicicleta si cei care se plimba cu masina. Aceste trei grupuri sunt ireconciliabile :)
Raspunde

jeu

Acum 4 ani

prin Sub Arini e cam greu sa te plimbi cu masina, iar in rest sunt multi care le practica pe toate 3.
Raspunde

i

Acum 4 ani

Cel direct interesat sa initieze o strângere de semnături acolo, și de la trecători și de la bicicliști, apoi să solicite priMăriei să facă încă o alee, fie pt biciclisti, fie pt pietoni
Raspunde

sibian

Acum 4 ani

de 15 lei te plimbi o zi intreaga cu o bicicleta inchiriata de la cazarma 90
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Sunt "varza" bicicletele alea!
Raspunde

Denisa

Acum 3 ani

Maine aveți deschis? ? Dacă da intre ce ore??
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus